Dit zijn mijn 15 reisdilemma’s

Mijn over Cruisendoejezo pagina wordt altijd erg goed bezocht en daarom is het weer eens tijd voor een persoonlijke update. Dit doe ik aan de hand van een aantal stellingen: Dit zijn mijn 15 reisdilemma’s.

Persoonlijke reisdilemma’s

15 Reisdilemma's tag

 

Chantal van de blog Reisdoc begon er een tijdje geleden mee: antwoord geven op 15 reisdilemma’s, waarbij je telkens een keuze moet maken uit één van de twee opties.

Een hele uitdaging! Zeker als het over reizen gaat, omdat er heel veel nog te zien, te doen en ervaren is. Ik waag een poging…

1. Zonvakantie / wintersport

Deze is voor mij heel makkelijk! Ik hou van de zon, hoe meer hoe liever. Jaren geleden heb ik een ieniemienie-poging gedaan om te skiën en dit was voor mij geen succes, omdat ik erg bang ben om te vallen :(.

Voor het eerst de warmte voelen op het moment dat je uit het vliegtuig of de auto stapt: dat is voor mij hét begin van mijn vakantie.

Zon zee strand

2. Vakantie aan de kust / vakantie in het binnenland

Dan kies ik voor de kust, niet om uren op het strand te liggen, maar wel om heerlijk uit te kunnen waaien en de zilte lucht op te snuiven.

Op warme bestemmingen gaat mijn voorkeur uit naar een plekje in de schaduw onder een palmboom of parasol, maar ik ben ook te vinden op de veranda van een strandtentje, om te genieten van een koud drankje.

Middenlandse Zee Cruise haven

3. Europees eten / Aziatisch eten

Hmmm, deze keuze wordt al lastiger. Dan kies ik toch voor Europees eten, dat vindt ik toch net wat gevarieerder. Je maakt me blij met een simpele pasta, lekkere pizza of een goed bereide Duitse schnitzel maar ik hou er ook van om uitgebreid te tafelen.

Wanneer we uitgebreid koken of ergens gaan eten dan vind ik gerechten uit de klassieke, Franse keuken vaak het lekkerst.

Lobster Tail

4. Weg met vrienden / weg met partner

Easy! Op het gebied van reizen vullen mijn vriend en ik elkaar goed aan, we vinden dezelfde reizen en bestemmingen leuk. Door hem plannen we onze vakanties vaak wat minder lang van te voren, hierdoor heb ik geleerd om de voorbereidingen iets meer los te laten. Door mij bouwen we iets meer rust in, doen we wat minder dingen in één dag om zo wat meer van de plek zelf te kunnen genieten.

 5. Actieve vakantie / luiervakantie

Ik ga graag van plek naar plek, daar zit volgens mij het actieve wel in. Na ongeveer 3 dagen op dezelfde plek wordt ik onrustig, wil ik dingen in de omgeving gaan zien en doen.

Actieve Snorkel Excursie Cruise

6. Azië / Afrika

Lastig! In Azië ben ik bijvoorbeeld in Thailand en Maleisië geweest. Het was er prachtig maar ik miste er de gezelligheid zoals je die in Latijns-Amerika aantreft. Wel zou ik nog wel eens naar bijvoorbeeld Indonesië willen, om Azië nog eens een kans te geven.

Omdat ik nog nooit in Afrika ben geweest zou ik hier nog wel eens naar toe willen en daarom kies ik nu voor Afrika.

7. Barcelona / Rome

Barcelona vind ik heel toegankelijk, leuk voor een dag maar meer ook niet. Misschien komt dit omdat ik er al vaak ben geweest en het idee heb dat ik alles wel gezien heb.

Als ik moet kiezen, dan toch Rome omdat ik er nog nooit geweest ben. Op de één of andere manier spreekt Rome me niet heel erg aan, ik heb wel andere steden in Italië bezocht maar het is er nog nooit van gekomen om Rome te bezoeken.

8. Hotel / camping

Ik ben erg gesteld op comfort. Luxe mag ook maar hoeft niet, prijs-kwaliteit is dan voor mij belangrijker en vanwege die combinatie kom ik toch altijd bij een hotel uit.

Cruise Ship Spa Queen Mary 2

9. Citytrip / natuurvakantie

Bijna een onmogelijke keuze. Ik hou van de drukte van een stad maar de rust van de natuur vind ik ook fijn. Gelukkig zijn er veel steden die allebei aanbieden, vanuit de stad is het vaak heel makkelijk om uitstapjes te maken. Ik denk dan aan Miami, San Francisco (foto) maar ook Funchal en Havana.

San Francisco collage

10. Wereldreis / de wereld zien in meerdere keren

Makkie! Dan kies ik ervoor om de wereld te zien in meerdere keren.

De voorpret, het uitzoeken en voorbereiden is voor mij een belangrijk onderdeel van de vakantie-ervaring. Ik vind het leuk om van te voren van alles uit te pluizen en om zo toe te leven naar de vakantie. Daarnaast vind ik het fijn om meerdere keren per jaar voor een kortere periode weg te gaan, zo heb je altijd een vakantie in de planning om naar uit te kijken!

Wanneer je een wereldreis maakt denk ik dat je in één keer zoveel ziet en doet dat je niet meer kunt genieten van het moment zelf.

11. Nooit meer reizen / nooit meer je vrienden zien

Reizen verrijkt mijn leven, het is mijn grootste hobby en die zou ik niet graag op willen geven. Om andere mensen te zien is er ook nog zoiets als Skype, e-mail en WhatsApp.

12. Weg met de auto / weg met het vliegtuig

De USA en het Caribisch gebied zijn op dit moment mijn favoriete bestemmingen.

Natuurlijk kun je vanuit Europa een trans-Atlantische cruise nemen om er te komen maar dat is geen keuzeoptie bij deze reisdilemma’s :). Daarom kies ik voor het vliegtuig, al is het geen pretje om 10+ uur opgesloten te zitten in een kleine ruimte, weinig bewegingsvrijheid te hebben.

Een huurauto ter plekke is natuurlijk wel handig en op sommige plekken zelfs onmisbaar.

Rental Car Florida Cruise vakantie

13. Backpacken / cruisen

Nassau haven cruise

De makkelijkste keuze uit het rijtje 🙂

Cruisen is voor mij ontspanning. Maar één keer je koffer uitpakken en toch heel veel zien en doen, lekker eten en drinken en relaxen aan het zwembad, in de spa of gewoon wat lezen op het dek. Hier lees je meer over het waarom van cruisen.

14. Alles regelen / op de bonnefooi

Ik ben een regelaar. Punt. Hoewel het me de laatste jaren (zal de leeftijd zijn 🙂 ) beter lukt om dingen los te laten en te laten gebeuren, bereid ik toch nog heel veel voor. Voor mij zorgt het regelen, uitzoeken vooraf ervoor dat ik me kan ontspannen tijdens de reis zelf.

15. Roadtrip / op een plek blijven

Roadtrip USA Florida bord langs de weg

Zeker de roadtrip! Heerlijk om telkens weer op een andere, nieuwe plek te komen en te genieten van al dat moois.

En jij, welke keuzes zou jij maken? Ik ben benieuwd!

Photo credit: m01229 / Foter / CC BY
Photo credit: iglu.cruise / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Photo credit: sun dazed / Foter / CC BY-SA

Leave a Reply 2 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 21 september 2014 Reply

#backpacken of #cruisen? Mijn 15 reisdilemma’s!
Found at http://t.co/AOckx7ERE7 http://t.co/OdFAoNupwj

@Duivelsei - 21 september 2014 Reply

RT @Cruisendoejezo: #backpacken of #cruisen? Mijn 15 reisdilemma’s!
Found at http://t.co/ToR8kV9UPu http://t.co/dBzF2Zy36T

Leave a Reply: