We maakten een overzicht met vaargebieden: Wat is beste reisperiode voor een cruise? En: Wat is de beste reistijd om voordelig te cruisen?

More...

Wat is de beste reisperiode voor een cruise?

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag: Wat is de beste reisperiode voor een cruise? Dit is sterk afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren van jezelf en je reisgenoten.

Zo zal de ene persoon op zoek zijn naar de beste kansen op mooi weer terwijl de andere persoon op zoek is naar de beste prijs voor een cruise.

Ga je cruisen in het laagseizoen voor een vaargebied? Dan zal de prijs vaak lager zijn dan gemiddeld maar daar staat meer kans op "slechter" weer tegenover.

Alaska

Hoogseizoen: De langste dagen, de meeste kans op droog weer en relatief warmere temperaturen zijn van eind juni tot eind juli.

Beste prijs: Midden mei tot begin juni en eind augustus tot midden september. Qua weer is het koeler en daarnaast is er minder kans op het spotten van wilde dieren.

Aanbevolen: De kans op het zien van beren is het grootst in juli, dit omdat er dan ook veel zalm is. Augustus zijn dan weer meer walvissen actief.

Beste reisperiode - caribbean en bahamas cruise

Caribbean en Bahamas

Hoogseizoen: Eind maart tot en met juli. Veel Amerikaanse en Canadese gezinnen maar ook groepen in verband met Spring Break.

Beste prijs: Januari, mei en september. Het orkaanseizoen loopt van juni tot november. In die periode is er ook meer regen in de namiddag in de vorm van heftige, tropische buien.

Aanbevolen: Onze winter! De kinderen zijn naar school, de schepen minder vol en ook in Florida (Miami, Port Everglades, Port Canaveral) zijn de temperaturen aangenaam.

Lees ook: Cruisen tijdens het orkaanseizoen, wel of niet doen?

Dubai en Midden Oosten

Hoogseizoen: Kerst en nieuwjaar. Prijzen voor zowel cruise en vluchten kunnen dan flink oplopen.

Beste prijs: Januari! De schoolvakanties zijn net voorbij en met rond de 25 graden zijn de temperaturen voor de Golf nog heel aangenaam.

Aanbevolen: De repostioning cruises vanuit de Middellandse Zee naar Midden Oosten of v.v. Het beste van 2 werelden en goed geprijsd.

Beste reisperiode - dubai cruise

Middellandse Zee

Hoogseizoen: Het hoogseizoen voor Middellandse Zee cruises loopt van mei tot en met augustus. Extra druk is het in augustus wanneer het in landen als Spanje, Italië zomervakantie is.

Beste prijs: Oktober tot en met februari, vakanties uitgezonderd.

Aanbevolen: In september tot en met november buiten de schoolvakanties is het niet meer zo druk op de schepen en in de havens, dit terwijl er toch kans is op mooi weer, zeker op zuidelijke Middellandse Zee routes.

Wat is de beste reisperiode voor een cruise?

Noord-Europa

Hoogseizoen: Tijdens onze zomer, vanwege de grootste kans op mooi weer.

Beste prijs: Het seizoen voor Noord-Europa cruises is relatief kort. April en september afvaarten zijn vaak voordelig geprijsd.

Aanbevolen: Het is lekker rustig in de havens in april, mei, eind augustus en september.

Panamakanaal

Hoogseizoen: December tot en met februari, dan is er de minste kans op regen.

Beste prijs: Afvaarten in april, september en begin januari zijn vaak voordeliger geprijsd. Panamakanaal cruises zijn populair en prijzen zijn relatief wat hoger en vrij stabiel.

Aanbevolen: Kies voor een complete ervaring voor de gehele doorvaart en cruise van oost naar west of v.v. en niet voor de Partial Transit die vertrekt en aankomt vanuit Florida.

Beste reisperiode - trans-atlantische cruise

Trans-Atlantische cruises

Hoogseizoen: trans-Atlantische cruises New York - Southampton zijn jaarrond beschikbaar. Andere cruises zijn er in april, mei en september tot  begin december.

Beste prijs: De cruises met veel zeedagen en weinig aanleghavens zijn het voordeligst.

Aanbevolen: Laat voor een trans-Atlantische cruise het schip zwaarder meewegen in je keuze dan de aanleghavens, je brengt immers heel wat tijd aan boord door.

Zuid-Amerika

Hoogseizoen: December en januari, dan is het zomervakantie op het zuidelijk halfrond. Welke periode dan ook, het weer in het zuidelijke deel en rond Kaap Hoorn is zeer veranderlijk en kan met het uur omslaan.

Beste prijs: November en april tot mei is het laagseizoen voor Zuid-Amerika cruises.

Aanbevolen: De repositioning cruises aan begin en einde van het seizoen vanuit bijvoorbeeld Californië of Florida zijn zeer aantrekkelijk geprijsd en hebben unieke routes vanuit de USA door Midden-Amerika naar Zuid-Amerika.

Photo credit: Carnival Cruise Line


Leave a Reply 3 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 19 september 2017 Reply

Wat is de beste reisperiode voor een #cruise? En: wanneer kun je voordelig #cruisen?https://t.co/lUyTEdWyKZ https://t.co/bLWvL0i5Gn

3 droomcruises voor in 2019 - Cruisendoejezo.nl - 27 januari 2019 Reply

[…] Verder lezen: Wat is de beste reisperiode voor een cruise? >> […]

3 cruisebestemmingen voor najaar en winter - Cruisendoejezo.nl - 14 augustus 2019 Reply

[…] Verder lezen: Wat is de beste reisperiode voor een cruise? […]

Leave a Reply: