Na anderhalve maand cruisen in Europa en de Verenigde Staten is de NCL Bliss van Norwegian Cruise Line op 30 mei 2018 officieel gedoopt in haar zomer thuishaven Seattle.

More...

Na de inauguratie vertrekt Norwegian Bliss voor haar eerste zomerseizoen naar Alaska.

Tijdens de reis worden Ketchikan, Skagway, Juneau (Alaska) en Victoria (Canada) aangedaan. Samen met Norwegian Jewel en Norwegian Pearl vormt Norwegian Bliss de jongste vloot ooit voor Alaska cruises.

Het cruiseschip met is bij het binnenvaren in de haven van Seattle verwelkomd met een watersaluut door de plaatselijke brandweer.

NCL Bliss gedoopt in Seattle

NCL Bliss gedoopt in Seattle

Doopplechtigheid van de Norwegian Bliss

Zo’n 2400 mensen waren 30 mei 2018 getuige van de doopplechtigheid.

Frank Del Rio en Andy Stuart, president en ceo van Norwegian Cruise Line, verwelkomden partners uit de reisindustrie, investeerders en gasten uit het bedrijfsleven aan boord van Norwegian Bliss. 

Na de traditionele zegen heeft doopvader Elvis Duran Norwegian Bliss officieel gedoopt met het symbolische stukslaan van de fles tegen de boeg van het schip, en wenste het schip, de passagiers en de bemanning een behouden vaart. De plechtigheid werd gevolgd door een avond vol verrassingen.

Vaarroutes Norwegian Bliss

Norwegian Bliss gaat vanuit Seattle zevendaagse cruises uitvoeren naar Alaska. In oktober maakt zij een aantal cruises naar de Mexicaanse Riviera vanuit Los Angeles. In de winter vaart het schip van Miami in het oostelijke Caribische gebied en in 2019 vanuit New York naar de Bahama’s, Florida, de zuidelijke en westelijke Caribbean.

NCL Bliss Glijbanen

NCL Bliss Glijbanen

Over Norwegian Bliss

Norwegian Bliss is het derde schip in de Breakaway Plus klasse en het eerste cruiseschip dat speciaal is ontworpen met specifieke faciliteiten en voorzieningen voor de ultieme Alaska cruise ervaring, inclusief een enorme observatielounge met 180 graden uitzicht. Er is plek voor 4004 passagiers.

Faciliteiten Norwegian Bliss

Aan boord kunnen de gasten genieten van de langste race track op zee. De elektrische kartbaan heeft twee niveaus en bevindt zich op de top van dek 19. Gasten hebben een prachtig uitzicht over zee terwijl zij hun bochten rijden met een snelheid tot 45 km per uur. 

Andere faciliteiten zijn een openlucht Laser Game Area en een Aqua Park met twee waterglijbanen over meerdere verdiepingen, waarvan een buiten de scheepswand om naar het onderliggende dek loopt.

NCL Bliss kartbaan

NCL Bliss kartbaan

Culinair Norwegian Bliss

Culinaire liefhebbers genieten van diverse specialiteiten en bijzondere bars, zoals het Texas Smokehouse – Q, de eerste full-service Starbucks op zee en Coco’s, voor chocolade en andere zoetigheden. In het District Brew House staat een variëteit van cocktails en bieren op de kaart, inclusief het lokale Seattle bier van Red Hook Brewery.

Entertainment Norwegian Bliss

Norwegian Bliss brengt een nieuw entertainment programma inclusief de Broadway musical Jersey Boys.

Tevens is er The Cavern Club, waar gasten meegenomen worden in de muziek van de Beatles en daarnaast een aantal originele producties inclusief een theater show Happy Hour Prohibition en The Musical and ¡Havana!. Dit is een originele musical theater show special gecreëerd en geproduceerd voor Norwegian Bliss. 

NCL Bliss Junior Suite

NCL Bliss Junior Suite

Hutten Norwegian Bliss

De gasten aan boord hebben een brede keuze in verschillende hutcategorieën, zodat er altijd een aansluit op de persoonlijke wensen en behoeften. Denk aan studio cabins voor alleen-reizenden, ruime familie cabins of het luxueuze suite-gedeelte The Haven.

Voor meer informatie over Norwegian Cruise Line: www.ncl.com

Photo credits: www.ncl.com

*** Dit is een ingekomen persbericht van Norwegian Cruise Line. De tekst is bewerkt en ingekort geplaatst door Cruisendoejezo.nl ***

Leave a Reply 2 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 1 juni 2018 Reply

#NCL Bliss gedoopt in Seattle #cruisendoejezo https://t.co/0L3D2ysdv8 https://t.co/FymiQhNV0K

Chiara - 12 juni 2018 Reply

Mooi schip! Een ware ‘bliss’. ze doet haar naam eer aan! 😉

Leave a Reply: