De juiste hut kiezen voor een cruise

Wanneer je een cruise gaat boeken zijn er heel wat keuzes te maken: Kies je bijvoorbeeld voor een binnenhut, buitenhut, balkonhut? Aan de hand van een aantal vragen kun je eenvoudig bepalen welke hut voor jou het meest geschikt is.

Voorbeeld hut Carnival Breeze balkonhut

Carnival Breeze balkonhut

Verschillende hutten

Voor alle rederijen geldt dat je kunt kiezen tussen een binnenhut, buitenhut en een balkonhut. Daarnaast zijn er nog diverse andere hutten op schepen te vinden zoals een (mini-) suite en hutten voor single reizigers.

Een binnenhut is het eenvoudigste type hut met een relatief klein vloeroppervlak en er is geen raam aanwezig. Een buitenhut heeft een groter raam of een patrijspoort en een balkonhut heeft een buitenruimte in de vorm van een balkon.

Hier vind je een filmpje met een rondleiding in een binnenhut op de NCL Getaway.

De ene hut is de andere niet!

Op het ene schip zul je in verhouding meer binnenhutten tegenkomen, terwijl op het andere schip er veel balkonhutten zijn. Ook binnen hetzelfde type hut op een schip kunnen er grote verschillen zijn.

Twijfel je over je keuze voor een bepaalde hut? Win dan advies in bij een cruise adviseur!

Voorbeeld hut MSC Sinfonia binnenhut

MSC Sinfonia binnenhut

De juiste hut kiezen voor een cruise

Wanneer je een cruise gaat boeken dan heeft het type hut, zoals binnenhut, buitenhut of balkonhut een invloed op de prijs. Daarnaast hanteren rederijen elk hun eigen subcategorieën binnen het hut type. Ook de locatie van de hut is van invloed op het prijsniveau, bijvoorbeeld: lager gelegen op het schip, midscheeps, dichtbij restaurant en zwembad.

Bij veel rederijen kun je zelf het hut nummer kiezen maar dit kost wel extra. Wanneer je een aanbieding ziet voor een cruise dan betreft dit meestal een binnenhut op basis van indeling door de rederij, we noemen dit ook wel een garantiehut.

Bekijk ook eens het Cruise ABC voor uitleg over termen als garantiehut.

Stel jezelf de onderstaande vragen wanneer je een  hut kiest voor een cruise!

Hoeveel tijd ga ik doorbrengen in de hut?

Uiteraard is het belangrijk dat je kiest voor een hut waarin je je comfortabel voelt. Voor de ene reiziger zal een binnenhut genoeg comfort bieden, terwijl de andere reiziger gaat voor de extra (buiten)ruimte van de balkonhut.

Zeker bij cruises waarbij je veel tijd buiten en in de havens doorbrengt kan een binnenhut ruim voldoende comfort bieden. Tijdens een langere cruise of een trans-Atlantische oversteek kan een groter type hut gewenst zijn.

Welk deel van het schip bezoek ik het vaakst?

Maak je een cruise in een kouder gebied en is het zwembad op het lido dek niet overdekt door middel van een schuifdak? Dan zul je naar alle waarschijnlijkheid niet veel bij het zwembad te vinden zijn.

Hou je van sporten en of de sauna? Bekijk dan of de gym en spa op een handige locatie vanaf jouw hut liggen!

Hoe mobiel zijn we?

Voor passagiers met een beperking zijn er op aanvraag hutten te boeken met speciale voorzieningen. Voor passagiers die minder mobiel zijn is het wellicht handig om een hut te hebben op een centrale plek, dichtbij de liften.

Voorbeeld hut NCL Gem patrijspoort

NCL Gem hut met patrijspoort

Ben ik gevoelig voor geluiden?

Welke hutten of openbare ruimtes bevinden zich in de buurt van mijn hut?

Restaurants worden ‘s nachts schoongemaakt, dekken worden vroeg in de avond geschrobd en ook helemaal voorin het schip kun je last hebben van het anker dat men vroeg in de ochtend laat zakken op het moment dat je aanlegt in een haven.

Heb ik meerdere hutten nodig?

Ga je op cruise met jonge kinderen die niet in jouw hut verblijven? Dan wil je waarschijnlijk hutten die grenzen aan elkaar!

Zeker in het hoogseizoen kan het een hele uitdaging zijn om passende hutten te vinden voor een grotere groep. Wanneer je meerdere hutten nodig hebt is het aan te raden om tijdig te reserveren.

Heeft dit artikel je geholpen bij het kiezen van de juiste hut voor een cruise?

Foto’s: Carnival Cruise Lines, Norwegian Cruise Lines, MSC Cruises

Leave a Reply 3 comments

@CLIANederland - 18 oktober 2015 Reply

RT @Cruisendoejezo: De juiste hut kiezen voor een #cruise #LoveToCruise http://t.co/57LIAOTobx http://t.co/Z9IrYMSsmW

Cruises Worldwide (@cruises_world) - 25 februari 2016 Reply

RT https://t.co/mJvWgjy80W De juiste hut kiezen voor een #cruise #LoveToCruise https://t.co/FxJjeRIoLI https://t.co/zAb93Xmzda

Leave a Reply: