Zó bespaar je geld tijdens een cruise

Ga je cruisen en wil je geld overhouden voor leuke dingen? Met deze tips is het eenvoudig om een leuke vakantie te hebben: Zó bespaar je geld tijdens een cruise!

Tips om geld te besparen

Geld besparen tijdens een cruise is eenvoudiger dan je misschien denkt. Uiteraard heb jij tijdens het boeken van je cruise al gezocht naar de beste deal voor jouw situatie, maar ook tijdens de cruise valt er flink wat te besparen. Hier zijn een aantal van mijn favoriete besparingstips.

Kies niet automatisch voor een drankenpakket

Drankje cruise Carnival Blue Iguana Bar

Een biertje kost je aan boord zo’n $ 5 en een cocktail drink je voor ca. $ 7 – 10. De prijzen voor drankenpakketten verschillen per rederij, al is $ 55 per persoon per dag geen uitzondering. Drink je elke dag meer dan acht cocktails? In andere woorden: reken van te voren uit of een drankenpakket voor jou loont of niet.

Daarnaast dien je bij de meeste rederijen voor elke volwassen persoon in de hut hetzelfde pakket af te nemen, onvoordelig als bv. jouw partner geen alcohol drinkt. Meer over drankjes tijdens je cruise lees je hier in mijn artikel over alcohol en cruises.

Neem genoeg kleingeld mee

Dollar biljet cruise

Fooien, leuke souvenirs of de taxi: je kunt nooit genoeg kleingeld hebben. Op de bestemmingen kan/wil men haast nooit wisselen, wees hierop voorbereid en zorg dus voor kleine coupures.

Wassen

Cruiseschip self service laundry wasserette

Net als in de betere hotels kun je op een cruiseschip de was laten doen. Je stopt de was in een papieren zak, je Steward haalt de was op en de volgende dag brengt hij de was gewassen en gevouwen weer terug. Een prima service maar alles heeft zo z’n prijs. De laatste keer hadden ze op dag 4 of 5 een actie: 24 items voor $ 30. Toch niet echt goedkoop als je het mij vraagt.

Veel schepen hebben nog een Self Service Laundry. Hier kun je zelf je was doen, wassen en drogen kost meestal zo’n $ 3 per load en je kunt er ook waspoeder kopen in van die kleine doosjes.

Ik neem zelf altijd waspoeder mee vanuit huis, zo was ik goed én voordelig.

Maak je eigen foto’s

Bij inscheping, maar ook tijdens het dineren ‘s avonds worden foto’s gemaakt door personeel van het schip. Afhankelijk van de cruisemaatschappij is dit fototeam wat meer- of minder prominent aanwezig.

Deze foto’s kosten ca. $ 20 voor een foto van 8 x 10 en $ 10 voor kleinere foto’s. Het loont dus om je eigen foto’s te maken.

Blijf eens een dagje off-line

Carnival Cruise Lines Sunshine Fun Hub

Gebruik van een pc met internet en ook WIFI is flink duur aan boord van een cruiseschip. De verbindingen worden gelegd via satellieten en daardoor is het internet traag én duur. Er zijn pakketten te koop maar je kunt ook afrekenen per minuut, kosten bedragen zo’n $ 0,55 – 0,75 per minuut.

Heb je een laptop, tablet of smartphone bij je? In of vlakbij de havens zijn altijd barretjes te vinden die, in ruil voor ‘t bestellen van consumpties gratis WIFI aanbieden.

Tip: Loop bij het verlaten van het schip ‘t personeel achterna of vraag het even. Het (Aziatische) personeel weet altijd de beste, leukste en goedkoopste plekjes te vinden voor een hapje en drankje mét gratis WIFI.

Wat vind je van deze tips en heb jij zelf ook nog tips om geld te besparen tijdens een cruise?

Photo credit: VGB.Studios / Foter / CC BY
Photo credit: TheGirlsNY / Foter / CC BY-SA
Photo credit: Carnival Press Room

Leave a Reply 3 comments

Maris - 6 oktober 2014 Reply

Handige tips.
Dat van die foto’s ik ook echt overal het zelfde he? Ik doe daar ook niet meer aan mee, maak zelf meestal leukere foto’s.

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 10 oktober 2014 Reply

#Tip: doe je eigen was! Zo bespaar je geld tijdens een #cruise Meer tips? #cruisendoejezo http://t.co/2Ghb20NpKp http://t.co/jsX1sUUWsM

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 11 oktober 2014 Reply

Internetten tijdens een #cruise, blijf jij #online of niet?
Found at http://t.co/Ml0lj8J8HJ http://t.co/dRQ1YqDCJQ

Leave a Reply: