HAL Zaandam: Een eerste indruk

Onlangs maakten we een cruise naar Zuid-Amerika met het cruiseschip MS Zaandam van Holland America Line. Ik vertel je wat mijn eerste indruk was van het schip.

HAL Zaandam in Buenos Aires

Inscheping op de MS Zaandam

Begin december 2014 vertrokken we voor een cruise door Zuid-Amerika met de MS Zaandam. De haven voor inscheping was Buenos Aires, Argentinië.

De ontvangst in de terminal was netjes, onze bagage werd direct van labels voorzien en aangenomen door de Porter. Dit is erg fijn, omdat je dan geen omkijken meer hebt naar je koffer. Omdat onze vlucht vroeg in de ochtend aankwam en we direct met het openbaar vervoer naar de cruiseterminal zijn gegaan, waren we één van de eerste passagiers die inscheepten.

Eerste indruk HAL Zaandam

In de hal van de terminal kreeg je bij binnenkomst een nummer, zodat je ook in die volgorde aan boord kon gaan, wel zo eerlijk!

De Zaandam lag dit keer maar liefst vier dagen in de haven van Buenos Aires, iets wat zeer uitzonderlijk is in de cruisewereld. Meestal komen de schepen aan op dezelfde dag als ze ook weer met nieuwe passagiers vertrekken. Wil je meer weten over deze Turnaround Day? Lees dan mijn artikel hierover en bekijk het bijbehorende filmpje.

De hut

We hebben tijdens het boeken gekozen voor een garantie-hut van de goedkoopste categorie. We boekten maar kort van te voren en kregen enkele dagen voor vertrek het hutnummer door. We hadden een grote binnenhut op dek 2, iets achter het midden, richting de achterkant van het schip.

Hut HAL Zaandam

Op deze locatie hebben we geen last gehad van trillingen in de hut bij aankomst en vertrek en ook bij hoge golven was het er goed toeven, je merkte er minder van schommelingen dan aan de voorkant van het schip.

Aan de slijtage in de hutten, bijvoorbeeld aan kastjes, lades en het tegelwerk en sanitair in de badkamer merk je dat je op een relatief ouder schip bent. De hut had voor een binnenhut een royaal formaat en het was prettig om een bankstel te hebben om even op te zitten.

Algemene ruimten

Zwembad HAL Zaandam

Er zijn twee zwembaden en twee whirlpools aan boord. In het middendeel van het schip zit een schuifdak, dit was tijdens onze cruise bijna elke dag dicht.

De inrichting van de algemene ruimten, zoals het theater, het hoofdrestaurant, atrium en de bars en lounges is klassiek. Ik was zelf erg graag in het Explorations Café, de grote bibliotheek/koffiebar van het schip. Je vindt er een grote collectie aan boeken en reisboeken.

Lunch

Buffet HAL Zaandam

Vrijwel iedereen die voor het eerst aan boord komt gaat direct lunchen, na kort de hut en algemene ruimten bekeken te hebben. De keuzes en kwaliteit van het eten aan de buffetten is werkelijk ongeëvenaard! Veel gerechten worden direct voor je neus bereid, fruit wordt vers voor je gesneden en er is ruime keuze.

Een mooie eerste kennismaking met de MS Zaandam!

Heb jij wel eens een cruise gemaakt met een schip van de Holland America Line en wat vond je ervan?

Leave a Reply 2 comments

Fijne kerstdagen en happy new cruise year - Cruisen doe je zo.nl - 24 december 2015 Reply

[…] we op de valreep van 2014 nog een cruise gemaakt hebben in Zuid-Amerika, van Argentinië naar Chili met de HAL Zaandam was het in het voorjaar van 2015 tijd voor een hernieuwde kennismaking met de Emerald Princess voor […]

Fijne kerstdagen en happy new cruise year - CruiseCompare.nl - 27 december 2015 Reply

[…] we op de valreep van 2014 nog een cruise gemaakt hebben in Zuid-Amerika, van Argentinië naar Chili met de HAL Zaandam was het in het voorjaar van 2015 tijd voor een hernieuwde kennismaking met de Emerald Princess voor […]

Leave a Reply: