Tips en advies voor een trans-Atlantische cruise

Twijfel je nog of een trans-Atlantische cruise iets voor jou is? Dit artikel helpt je met tips en advies voor een trans-Atlantische cruise.

*Dit artikel is het laatst herzien op 27/8/16*

Aanbod trans-Atlantische cruises

Cunard Line is op dit moment de enige rederij die jaarrond trans-Atlantische oversteken uitvoert tussen Southampton en New York. Deze oversteek duurt 7 of 8 dagen en er zijn geen stops onderweg.

Andere rederijen bieden trans-Atlantische cruises aan in april-mei en september-november. De cruiseschepen die in onze zomer in Europa verblijven gaan voor het winterseizoen vaak richting Florida om van daaruit naar de Caribbean te varen of naar Zuid-Amerika.

Wie de cruise aanbiedingen een beetje in de gaten houdt zal regelmatig prijsvriendelijke tarieven tegenkomen voor trans-Atlantische cruises, zeker wanneer je het cruisetarief per dag uitrekent.

Tips en advies voor een trans-Atlantische cruise

 

Tips en advies voor een trans-Atlantische cruise

We krijgen regelmatig vragen over trans-Atlantische cruises. Hieronder geef ik antwoord op de meest gestelde vragen over dit onderwerp en ik noem een aantal zaken om rekening mee te houden.

Heb jij een andere vraag? Neem dan gerust contact met me op of laat je vraag achter bij de comments.

Route

In april-mei vertrekken diverse cruiseschepen voor een westwaartse route vanuit Zuid-Amerika of de USA richting Europa. Miami, Fort Lauderdale, Galveston maar ook Recife, Santos en Rio de Janeiro zijn dan vaak de vertrekhavens.

Tussen september en november vertrekken de cruises voor een oostwaartse route vanuit Europa naar Zuid-Amerika of de USA. Veelal vertrekken deze cruises vanuit Civitavecchia, Barcelona of de Canarische Eilanden.

Er zijn veel tegenstrijdige berichten over welke route beter is, oostwaarts of westwaarts. Er is niets zo veranderlijk als het weer, op beide routes is er kans op zowel goed, zonnig weer met vlak water. Daarnaast kan het ook behoorlijk spoken op zee met veel wind en relatief hoge golven.

Voor de liefhebbers van warmte zou ik een route kiezen die je nog enkele dagen door Caribische wateren voert en/of daar enkele eilanden aandoet.

Zeedagen

Wanneer je de trans-Atlantische oversteek maakt met bijvoorbeeld de Queen Mary 2 van Cunard dan duurt de oversteek 7-8 dagen en zijn er alleen maar zeedagen.

Kies je voor een andere rederij dan duurt de cruise meestal minimaal een dag of 13, afhankelijk van de gekozen route en het aantal stops onderweg. Op de oostwaartse route wordt er na de oversteek vaak gestopt op de Azoren of Funchal Madeira.

Lees ook eens mijn artikel over onze stop op Funchal Madeira tijdens een trans-Atlantische cruise.

Tussenstop trans-Atlantische cruise

Zeeziekte

Zeeziek worden is één van de grootste angsten van nieuwe cruisers. Ik geef je in dit artikel 5 tips om zeeziekte te voorkomen tijdens een cruise.

Tijdsverschil

Cruisen is een hele mooie manier om een jetlag te voorkomen, je verzet telkens de klok met één uur en kunt op die manier langzaam wennen aan het tijdsverschil.

Vliegtickets trans-Atlantische cruise

Boeken enkele vluchten

Zoals eerder gezegd zijn trans-Atlantische cruises vaak prijsvriendelijk. Wel is het goed om rekening te houden met de vluchtprijzen, dit omdat er op bepaalde routes voordelig een enkele reis gevlogen kan worden, terwijl dit op andere routes weer heel prijzig kan uitvallen.

Activiteiten aan boord

Tijdens de cruise worden er zowel overdag als ‘s avonds veel activiteiten georganiseerd, variërend van spelletjes tot workshops, lezingen en optredens.

Daarnaast is er de mogelijkheid om aan boord te sporten of gebruik te maken van de fitness en spa.

Uiteraard is er voldoende tijd om te ontspannen met een goed boek, binnen of buiten.

Voor een trans-Atlantische cruise is het slim om de faciliteiten en activiteiten op het schip te laten meewegen in je keuze voor de cruise.

Leave a Reply 6 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 30 oktober 2015 Reply

Tips en advies voor een trans-Atlantische #cruise #cruisendoejezo https://t.co/q7AqlKptiV https://t.co/Gj8k7KohKa

@cruises_world - 14 november 2015 Reply

RT https://t.co/TMSrKkRol6 Over stops en zeedagen tijdens een trans-Atlantische #cruise https://t.co/40CJreUmKi https://t.co/sNETXBMZBC

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 26 december 2015 Reply

Tips en advies voor een trans-Atlantische #cruise #cruisendoejezo https://t.co/aRDLeNtNrk https://t.co/YT2uVJyK7i

Cruises Worldwide (@cruises_world) - 6 februari 2016 Reply

RT https://t.co/1YFhgTNFBU Over stops en zeedagen tijdens een trans-Atlantische #cruise https://t.co/HSISnldywA https://t.co/r8djweXpAY

Terugblik op afgelopen cruisejaar en happy new year 2017 - Cruisendoejezo.nl - 31 december 2016 Reply

[…] cruise naar Alaska, een belevenis om nooit te vergeten. Eind 2016 sloten we af met een 20 daagse trans-Atlantische oversteek vanuit Savona naar Fort Lauderdale via de […]

5 goede redenen waarom we graag cruisen - Cruisendoejezo.nl - 4 november 2017 Reply

[…] Lees hier meer over zeedagen tijdens een cruise >> […]

Leave a Reply: