Cruiseschip Olympische Spelen Rio voor USA basketbalteam en officials

Het USA basketbalteam en officials verblijven op cruiseschip Silver Cloud en NCL Getaway. Benieuwd naar de cruiseschepen? Je leest er meer over in dit artikel.

Cruiseschip Olympische Spelen Rio voor USA basketbalteam en officials

Het was al regelmatig in het nieuws: Zowel het herenteam als het damesteam van USA basketbalteam hebben ervoor gekozen om te verblijven op cruiseschip Silver Cloud in plaats van een hotel of het Olympisch dorp in Rio.

Silver Cloud

Cruiseschip Silver Cloud

Tevens verblijft een groep officials van het IOC, sponsoren en andere genodigden op cruiseschip NCL Getaway. De Getaway is voor deze gelegenheid gecharterd en ligt tot aan het einde van de Olympische Spelen  in de haven van Rio aan de Pier Maua.

NCL Getaway

Cruiseschip NCL Getaway

Binnen kijken op de NCL Getaway

Het cruiseschip NCL Getaway is voor Norwegian Cruise Line en is in de vaart sinds 2014. Het schip heeft een capaciteit van 3963 passagiers.

Het 18 dekken tellende schip heeft maar liefst 28 restaurants aan boord, variërend van diverse formele restaurants met bediening aan tafel en casual opties zoals een buffetrestaurant, noodle bar, sport bar tot een Braziliaans steakhouse en Franse bistro. Er is een ruime keuze aan restaurants die inbegrepen zijn in het cruisetarief, voor specialiteitenrestaurants geldt een toeslag.

Restaurants op NCL Getaway

Restaurants op NCL Getaway

Bekijk ook eens mijn filmpje over de Flamingo Grill aan boord van de NCL Getaway.

Er is een groot waterpark met glijbanen, een klimwand en daarnaast zijn er diverse theaters, een casino en vele bars aan boord.

Waterpark op NCL Getaway

Waterpark op NCL Getaway

De NCL Getaway vaart op dit moment routes in de Caribbean en zal in 2017 ook cruises in Noord-Europa maken.

Gasten verblijven in binnenhutten, buitenhutten, balkonhutten of suites. Tevens is er een luxe, afgescheiden resort genaamd The Haven aan boord.

Balkonhut op NCL Getaway

Balkonhut op NCL Getaway

Lijkt het je wat, een cruise met een cruiseschip als de NCL Getaway? Laat je persoonlijk adviseren over een cruise.

Binnen kijken op de Silver Cloud

De Silver Cloud is een klein cruiseschip van rederij Silversea Cruises en is in de vaart sinds 1994. Het schip heeft een capaciteit van 296 passagiers.

Zwembad op Silver Cloud

Zwembad op Silver Cloud

Kenmerkend voor zowel het schip als de rederij is de luxe, culinair genieten en persoonlijke aandacht voor de passagiers aan boord.

Alle gasten verblijven in hutten met minimaal zeezicht, er zijn geen binnenhutten aan boord. Silversea Cruises biedt een all inclusive formule, wat wil zeggen dat maaltijden, drankjes en fooien inbegrepen zijn in het cruisetarief.

Suite op Silver Cloud

Suite op Silver Cloud

Vanaf 2017 zal de Silver Cloud poolexpeditie cruises uitvoeren.

Photo credits: Silversea Cruises en Norwegian Cruise Line

Leave a Reply 1 comment

Nathalja Nijman (@nathaljanijman) - 9 augustus 2016 Reply

RT @Cruisendoejezo: Op deze #cruiseschepen verblijft de USA Basketbalploeg en officials #olympischeSpelen https://t.co/l3JxbVZzf9

Leave a Reply: