Dominicaanse Republiek als nieuwe cruisebestemming

Carnival Corporation bouwt aan een nieuwe cruiseterminal in de Dominicaanse Republiek, vlakbij Puerto Plata. Vanaf oktober 2015 leggen de eerste cruiseschepen er aan in de haven. Laten we er alvast een kijkje nemen!

Nieuwe bestemmingen in de Caribbean

ik laat alles regelen cruise

Het Caribisch gebied staat nog steeds met stip op #1 als meest populaire en meeste bezochte gebied door cruisers. Veel passagiers cruisen vanuit de VS en willen na een aantal cruises wel eens een nieuwe plek ontdekken. Om deze reden werkt een rederij samen met lokale projectontwikkelaars aan nieuwe cruiseterminals, zoals Amber Cove.

Wil je meer lezen over cruises in de Caribbean? Lees dan ook eens mijn artikel over favoriete cruisebestemmingen in het Caribisch gebied!

Amber Cove bij Puerto Plata

Cruisebestemming Amber Cove

Amber Cove ligt aan de Bahia de Maimón, ongeveer 15 min. verwijderd van Puerto Plata. Deze ligging biedt wat mij betreft heel veel mogelijkheden voor excursies aan land of op het water.

De cruisepier is ingericht voor maximaal 2 schepen per dag, een mooie hoeveelheid volgens mij, dit zorgt ervoor dat de omgeving niet helemaal overspoeld wordt met cruisepassagiers.

Ideaal is de nabijheid van Puerto Plata, waar je zowel binnen- als buiten de toeristencentra kunt kennismaken met de Dominicaanse way of life of gewoon lekker een wandeling maakt over de Malécon.

Dominicaanse Republiek als nieuwe cruisebestemming

Met Amber Cove krijgt de Dominicaanse Republiek er een mooie cruiseterminal bij. Op dit moment zijn er al cruises die La Romana (Casa de Campo) aandoen.

La Romana ligt aan de andere kant van het eiland en is een industriestad met sigarenfabriek Tabacalera de Garcia als belangrijkste werkgever. Wij maakten enkele jaren geleden een flinke wandeling naar de fabriek en kregen er voor $ 10,- een privérondleiding, al zag ik dat ze tegenwoordig kosteloos een kleine groepsrondleiding geven. De privétour was het geld meer dan waard. Onze  tourguide was een 20-er die, naast zijn dagelijkse werk als sigarenroller een bijverdienste had aan het rondleiden van gasten.

Het onderstaande filmpje geeft een impressie van de tour door de fabriek.

Binnenkort een cruise naar Cuba?

Carnival Cruiseschip Nassau Bahamas

Wat wordt dan de volgende, nieuw te ontwikkelen cruisebestemming in het Caribisch gebied? Terry Thornton, Carnival’s senior vice president of itinerary planning deed onlangs al eens deze uitspraak:

Amber Cove is destined to become a cornerstone in creating new itineraries from several U.S. home ports.”

Zou het dan over een tijdje toch mogelijk zijn om met een Amerikaanse rederij een haven in Cuba aan te doen tijdens een cruise? Wat denk jij?

Photo Credit: faungg’s photo via Compfight cc
Photo Credit: _Pek_ via Compfight cc

Leave a Reply 11 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 23 februari 2015 Reply

Kunnen we dan eindelijk binnenkort #cruisen naar #Cuba? #cruisendoejezo http://t.co/QEkEKAqnJs http://t.co/VDtDeyHnc3

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 24 februari 2015 Reply

Over Amber Cove #dominicaanse republiek #cruise #cruisendoejezo http://t.co/O2ArmQ43BX http://t.co/uejWmLDN7M

@bergpirat - 26 februari 2015 Reply

RT @SchipOpDeFoto: RT “@Cruisendoejezo: Kunnen we dan eindelijk binnenkort #cruisen naar #Cuba? #cruisendoejezo http://t.co/36TLAUocHc http…

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 26 februari 2015 Reply

Iets voor jou? #Dominicaanse republiek als nieuwe #cruisebestemming #cruisendoejezo http://t.co/N4C0zCg3Fa http://t.co/rGUarqmZam

@CaribbeJan - 27 februari 2015 Reply

Via @Cruisendoejezo: Dit is Amber Cove! – http://t.co/OmrsNmbMqT http://t.co/F7lEIs0SvK || #Cruise #Travel

Yardena van der Meer (@QT29) - 27 februari 2015 Reply

RT @CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo: Dit is Amber Cove! – http://t.co/OmrsNmbMqT http://t.co/F7lEIs0SvK || #Cruise #Travel

@FernandoJAbreu - 27 februari 2015 Reply

RT @CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo: Dit is Amber Cove! – http://t.co/OmrsNmbMqT http://t.co/F7lEIs0SvK || #Cruise #Travel

@VillasAguaDulce - 28 februari 2015 Reply

RT @CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo: Dit is Amber Cove! – http://t.co/OmrsNmbMqT http://t.co/F7lEIs0SvK || #Cruise #Travel

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 28 februari 2015 Reply

Kunnen we dan eindelijk binnenkort #cruisen naar #Cuba? #cruisendoejezo http://t.co/H1hV1YNuJ6 http://t.co/PAaQXhYAK6

@BWolmers - 2 maart 2015 Reply

“@CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo: Dit is Amber Cove! – http://t.co/4cwcZbECiQ http://t.co/yFdl4ISpT0 || #Cruise #Travel”

@jakylyguhito - 5 juni 2015 Reply

RT @BWolmers: “@CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo: Dit is Amber Cove! – http://t.co/4cwcZbECiQ http://t.co/yFdl4ISpT0 || #Cruise #Travel”

Leave a Reply: