Wat kost een drankenpakket tijdens een cruise?

Wil je all-inclusive cruisen? Wat kost een drankenpakket aan boord van een cruiseschip? Ik vertel je meer over de kosten, voordelen en nadelen van de pakketten.

More...

Prijswijzigingen drankenpakketten cruises

De prijzen van drankenpakketten tijdens cruises wijzigen soms. Daarom werken we dit artikel regelmatig bij. Vind je toch ergens andere prijzen? Laat het ons weten en laat een reactie achter, zo helpen we elkaar!

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt in januari 2019

Voordelen

Een van de voordelen van het aanschaffen van een drankenpakket is dat je boordrekening een stuk lager kan uitvallen, indien je aardig wat (alcoholische) drankjes nuttigt. Daarnaast is het ook wel prettig om vooraf te weten welk bedrag je kwijt bent aan drankjes en kun je op die manier van te voren exact bepalen wat een cruise je kost.

Nadelen

Het eerder genoemde voordeel is tevens een nadeel: gemiddeld moet je een 6-tal alcoholische drankjes per persoon per dag nuttigen voor een break-even.

Wanneer niet alle personen in je reisgezelschap alcohol drinken kan een drankenpakket ook ongunstig zijn. Wist je dat de meeste rederijen je verplichten om een drankenpakket af te nemen voor alle personen die in dezelfde hut verblijven?

Prijzen voor drankjes aan boord en fooien zijn bijkomende kosten bij een cruise. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook eens mijn artikel: Wat kost een cruise vakantie?

Wat kost een drankenpakket tijdens een cruise?

Hieronder vind je een overzicht van de kosten van een drankenpakket per rederij. Ik heb diverse bij Nederlandse cruisers populaire rederijen meegenomen in dit overzicht.

Ik ga uit van de drankenpakketten met frisdrank, bieren, wijnen per glas en cocktails inclusief. Daarnaast bieden rederijen vaak ook aparte frisdrankpakketten aan en/of pakketten met exclusieve cocktails en champagne.

Voor meereizende kinderen is afname van het -meestal de helft goedkopere- soft drinks pakket verplicht.

Bij de MSC Cruises en Costa cruises wordt alcohol geschonken aan personen boven de 18 jaar. Voor de overige rederijen geldt dat de minimumleeftijd voor het nuttigen van alcohol ligt bij 21 jaar. Het is mogelijk om bij guest services een ontheffing aan te vragen, zodat meereizende kinderen ouder dan 18 alsnog alcoholische dranken kunnen bestellen.

Let op! De genoemde prijzen zijn vaak exclusief een verplichte fooi of service charge. We hebben per rederij aangegeven of de prijzen inclusief of exclusief service charge zijn.

Carnival Cruise Lines

De prijs van het Cheers! drankenpakket is $51,95 per persoon per dag bij aanschaf voorafgaand aan de cruise. Aan boord kost het pakket $56,95. Dit bedrag is exclusief een service charge van 15%. Alcoholische drankjes, cocktails, bier, wijn en frisdranken zijn inbegrepen. Speciale koffies en water in flessen zijn uitgesloten van het pakket.

Er zit een beperking van 15 (!) alcoholische drankjes per persoon per dag op dit pakket.

Wat kost een drankenpakket tijdens een cruise

Royal Caribbean International

Het drankenpakket van RCI wordt aangeboden onder de naam Premium Package. Voor ca. $63 - $70 per dag kan er onbeperkt besteld worden aan de bar.

Bij Royal Caribbean is de service charge exclusief en bedraagt 18% van de pakketprijs.

Het pakket mag besteld ook individueel besteld worden, er is geen verplichting om het aan te schaffen voor alle personen die in dezelfde hut verblijven.

Holland America Line

Deze rederij biedt voor $51,69 (online) of $57,44 (aan boord) per persoon per dag een pakket aan onder de naam Signature Beverage Package. Hiervoor kunnen drankjes genuttigd worden tot een waarde van $9 per drankje. Net als bij Carnival geldt een beperking van 15 alcoholische drankjes per dag. Wel zijn de speciale koffiedranken in de Explorers Lounge inclusief. Daarnaast dien je dit pakket voor de gehele cruise aan te schaffen.

Daarnaast is er het Elite Beverage Package voor $63,19 waarmee drankjes genuttigd kunnen worden tot een waarde van $15 per drankje.

Prijzen exclusief 15% service charge.

Norwegian Cruise Line

Met ingang van april 2017 zijn in Nederland en diverse andere Europese landen geboekte cruises van NCL vaak op basis van all inclusive. Dit wil zeggen dat een drankenpakket en fooien inclusief zijn in het cruisetarief.

Het is ook mogelijk om een cruise te boeken zonder drankenpakket maar wel inclusief fooien. In dat geval gelden de onderstaande prijzen voor een drankenpakket.

Het Ultimate Beverage Package kost $99 per persoon per dag. Voor dat bedrag zijn alle non- alcoholische en alcholische dranken tot $15 per drankje inbegrepen. Diverse koffiespecialiteiten, verse sappen en energy drinks zijn niet inbegrepen.

Prijzen exclusief 20% service charge.

MSC Cruises

Voor cruises binnen Europa biedt MSC Cruises een Easy, Premium en Premium Plus pakket aan. 

Easy > Dranken tot €6 of $5

Premium > Dranken tot €10 of $12

Premium Plus > Alle dranken

De kosten voor Easy bedragen €29 per persoon per dag voor € en $ vaargebied

De kosten voor Premium bedragen €39 per persoon per dag voor € vaargebied en €52 per persoon per dag voor $ vaargebied.

De kosten voor Premium Plus bedragen €55 per persoon per dag voor € vaargebied en €66 per persoon per dag voor $ vaargebied.

Kinderen jonger dan 3 jaar zijn niet verplicht om een pakket af te nemen. Personen onder de 18 (21 in de USA) nemen een Non-Alcoholisch Kinder Pakket voor €14 per persoon per dag voor € en $ vaargebied.

Volwassenen kunnen het Non-Alcoholisch Volwassenen Pakket nemen voor €19 per persoon per dag voor € vaargebied en €24 per persoon per dag voor $ vaargebied.

Bij de genoemde bedragen is de service charge inclusief indien van te voren gekocht. Prijzen exclusief 15% service charge indien gekocht aan boord.

Koffiebar Royal Caribbean Freedom of the Seas

Costa Cruises

Bij Costa kost een drankenpakket Brindiamo ca. €26 per persoon per dag, inclusief de servicetoeslag. Voor cruises met de Neo-schepen is de prijs ca. €28,75 per persoon per dag. Prijzen wisselen soms per afvaart.

Voor cruises in de Caribbean gelden andere prijzen, dan is er het Intenditore pakket met een prijs van ca. €45,99 per persoon per dag, wel is dan ook de minibar inclusief.

Let op! Het Brindiamo drankenpakket bevat een flinke selectie frisdranken, bier van de tap, sterke dranken, aperitieven, wijn, prosecco, koffie, sapjes maar geen cocktails.

Princess Cruises

Het drankenpakket van Princess Cruises bevat (alcoholische-) drankjes en cocktails, bier en wijn per glas maar ook specialiteitenkoffie. Het betreft drankjes tot een waarde van $12 per stuk.

Aan boord kost het pakket $59,99 per persoon per dag.

Prijzen exclusief 15% service charge.

Pullmantur Cruises

Bij Pullmantur Cruises is het drankenpakket inclusief alcoholische drankjes inbegrepen in het cruisetarief.

Dit betreft de meeste en gangbare frisdranken in glas, tapbieren (Mahou), diverse soorten huiswijn, een grote selectie aan cocktails en sterke drank van bekende merken als Captain Morgan, Bacardi, Gordon's Gin, Sambuca.

Daarnaast zijn koffies en diverse fruitsappen inclusief.

Voor wie graag bepaalde merken drinkt zoals Red Bull, Heineken, Corona, Licor 43, Brugal Añejo is er het Total Pack voor ca. €14 per persoon per dag.

Photo courtesy of Royal Caribbean International

Leave a Reply 19 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 13 maart 2015 Reply

Wat kost een drankenpakket? #cruise #cruisendoejezo http://t.co/z06biec6tx

  wilma steiger - 26 juni 2015 Reply

  Wij hebben pas een cruise gemaakt met msc. Een allegrissimo pakket genomen 26 euro p.p.
  Hebben alle bonnetjes bewaard om te bekijken of we er goed vanaf kwamen. En dat deden we. Maar voor wie niet veel drinkt , alcohol of niet, kan je beter je consumpties los kopen.

   Cruisendoejezo.nl - 30 juni 2015 Reply

   Hallo Wilma,

   Bedankt voor je reactie. Altijd goed om te berekenen of een pakket loont. Persoonlijk vind ik de MSC pakketten heel redelijk geprijsd tov andere rederijen.

Bea - 13 maart 2015 Reply

Wij doen geen drank-pakket en gaan voor de Happy Hours 🙂 Zulke grote drinkers zijn we niet dus we denken dat we het er niet uithalen. En dan is 45 dollar per dag voor drie weken wel erg veel geld. 1000 dollar voor drinken…gaat toch wat ver!

Frisdrank is al wel inbegrepen bij ons trouwens.

  Cruisendoejezo.nl - 17 maart 2015 Reply

  Slimme keuze hoor, ik vind $45 per persoon per dag ook veel geld voor drankjes. Tijdens de borrel van de kapitein en de art-auction worden gratis drankjes geserveerd 🙂

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 13 maart 2015 Reply

Op #cruisendoejezo vind je een overzicht van de kosten van een drankenpakket per rederij. http://t.co/X58vJjaXum

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 15 maart 2015 Reply

Wat kost een drankenpakket? #cruise #cruisendoejezo http://t.co/Lz47N4eoDO

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 1 april 2015 Reply

Bij hoeveel drankjes per dag loont een drankenpakket? Lees het op #cruisendoejezo! http://t.co/t8qzEW3NiZ http://t.co/XNZ73SU4q6

@dbarelds - 24 april 2015 Reply

RT @Cruisendoejezo: Bij hoeveel drankjes per dag loont een drankenpakket? Lees het op #cruisendoejezo! http://t.co/XCLxMJOPum http://t.co/f…

Jan Bakker (@CaribbeJan) - 6 juli 2015 Reply

Via @Cruisendoejezo
Wat kost een drankenpakket? – Cruisen doe je zo.nl http://t.co/qLbyAJTxQk http://t.co/mGlSwliZGr |
#Cruise #Reizen #Info

@7201210 - 6 juli 2015 Reply

RT @CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo
Wat kost een drankenpakket? – Cruisen doe je zo.nl http://t.co/qLbyAJTxQk http://t.co/mGlSwliZGr |
#Cru…

@LatAttitudes - 6 juli 2015 Reply

RT @CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo
Wat kost een drankenpakket? – Cruisen doe je zo.nl http://t.co/qLbyAJTxQk http://t.co/mGlSwliZGr |
#Cru…

@TopTravel43 - 6 juli 2015 Reply

RT @CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo
Wat kost een drankenpakket? – Cruisen doe je zo.nl http://t.co/qLbyAJTxQk http://t.co/mGlSwliZGr |
#Cru…

Yardena van der Meer (@QT29) - 7 juli 2015 Reply

RT @CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo
Wat kost een drankenpakket? – Cruisen doe je zo.nl http://t.co/qLbyAJTxQk http://t.co/mGlSwliZGr |
#Cru…

Jan Bakker (@Duivelsei) - 7 juli 2015 Reply

RT @CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo
Wat kost een drankenpakket? – Cruisen doe je zo.nl http://t.co/qLbyAJTxQk http://t.co/mGlSwliZGr |
#Cru…

Cruise tips voor families - Cruisen doe je zo.nl - 10 april 2016 Reply

[…] Een cruisevakantie heeft bijkomende kosten, zoals kosten voor drankjes aan boord, excursies maar ook videospelletjes die door de kids aan boord gespeeld kunnen worden. Wanneer je niet goed budgetteert kunnen deze kosten aardig oplopen. Bepaal dus van te voren je budget en informeer van te voren goed naar de kosten, zo kun je bijvoorbeeld bekijken of een drankenpakket voor jouw gezin loont of niet. […]

tani geukens - 25 juni 2016 Reply

heb nu platinum bij de Norwegians! en ik ben een vroegboeker, heb voor november een cruise geboekt van Rome naar Dubai, krijg ik toch de Ultimate Beverage Pakket gratis! je mag alles bestellen wat je lekker vind! het is een cruise van 21 dagen en zou normaal 1700 dollar kosten!

  Cruisendoejezo.nl - 26 juni 2016 Reply

  Dat is nog eens een mooie deal, Tani!
  Dankjewel voor de tip en reactie en alvast een fijne cruise gewenst!
  Groet, Daphne

Fooien per rederij - Cruisendoejezo.nl - 5 december 2017 Reply

[…] ​Verder lezen: Wat kost een drankenpakket tijdens een cruise? >> […]

Leave a Reply: