Onze Europa cruise met de Emerald Princess

Het aftellen is begonnen, nog even en dan gaan we cruisen met de Emerald Princess! Ik vertel je meer over de vaarroute en waarom we juist voor dit schip gekozen hebben.

Europa cruise

Emerald Princess Middellandse Zee cruise

De vaste lezers van Cruisendoejezo weten dat we in het verleden al veel gecruised hebben, onder andere in de Caribbean, Zuid-Amerika, het Panama Kanaal en trans-Atlantisch.

Vanwege de gunstige tarieven voor cruise en vlucht eind mei hebben we dit keer gekozen voor een Middellandse Zee cruise en daarnaast doet deze route veel plekken aan die we nog niet eerder bezocht hebben.

Deze 8-daagse cruise begint in Istanbul en eindigt in Civitavecchia vlak bij Rome. Doordat we in Istanbul 2 dagen eerder aankomen en vanuit Rome een dag later vertrekken is dit voor ons een 10-daagse vakantie. Wil je meer weten over deze specifieke cruise? Bekijk dan ook eens deze pagina.

De vaarroute

Mykonos Middellandse Zee cruise

De vaarroute is zeer afwisselend, doordat de Europa cruise met de Emerald Princess zowel Turkije, Griekenland, Malta als Italië aandoet. Wij vinden de variatie aan mogelijkheden die elke aanleghaven biedt erg prettig en daarnaast is het fijn dat (op Civitavecchia na) alle bezienswaardigheden, strandjes, stadscentra etc. op een redelijke afstand liggen.

Vaak krijg ik de vraag of het wel mogelijk is om iets te zien van de plaatsen waar je aanlegt tijdens een cruise. Daarom heb ik hieronder ook de aanlegtijden er even bij gezet. Zoals je ziet heb je in elke haven ruim de tijd om de omgeving te verkennen.

Istanbul
v 23:00

Zeedag

Mykonos
a 07:00 v 22:00

Zeedag

Valletta
a 07:00 v 17:00

Messina
a 07:00 v 17:00

Salerno
a 07:00 v 17:00

Civitavecchia
a 05:00

Cruiseschip Emerald Princess

Cruise met Emerald Princess

Wij hebben al eens eerder gecruised met de Emerald Princess echter is dit is alweer heel wat jaren geleden. Persoonlijk zou ik niet zo snel kiezen voor een cruise met hetzelfde schip wanneer deze cruises kort na elkaar plaatsvinden. Omdat dit al lang geleden is vinden we dit geen probleem, sterker: de Emerald Princess is ons destijds prima bevallen!

De Emerald Princess is een middelgroot schip van rederij Princess Cruises. Tijdens deze Middellandse Zee cruise zal er een zeer internationaal publiek aan boord zijn, variërend van Amerikanen en Canadezen tot Italianen, Spanjaarden, Duitsers. Nederlanders zullen zwaar in de minderheid zijn.

Princess Cruises is een klassieke rederij, er zijn twee formele avonden tijdens deze cruise van 8 dagen. Dineren met bediening aan tafel doe je in het hoofdrestaurant of aan het buffet en je kunt kiezen voor een vroege- late- of flexibele dinerzitting.

Onze eerste cruise met de Emerald Princess was een kerstcruise door de Caribbean vanuit Fort Lauderdale. Door een vluchtvertraging hebben wij destijds de eerste twee dagen van de cruise gemist en zijn we uiteindelijk ingescheept op St. Thomas. Nu hopen we het schip wel te halen 🙂 Moet lukken, aangezien we 2 dagen van te voren al in Istanbul zijn!

Wil je weten wat te doen wanneer je het cruiseschip gemist hebt of dreigt te missen? Lees dan ook eens mijn artikel over dit onderwerp!

Heb jij als eens gecruised met Princess en wat vond je er van?

Photo Credit: BrentOzar via Compfight cc
Photo Credit: Blake Handley via Compfight cc
Photo Credit: dianaleila29 via Compfight cc

Leave a Reply 3 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 7 mei 2015 Reply

Mykonos, één van de bestemmingen op onze Middellandse Zee cruise met de Emerald Princess http://t.co/lSNXrxnC9C http://t.co/0kb08NmoOP

Joke - 19 mei 2015 Reply

Oh, toevallig die cruise gaan wij ook maken.
Wanneer ga je Daphne?

Groeten,
Joke

    Cruisendoejezo.nl - 20 mei 2015 Reply

    Hallo Joke,

    Wat leuk! Ik beantwoord je vraag even via de e-mail, het inbrekersgilde leest hier ook mee 🙂

Leave a Reply: