Een stranddag op de Kaaimaneilanden

Even weg van je mede-cruisepassagiers? Op elke Caribische cruisebestemming zijn rustige plekjes te vinden! Dit is wat we deden: Een stranddag op de Kaaimaneilanden.

Grand Cayman

Grand Cayman is het grootste eiland van eilandengroep de Kaaimaneilanden. Hoofdstad George Town, Grand Cayman is in de gehele wereld bekend vanwege de vele banken en investeringsbedrijven die er kantoor houden. Het is een relatief rijk Caribisch eiland, mensen leven er veelal van het toerisme of zijn werkzaam in/voor de bankensector.

De afstanden zijn er klein, het gehele eiland is zo’n 35 x 15 km en met het openbaar vervoer in de vorm van minibusjes kun je vrijwel overal komen.

Aankomst met de cruise

Op Grand Cayman is geen cruisepier. Cruiseschepen liggen voor anker voor de kust en tenderbootjes brengen je van het schip naar George Town en weer terug.

Grand Cayman Cruise Ship Tenderboot

Zodra je aankomt staan een flink aantal Caymanians  je op te wachten, met de vraag of je wilt deelnemen aan een tour. Stingray City, waar je kunt zwemmen met roggen, is één van de grootste attracties van het eiland.

Daarnaast worden er diverse Tours over het eiland aangeboden, waarbij een bezoek aan Hell -jawel- niet mag ontbrekenNa zo’n tour word je meestal op Seven Mile Beach afgezet, dit is een leuk maar heel druk strand aan de westkant van het eiland.

Een tour over het eiland kost je zo’n $ 25 per persoon, onderhandelen, zeker als je met meerdere personen gaat loont zeker!

Centrum George Town Grand Cayman

In augustus 2014 waren we voor de 3e (!) keer op de Kaaimaneilanden en daarom besloten we, na een korte wandeling door het centrum van George Town, dat het leuk zou zijn om een andere kant van het eiland te bezoeken voor een rustig dagje aan het strand.

Een stranddag in Bodden Town

Op naar het strand! Ik vind taxi’s in de Caribbean gewoon écht veel te duur. Ook berekenen ze vaak prijzen per persoon i.p.v. per rit, waardoor je nóg duurder uitkomt.

De lokale bus is dan een prima alternatief, deze brengt je voor ca. $ 2 per persoon, enkele reis naar je bestemming.

Kaaiman eilanden postkantoor

Het busstation ligt in het centrum, achter het postkantoor op zo’n 10 min. lopen vanuit de cruiseterminal. Lijn 3 en 9 brengen je naar Bodden Town, de busdiensten zijn in particuliere handen en daardoor zijn de minibusjes nogal verschillend qua uiterlijk en staat van onderhoud :).

Bodden Town is een klein dorpje, met zo’n 6000 inwoners, ooit was het de hoofdstad van Grand Cayman.

Ik had van te voren op Tripadvisor gezocht naar een leuk strandtentje, want ik wil best op een afgelegen strandje zitten maar het is wel leuk als je ergens een drankje kunt drinken. Zo kwam ik uit bij The Grape Tree Cafe.

Vissersboot Bodden Town Cayman Islands

Na een busrit van een flinke 40 minuten kwamen we aan in Bodden Town. We liepen er langs het mooie strand en werden door lieve Amerikaanse mensen uitgenodigd bij het zwembad van een prachtig appartementencomplex pal aan zee. Na een tijdje verlieten we het zwembadterras en gingen we weer verder.

Een stranddag op de Kaaimaneilanden

 

The Grape Tree Cafe was helaas gesloten maar er was een tankstation dichtbij. Hier haalden we wat snacks en een paar biertjes en genoten van het afgelegen strand.

Caybrew bier 500

Terug naar het cruiseschip

Tijd om weer terug te gaan naar het cruiseschip! De busjes rijden niet volgens een vaste dienstregeling maar komen wel ongeveer eens per half uur langs. Bij handopsteken stopt het busje en stap je in: op naar het schip!

Lijkt het je wat, de Kaaimaneilanden?

Leave a Reply 3 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 30 september 2014 Reply

Een stranddag op de Kaaimaneilanden: dit is wat we deden! #cruise #cruisendoejezo
Found at http://t.co/3BFkYCuadA http://t.co/MGofujdP3I

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 30 september 2014 Reply

Op het strand van Bodden Town, Grand Cayman: zó kom je er: http://t.co/uQgZBJL0wD #cruise #cruisendoejezo #caribbean http://t.co/NHVLglsg9Y

Maris - 1 oktober 2014 Reply

Ziet er heerlijk tropisch uit. You got to love the Caribbean

Leave a Reply: