Hamburg Cruise Days in foto’s

Tijdens het weekend van 11-13 september vonden de Hamburg Cruise Days plaats. Aan de hand van een aantal foto’s laat ik je zien wat we er zoal beleefd hebben.

Hamburg Cruise Days in foto’s

Het bezoek aan de Hamburg Cruise Days 2015 werd mogelijk gemaakt door Hamburg Marketing.

Hamburg Cruise Days welkom

Op vrijdag 11 september kwamen we aan in Hamburg. In de ochtend was de opbouw van de vele terrassen en stands voor de Hamburg Cruise Days nog in volle gang.

Hier zie je een aantal van de gerestaureerde pakhuizen bij een deel van het havengebied met de naam Speicherstadt.

Hamburg Cruise Days Speicherstadt

‘s avonds stond een bezoek aan de Costa neoRomantica op het programma. Het schip zou later die avond uitvaren.

Cruiseschip Costa neoRomantica

De neo-klasse en de neoRomantica in het bijzonder is anders dan andere schepen van rederij Costa. Het is een relatief kleiner schip dat ooit toebehoorde aan een andere rederij.

Het schip is gerenoveerd en het oude grote theater heeft plaatsgemaakt voor een  luxe spa en fitnessruimte. Zowel de binnenruimten als de buitendekken van het schip hebben een gezellige, warme uitstraling.

Costa neoRomantica pizzeria

Op de Costa neoRomantica bevindt zich een pizzeria met een hout gestookte oven. De pizzabakkers hebben een uitgebreide opleiding in Italië genoten en beheersen de kunst van het maken van een echte Italiaanse pizza, Cruisendoejezo heeft dit persoonlijk voor je getest 🙂

Hapag Lloyd Dinner in the Sky

Op zaterdagochtend hebben we deelgenomen aan een Dinner in the Sky, georganiseerd en mogelijk gemaakt door Hapag Lloyd Kreuzfahrten. Op de blog van deze rederij vind je meer info en een filmpje dat gemaakt is tijdens deze dag.

MSC Cruises biedt vanaf december cruises aan naar Cuba en dat mocht iedereen weten! De rederij had een groot terras ingericht met als hoofdthema Cuba. Daarnaast kon er deelgenomen worden aan een ballonvlucht.

Hamburg Cruise Days terassen

We maakten een boottocht door de haven langs Mein Schiff 4, AIDAbella, en de MS Europa en daarnaast zagen we veel andersoortige schepen.

AIDAbella en Mein Schiff 4

In de namiddag werd op het Rioja terras een wijnproeverij georganiseerd en was er een uitstekende tapasbar. De chef-kok bereidde voor ons gezelschap een plateau met diverse soorten steaks.

Rioja tijdens Hamburg Cruise Days

‘s avonds hadden we de gelegenheid om vanuit het dakterras van het Hard Rock Cafe de mooie botenparade te bewonderen.

Hamburg Cruise Days 2015 botenparada

Op zondag werd er afgesloten met de MSC Splendida en de Queen Mary 2 van Cunard.

De volgende Hamburg Cruise Days vinden plaats in 2017. Hoewel het nog lang geen 2017 is verdienen de Hamburg Cruise Days zeker een plaatsje in je agenda. Ook wanneer er geen evenement plaatsvindt is een bezoek aan de stad Hamburg zeker aan te bevelen!

Leave a Reply 1 comment

@CostaCruises - 1 oktober 2015 Reply

RT @Cruisendoejezo: Pizza! @CostaCruises neoRomantica http://t.co/jGKGWOVyLJ http://t.co/6NNVvpz4Nl

Leave a Reply: