Restaurants en maaltijden Norwegian Epic: yuk of yummy?

Of het nou gaat om ontbijt, lunch, diner of een late-night snack, op zowat elk cruiseschip is 24/7 wel ergens een restaurant, buffet of counter open om er iets te eten. De Epic, een schip van Norwegian Cruise Line (NCL) is hierop geen uitzondering.

In april van dit jaar (2014) hebben we met de Epic een trans-Atlantische oversteek gemaakt, van Miami naar Barcelona.

Tot aan het eind van de zomer blijft het schip in Europa en daarom is de Epic populair bij Nederlandse cruisers, kijk maar eens op Zoover. Goed en lekker eten is voor veel mensen een van de belangrijkste criteria bij het kiezen van een cruise. Het leek me daarom leuk om een artikel te wijden aan mijn ervaringen met de maaltijden en restaurants tijdens onze cruise.

Lees je mee?

Laten we bij het begin beginnen. Het is goed om te weten dat NCL voorop loopt met iets wat ze zelf  “Freestyle Cruising” noemen, in het kort: eten en entertainment wanneer, waar en met wie jij dat wilt. Geen vaste tijden meer en geen vaste tafelschikking dus ook geen  verplichte small-talk praatjes met andere gasten die ze toevallig aan “jouw” tafel hebben gezet 🙂

Waar je op schepen van meer traditionele rederijen vaak één of meer à la carte restaurants, een buffet en daarnaast één of enkele “cover fee” restaurants hebt is er op de Epic maar liefst keuze uit 21 (!) opties, waarvan er 11 gratis zijn (als in: betaald via je cruiseticket).

Tijdens een trans-Atlantische cruise is er veel tijd om te eten 🙂 je doet maar enkele bestemmingen aan en er zijn natuurlijk een aantal zeedagen, je moet immers die grote plas over. Wij hadden op deze 12-daagse cruise 9 zeedagen. Tijd genoeg dus om alle restaurants uit te proberen.

Brazillian restaurant Moderno NCL EpicIk had me voorgenomen om een aantal “for fee” restaurants uit te proberen, zoals de Churrascaria Moderno, een Braziliaans Steakhouse (20$) en La Cucina (15$), een traditioneel Italiaans restaurant. Toch  is het er niet van gekomen en de reden hiervoor is dat de gratis opties meer dan prima zijn.

Een volledig overzicht van alle restaurants vindt je hier.

Dit zijn enkele restaurants die ik bezocht heb:

Garden Café

Als je het met me eens bent dat de Carnival buffetten vaak een beetje  vreetschuur of opschepchinees-uitstraling hebben, dan is het uiterlijk van het Garden Café  een aangename verassing. Fris, modern van uiterlijk en er is goed nagedacht over de opstelling van de counters, die zijn in blokken, geen rijen zoals in je bedrijfskantine.

Ontbijten doe ik het liefst in een restaurant waar je aan tafel bediend wordt, ik ben dan nog niet uitgeslapen genoeg om al die items bij elkaar te scharrelen, op één of andere manier kom ik ook altijd bij de koffie- of sapautomaat als ze ‘m net gaan bijvullen :(.

Voor een lunch, snack of snel diner is het Garden Café meer dan prima, de keuze is er reuze en alles is netjes ingedeeld in vaste counters, zoals Chinees – Indiaas – Traditionele gerechten – Snacks – Italiaans – Desserts – Crêpes.  De gerechten wisselen dagelijks en veel wordt vers voor je gemaakt, zo kun je zelf bijvoorbeeld een pastagerecht samenstellen en dit wordt dan ter plekke voor je gemaakt, yum!  Beetje vergelijkbaar met Vapiano’s, voor wie deze restaurantketen kent. Sommige gerechten hadden wel wat warmer gemogen.

Taste Restaurant en Manhattan RoomNY Strip Steak Norwegian Epic Taste

Hoewel NCL aangeeft dat dit twee verschillende restaurants zijn heb ik ze bewust bij elkaar gezet. Taste is op dek 5, Manhattan een etage hoger. NCL market Taste als het meer casual restaurant en Manhattan als de sjiekere versie. Ik vond ze nou niet zo verschillend, zelfs de menukaart is hetzelfde!

Als je er gaat eten meldt je je eerst bij de gastvrouw aan de desk. Is er meteen plek? Dan wordt je door iemand naar je tafeltje gebracht. Wij aten ‘s avonds vaak rond 20:00u en dat bleek een drukke tijd te zijn, op zeedagen althans. Je krijgt dan een “beeper” mee een en een bon voor een glaasje champagne aan de bar. Nice touch, NCL! Dit heb ik op andere schepen namelijk niet gehad en maakt het toch wat aangenamer om even te wachten.

Naast een aantal vaste items die op de menukaart staan is er elke dag een wisselend menu. Ik nam meestal 2 voorgerechten, een hoofdgerecht en een toetje. De porties van de voorgerechten zijn niet zo groot, maar de portie van het hoofdgerecht was altijd flink en de kwaliteit van het eten is heel goed, vers en bereid zoals het hoort. NCL heeft een zeer uitgebreide wijnkaart en je kunt de fles laten bewaren voor een volgende dag. Reken wel op minimaal 35$ voor een flesje gegist druivensap van prima, maar doorsnee kwaliteit (Lindemans, Beringer, Penfolds, Mondavi) en natuurlijk meer voor upscale wijnen.

O’Sheehan’s Bar and Grill

Wie wel eens in Amerika is geweest heeft vast wel eens wat gegeten en gedronken in een Sports Bar. O’Sheehan’s, Epic’s variant hierop is te vinden op dek 7, pal boven het Atrium waardoor je ook mee kunt genieten (en soms niet) van de bands die daar optreden. Dit restaurant en bar is vernoemd naar de CEO van NCL Kevin O’Sheehan. Wie wel eens naar Undercover Boss kijkt weet wie ik bedoel.

Amerikaans comfort food, dat is denk ik de beste omschrijving van wat je er kunt eten. Er is een dagelijkse “special”, zoals Spare Ribs, Prime Rib etc. en Chicken Wings, Burgers, Meat Loaf, Chicken Noodle Soup etc. staan er 24 uur op het menu. De burgers zijn sappig, de Beer Pitchers relatief goedkoop (14$ plus tip) maar de Wings smaken alsof ze al een tijdje gelegen hebben en zijn niet crispy. Mocht je na al dat eten wel een beetje activiteit kunnen gebruiken, dan kun je er een rondje bowlen, schoenen staan al klaar in alle maten, neem wel zelf sokken mee.

Wat mij betreft zijn de gratis opties om te eten meer dan goedgekeurd.

Ben je wel eens op de NCL Epic geweest? Hoe vond jij het eten?

 

 

 

 

 

Leave a Reply 7 comments

3 dingen die ik altijd meeneem op cruise - Cruisen doe je zo.nl, een blog over cruises, reizen en lifestyle - 25 juni 2014 Reply

[…] meestal geen tasje mee te nemen, ideaal. En aangezien je overal je kaart nodig hebt (drankjes, spa, restaurant…) is het fijn om ‘m bij de hand te […]

Ontbijt op een cruiseschip - Cruisen doe je zo.nl, een blog over cruises, reizen en lifestyle - 28 juni 2014 Reply

[…] Vaak is het vrij rustig in dit restaurant tijdens het ontbijt, veel mensen kiezen toch voor het buffet. Meer info over eten in de Main Dining Room vind je hier. […]

Funchal Madeira in een dag - Cruisen doe je zo.nl, een blog over cruises, reizen en lifestyle - 3 augustus 2014 Reply

[…] Wij waren er in mei 2014. Funchal was een bestemming op onze transatlantische cruise met de Norwegian Epic. […]

Cruise Food Review: Gerechten die je niet mag missen! - 7 augustus 2014 Reply

[…] eten is voor veel cruisers een belangrijk onderdeel van de cruisevakantie. De kwaliteit van het eten […]

Tips voor je eerste dag aan boord van een cruise - 4 september 2014 Reply

[…] cruiseschepen hebben naast het buffet voor de lunch ook andere opties. zoals O’Sheehans bij Norwegian of de Main Dining Room bij een HAL-cruise. Ideaal wanneer je geen zin hebt in […]

Oud en nieuw - Cruisen doe je zo.nl - 30 december 2014 Reply

[…] Dit was het eerste artikel dat ik schreef voor de site: Link naar mijn eerste artikel […]

Leave a Reply: