Slimme tips voor maaltijden in het hoofdrestaurant

Wat restaurants en eten betreft is er veel te kiezen tijdens je cruise. Voor velen is dineren in het hoofdrestaurant een logische optie. Het hoofdrestaurant heeft echter nog veel meer te bieden.

Slimme tips voor maaltijden in het hoofdrestaurant

Het buffet, het hoofdrestaurant of Main Dining Room genoemd en de specialiteitenrestaurants zijn plekken voor het nuttigen van een maaltijd aan boord. Normaliter zijn zowel buffetmaaltijden als maaltijden in het hoofdrestaurant inbegrepen in de cruise prijs. Voor de specialiteitenrestaurants betaal je extra.

Ook de buffetmaaltijden aan boord zijn doorgaans van prima kwaliteit. Bij het buffet kom je voor een snelle, informele maaltijd. Ik nam al eens een filmpje op over het buffet op een cruiseschip, dit filmpje kun je hier bekijken.

Ben jij een liefhebber van traditionele, sfeervolle maaltijden? Met mijn tips voor maaltijden in het hoofdrestaurant haal je het maximale uit je cruise.

Cruise maaltijden hoofdrestaurant

Ontbijt en lunch in het hoofdrestaurant

Op de meeste cruiseschepen kun je ook voor het ontbijt terecht in het hoofdrestaurant. Dit eet een stuk rustiger dan in het buffetrestaurant. Lees hier meer over ontbijten in het hoofdrestaurant. 

Op zeedagen kun je vaak de lunch in het hoofdrestaurant gebruiken. Er is dan een kleine kaart met diverse warme gerechten, salades, desserts en meer.

Tafelschikking en dinertijden

Bij het boeken van de cruise kun je aangeven of je wenst deel te nemen aan de vroege, late of vrije dinerzitting.

Ben je al ingedeeld en wil je de dinerzitting wijzigen? Op de dag van inschepen is de maître d’hôtel (dit is de manager van de eetzaal) op bepaalde uren beschikbaar om dit soort wijzigingen te maken, later tijdens de cruise kan dit ook nog maar ik weet uit ervaring dat de eerste dag de beste dag is om dit soort zaken te regelen.

Cruise je met twee personen of een kleine groep? Tijdens de vrije dinerzitting kun je zelf per keer aangeven met hoeveel personen je aan een tafel wil eten.

Cruise dineren restaurant

Bestel wat je wil bestellen

Ben je een liefhebber van kleine gerechten of ben je juist een grote eter? Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld 2 voorgerechten als hoofdgerecht te bestellen of 2 hoofdgerechten.
Omwille van drukte in de keuken is het meestal niet mogelijk om porties aan te passen of gerechten wezenlijk aan te passen.

Uiteraard houdt men rekening met dieetwensen en daarnaast zijn er aparte menu’s voor de kinderen. Ook als volwassene kun je een lekkere spaghetti bolognese of een banana split van het kindermenu bestellen 🙂

Maak kennis met de obers

Een cruiseschip is een klein dorp op zich, met inwoners van over de hele wereld. Het personeel in het hoofdrestaurant is vaak afkomstig uit Indonesië en De Filipijnen, landen uit Oost-Europa en soms Zuid-Amerika.

Een vriendelijk praatje wordt altijd gewaardeerd en het levert vaak de leukste gesprekken op. Wie vaak of vaker cruist loopt de kans om personeel later, op hetzelfde of een ander schip weer tegen te komen.

Photo Credit: Prayitno / Thank you for (5 millions +) views via Compfight cc

Leave a Reply 3 comments

@Waddenfront - 8 april 2015 Reply

RT @Cruisendoejezo: Slimme tips voor maaltijden in het hoofdrestaurant #cruise #cruisendoejezo http://t.co/qMknWB3bq6 http://t.co/lM0T512Cmv

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 9 april 2015 Reply

Maak kennis met de ober! #cruise #tips http://t.co/XUgrN6kcZZ

Open dinerzitting tijdens een cruise - Cruisen doe je zo.nl - 6 december 2015 Reply

[…] Lees ook eens mijn artikel met slimme tips voor maaltijden in het hoofdrestaurant. […]

Leave a Reply: