Mijn favoriete cruisebestemmingen in het Caribisch gebied

Ik vertel je wat mijn favoriete cruisebestemmingen in het Caribisch gebied zijn en waarom ik deze eilanden graag bezoek.

Cruises naar het Caribisch gebied

Veel cruises naar het Caribisch gebied vertrekken vanuit de haven van Miami, Fort Lauderdale of andere cruisehavens in Florida. Vanuit de genoemde havens is er gedurende het hele jaar veel aanbod in cruises.

Bekijk ook eens mijn artikel: Welke cruise in welk seizoen?

Twijfel je nog over welke eilanden jij wil bezoeken tijdens een cruise naar de Caribbean? Dit zijn mijn persoonlijke favorieten van dit moment:

De Kaaimaneilanden

Vissersboot Bodden Town Cayman Islands

Op Grand Cayman is geen cruisepier. Cruiseschepen liggen voor anker voor de kust en tenderbootjes brengen je van het schip naar George Town en weer terug.

Zodra je aankomt staan een flink aantal Caymanians  je op te wachten, met de vraag of je wilt deelnemen aan een tour. Stingray City, waar je kunt zwemmen met roggen, is één van de grootste attracties van het eiland.

Daarnaast worden er diverse Tours over het eiland aangeboden, waarbij een bezoek aan Hell -jawel- niet mag ontbrekenNa zo’n tour word je meestal op Seven Mile Beach afgezet, dit is een leuk maar heel druk strand aan de westkant van het eiland.

Een tour over het eiland kost je zo’n $ 25 per persoon, onderhandelen, zeker als je met meerdere personen gaat loont zeker!

Je kunt er ook voor kiezen om een dagje aan een mooi rustig strand te vertoeven, zoals aan het strand van Bodden Town, een klein dorpje buiten het toeristische gebied.

Ik schreef al eens een artikel over ons bezoek aan Bodden Town.

De Kaaimaneilanden omdat… De mensen er heel vriendelijk en behulpzaam zijn. Je kunt merken dat de lokale bevolking het er relatief goed heeft, er hangt een positieve sfeer.

Isla Roatan, Honduras

Cruisebestemming Isla Roatan Honduras

Isla Roatan is een klein, langwerpig eiland van ongeveer 65km lang en 5km breed. Het ligt voor de kust van het vasteland van Honduras.

Wanneer je met een cruiseschip Isla Roatan aandoet dan is de kans groot dat je aanlegt in Mahogany Bay. Dit deel van Isla Roatan is speciaal voor cruiseschepen gebouwd door Carnival Corporation.

Uiteraard kun je vanuit Mahogany Bay de rest van het eiland verkennen of het water opgaan voor een leuke boottocht, al of niet inclusief snorkel- of duikexcursie.

Via een stoeltjeslift bereik je een mooi, groot strand met voldoende faciliteiten, zoals douches en toiletten, bars en restaurants om je prima te vermaken. Tip: bestel er een verse, hele vis van de bbq en neem er een lokaal biertje zoals Salva Vida bij 🙂

Isla Roatan omdat… Het gebied direct bij de cruisehaven alles heeft voor dé perfecte stranddag en het uitzicht vanuit de stoeltjeslift heel, heel erg mooi is.

St. Thomas

St. Thomas cruisebestemming

Cruiseschepen leggen aan bij de Havensight Pier. Vanuit hier is het een klein kwartiertje lopen naar het centrum van Charlotte Amalie.

In het centrum vind je een kleine markt met de gebruikelijke prullaria: Tassen, beeldjes en T-Shirts te over voor de liefhebber. Daarnaast zijn er veel, heel veel juwelierszaken in het kleine centrumpje te vinden, St. Thomas is een duty free eiland, vandaar…

Het openbaar vervoer, in de vorm van kleine busjes is vrij goedkoop. Je betaalt ongeveer $ 2,- voor een trip van zo’n 20 minuten naar een mooi, afgelegen strand: Brewers Bay. Wij zwommen er in zee tussen Stingrays en schildpadden!

Lees meer over St. Thomas in mijn artikel over dit eiland.

St. Thomas omdat… Er voor iedereen wel iets leuks te doen is op dit eiland.

Photo Credit: Photo of Isla Roatan Honduras via Pixabay.

Leave a Reply 5 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 17 februari 2015 Reply

Favo #cruisebestemming het Caribisch gebied: #Cayman Islands #cruisendoejezo http://t.co/rDv1edBZbd http://t.co/foGGETEbjK

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 9 maart 2015 Reply

Favo #cruisebestemming het Caribisch gebied: #Cayman Islands #cruisendoejezo http://t.co/Wf5CN7IrWr http://t.co/Hzseb876Kz

5 belangrijke vragen voor je eerste cruise - CruiseCompare.nl - 14 juni 2015 Reply

[…] Lees meer over mijn favoriete bestemmingen in de Caribbean. […]

Cruises naar Cuba - CruiseCompare.nl - 16 juli 2015 Reply

[…] gecruised hebben zijn wel eens toe aan een nieuwe cruisebestemming: Jaarlijks een cruise maken naar St. Thomas, Jamaica of  de Kaaimaneilanden  gaat op een gegeven moment ook […]

Dominicaanse Republiek als nieuwe cruisebestemming - CruiseCompare.nl - 7 oktober 2015 Reply

[…] Wil je meer lezen over cruises in de Caribbean? Lees dan ook eens mijn artikel over favoriete cruisebestemmingen in het Caribisch gebied! […]

Leave a Reply: