Een cruise met kinderen: de 3 leukste schepen

Wil je een cruise maken met je kinderen of kleinkinderen? De leukste schepen van dit moment vind je hier!

Een cruise met kinderen

Cruise met kinderen

Op veel cruiseschepen zijn leuke activiteiten voor de kleinere- maar ook grote(re) kinderen. Bij cruises met kinderen denk  je misschien gelijk aan Disney Cruise Line maar er is meer! Zo hebben Cruise Lines samenwerkingen  met bijvoorbeeld Nickelodeon (SpongeBob, Dora) en Dreamworks (Shrek).

Veel rederijen hebben aantrekkelijke aanbiedingen, zoals de Kids Sail Free aanbiedingen van onder andere NCL en MSC Cruises. Aan boord vinden de kids vertier in bijvoorbeeld het aquapark, kinderclubs voor alle leeftijden, ruimtes met videospellen, klimmuren, sportvelden en meer.

Hieronder een overzicht met de leukste schepen voor een cruise met kinderen.

Disney Dream

Disney Dream op Castaway Cay

Met een capaciteit van 4100 passagiers bij dubbele hutbezetting is de Disney Dream is één van de grotere schepen van deze rederij. De Dream maakt korte, 3- en 4 daagse cruises naar de Bahama’s vanuit Port Canaveral vlakbij Orlando.

Uniek is de Aqua Duck, de eerste Water Roller Coaster op zee. Uiteraard zijn Mickey, Donald en Goofy in levende lijve te bewonderen, zowel aan boord als op Castaway Cay, het privé-eiland van de rederij op de Bahama’s.

Disney Dream AquaDuck

Norwegian Getaway

De Norwegian Getaway heeft een cappaciteit van ca. 4000 passagiers en cruist vanuit Miami naar Sint Maarten, Saint Thomas en Nassau.

Wil je meer weten over de bestemmingen die deze cruise aandoet? Klik dan hier voor Sint Maarten en hier voor Saint Thomas!

Mini Golf Cruise

Dansen met Dora, of spelen met leeftijdsgenootjes in de Splash Academy, het kan aan boord van de Norwegian Getaway! Voor oudere kinderen is er een spectaculaire klimwand en een Rope Course. De hoofdattractie van het waterpark aan boord is de Epic Plunge, waarbij je een vrije val naar beneden maakt. Ook leuk voor volwassenen!

Op zeedagen is het zelfs mogelijk om aan boord oppas te regelen voor wanneer je eens met z’n tweeën romantisch wil dineren in één van de restaurants.

Norwegian Cruise Line dineren

MSC Divina

MSC Divina cruises voor kinderen

MSC staat bekend om de hoge kinderkortingen, ook in het hoogseizoen betekent dit dat je voordelig kunt cruisen met kinderen.

Bijzonder zijn de Kids Clubs met Smurfenthema voor de kleintjes. Grote Smurf is vertegenwoordigd bij een aantal kinderactiviteiten, zoals een talentenshow, disco, kookdemonstratie en bij een knutselactiviteit.

MSC Divina cruises voor kinderen

Ook aan de volwassenen is gedacht, mocht je Smurf-moe zijn 🙂 dan kun je ontspannen in de Aurea Spa. In de spa vind je een sauna, stoomruimte en kun je genieten van een heerlijke Balinese massage.

Welk cruiseschip heeft jouw voorkeur wanneer je op reis gaat met kinderen?

Photo Credits: Disney Cruise Line / Norwegian Cruise Line / MSC Cruises

Leave a Reply 5 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 26 oktober 2014 Reply

@larsboom Wellicht heb je hier nog iets aan? http://t.co/7yPFk9Jfao

Maris - 27 oktober 2014 Reply

Nooit geweten dat je ook dit soort cruises kon maken 😀 Ik denk dat ik zelf alleen gek zou worden van al die (gillende) kinderen 😉

3 spectaculaire cruiseschip glijbanen - Cruisen doe je zo.nl - 14 augustus 2015 Reply

[…] Disney Cruise Line staat bekend om haar uitgebreide faciliteiten voor kinderen. Wil je meer weten over cruises met kinderen? Lees dan ook eens mijn artikel over dit onderwerp. […]

3 spectaculaire cruiseschip glijbanen - CruiseCompare.nl - 14 augustus 2015 Reply

[…] Disney Cruise Line staat bekend om haar uitgebreide faciliteiten voor kinderen. Wil je meer weten over cruises met kinderen? Lees dan ook eens mijn artikel over dit onderwerp. […]

Leave a Reply: