Top 4: Waarom op cruise gaan?

Bij het plannen van je aankomende vakantie is een cruise wellicht één van de vele opties. Kiezen voor een cruise of juist bewust niet is een hele persoonlijke keuze. Daarom deze top 4: Waarom op cruise gaan?

Quote waarop op cruise: waag de gok

Redenen om WEL een cruise te maken

Ik zou tientallen redenen op kunnen noemen om een cruise te maken. Maar wat is voor anderen dé reden om te gaan cruisen? Hieronder geef ik je een overzicht van argumenten, die ik vaak heb gehoord van kennissen, collega’s, familieleden en medepassagiers, in willekeurige volgorde.

1. Waar voor je geld

Cruisen is absoluut waar voor je geld. Als je vooraf goed onderzoekt welke vaarroute en rederij bij jou en je medereizigers past dan is een cruise een goede keuze.

Heb je al eens per dag uitgerekend wat een cruisevakantie je kost? Dan is een cruise, zeker in vergelijking met een vakantie aan land value for money.

2. Veel zien in weinig tijd

Je pakt één keer je koffer uit en vervolgens vaar je (vaak ‘s nachts) telkens naar een nieuwe bestemming. Overdag is er ruim voldoende tijd om een haven, eiland of streek te verkennen, individueel of met een groepsexcursie georganiseerd door de cruise line.

cruise koffer inpakken

Wil je er zelf op uit trekken? Dat kan prima! Een goede voorbereiding thuis is wel een must om het maximale uit je dagen aan wal te halen.

activiteiten st maarten

3. Het eten

Ontdek elke dag een nieuwe keuken, nieuwe gerechten en restaurants! Van 5-gangendiners tot een hamburger of snack aan het pool deck. Er is voor elk wat wils. Afhankelijk van de Cruise Line  is alles of in elk geval veel inbegrepen in je cruisetarief.

Reden cruise eten

Zelf kies ik vaak voor de rust en persoonlijke bediening in een Main Dining Room, ook voor ontbijt en lunch. Ik probeer graag nieuwe gerechten uit, dingen die ik in een restaurant aan land misschien niet zo snel zou bestellen.

4. Voor elk wat wils

Elke ochtend en avond naar de gym, zweten in de sauna, lezen, meedoen aan kookworkshops, lezingen, activiteiten of gewoon helemaal niets doen? Het kan allemaal!

fun times john heald

Fun Times van John Heald’s Blog

Aan het begin van de avond zijn veel mensen binnen, om zich om te kleden, om te sporten, om te dineren of een drankje te drinken. Voor mij een heerlijk moment om even buiten aan dek te zitten en het schip even “voor mij alleen” te hebben!

cruise dek voor mij alleen

Wat is jouw persoonlijke reden om te kiezen voor een cruisevakantie?

Photo Credits:tribbles1971 / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
heatheronhertravels / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
CocteauBoy / Foter / Creative Commons Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0)

Leave a Reply 3 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 21 juli 2014 Reply

Update @cruisendoejezo: Top 4: Waarom op #cruise gaan? #cruisevakantie #travel http://t.co/tilGtLkYyV http://t.co/vQyqQznAma

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 24 juli 2014 Reply

Top 4: Waarom op #cruise gaan? – #cruisevakantie http://t.co/1MQleBsJS4 http://t.co/YrRTqKlLsX

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 1 maart 2015 Reply

“Veel zien in weinig tijd” … en meer goede #redenen om ook eens een #cruise te maken #cruisendoejezo http://t.co/VvicvV5iVA

Leave a Reply: