Last minute cruise Carribbean here I come!

Wat zit er allemaal nog in de pijplijn voor de rest van de zomer? Onlangs hebben we twee (!) cruises geboekt en we vertrekken al in augustus… Last minute cruise Carribbean here I come!

Last minute cruise Carribbean

Hieronder deel ik graag mijn/onze plannen met je, omdat ik je wil meenemen in onze overwegingen, om je te inspireren en te laten zien dat er niet altijd een heel hoog vakantie budget nodig is om een mooie cruise te maken.

Last-minute cruise

We besloten dat we er deze zomer toch nog even op uit wilden trekken. Dan ga je uiteraard nadenken over wat je wilt gaan doen: een stedentrip, autovakantie of naar een zonbestemming?

Na aardig wat opties naast elkaar gelegd te hebben komen we toch weer uit op een cruise. Waarom? We willen naar de zon maar houden er niet van om lang op één plek te blijven en daarnaast zijn we allebei gesteld op comfort tegen een redelijke prijs.

Hoogseizoen en ticketprijzen

De periode die we weg kunnen van het werk valt dit keer in het hoogseizoen. Prijzen voor vliegtickets rijzen werkelijk de pan uit, ik heb prijzen gezien die bij het dubbele zijn van wat we “normaal” betalen.

Vliegticket prijzen cruise

Toch is het -weliswaar via een omweg- gelukt om voor een relatief lage prijs naar Orlando te vliegen. De website Ticketspy bracht me op het idee om in plaats van een retourtje, nu twee enkeltjes te boeken.

Veel luchtvaartmaatschappijen hanteren hoge prijzen voor het boeken van enkeltjes, maar aardig wat budget-airlines, zoals Arkefly en prijsvechter Norwegian doen hier niet moeilijk over. Zo vliegen we nu rechtstreeks heen op Sanford, FL. en gaan we terug via Orlando International met een tussenstop in Oslo, voor een prijs die maar enkele tientjes hoger ligt als in het laagseizoen!

Cruise in Europa of vanuit Amerika?

Europa hebben we overwogen, maar we hebben gekozen voor cruises met vertrek vanuit Florida. Er is op het moment veel aanbod en de prijzen zijn concurrerend. De “investering” die we doen in het vliegticket compenseren we door lage cruiseprijzen, een gunstige dollarkoers en daarnaast komen we graag weer naar Florida.

Twee cruises

Soms kan het maken van een cruise goedkoper zijn dan het doorbrengen van je vakantie aan land (hotel, autohuur, eten…) , voor ons een mooi excuus om twee cruises achter elkaar te plakken 🙂

We hebben uiteindelijk geboekt bij een Amerikaanse Travel Agent en hebben naast de al lage prijs een leuk extraatje ontvangen, in de vorm van boordtegoed, vrij te besteden op het schip voor drankjes etc.

Dit is het geworden…

  1. 7 nachten Norwegian Getaway vanuit Miami naar St. Maarten, St. Thomas, Nassau Bahamas
  2. 5 nachten Carnival Victory vanuit Miami naar Jamaica en Grand Cayman
Norwegian Getaway

Norwegian Getaway

Carnival Victory

Carnival Victory

Op dezelfde dag dat de Getaway terugkomt in Miami vertrekken we weer met de Victory. Het lijkt me heel leuk om de sfeer van twee verschillende schepen en Cruise Lines zo vlak na elkaar te mogen ervaren, ik kijk er erg naar uit!

In een volgende post zal ik verder ingaan op mijn keuze voor deze twee schepen en Cruise Lines.

 

Atrium Getaway en Victory

Atrium Getaway en Victory

Heb je vragen voor me of wil je iets meer weten over een schip of rederij? Kan ik iets voor je doen, fotograferen of filmen terwijl ik aan boord ben? Laat het me weten via de comments of stuur me een mailtje via de contact pagina.

Photo credit: alex-s / Foter / Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)

Photo credit: technochick / Foter / Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)

Photo credit: jcortell / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Photo credit: bobchin1941 / Foter / Creative Commons Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0)

Photo credit: Flickred! / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial 2.0 Generic (CC BY-NC 2.0)

Leave a Reply 2 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 1 augustus 2014 Reply

Update @cruisendoejezo: Last minute cruise Carribbean here I come! Found at http://t.co/wURH3Lku1b http://t.co/pcSAvHNeVu

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 4 augustus 2014 Reply

My upcoming #cruises with @CruiseNorwegian Getaway AND @CarnivalCruise Victory 2 weeks/2ships… http://t.co/BvIQwSlDDH http://t.co/zUmJcHW8o6

Leave a Reply: