De Mardi Gras is de naam van het oudste en het nieuwste cruiseschip van Carnival. Lees meer over de geschiedenis en toekomst van de Carnival Mardi Gras.

More...

Mardi Gras en Carnival Cruise Line vanaf 1972

Tot 1970 waren cruises slechts betaalbaar voor de allerrijksten. Ted Arinson, een Joods-Amerikaanse ondernemer maakte zijn droom waar: cruisevakanties bereikbaar en betaalbaar maken voor iedereen. Carnival Cruise Line was geboren.

In 1972 vertrok de vanuit Canada opgekochte oceaanstomer voor het eerst voor een cruise vanuit Miami. Het allereerste cruiseschip van Carnival kreeg de naam Mardi Grass.

Mardi Gras liep tijdens de eerste reis vast op een zandbank buiten de haven van Miami. Ondanks het minder dan spectaculaire debuut van de Mardi Gras verliepen toekomstige cruises soepel. Carnival Cruise Line groeide uit tot de grootste cruiserederij van de wereld.

De geschiedenis en toekomst van de Carnival Mardi Gras

Nieuw cruiseschip Mardi Grass in 2020

Vanaf medio augustus 2020 is de Carnival Mardi Gras in de vaart. Het cruiseschip is dan het grootste schip van de rederij en biedt plaats aan circa 5200 passagiers.

Het is het eerste Amerikaanse cruiseschip dat zal varen op LNG als brandstof.

Er zijn vele nieuwe faciliteiten aan boord. Zo zal het schip zijn opgedeeld in 6 "zones" met elk een eigen thema.

Gelegen in het atrium van het schip bevindt zich Grand Central, het entertainmentcomplex met driedekshoge ramen van vloer tot plafond en een bar met prachtig uitzicht op de oceaan. Je kunt kiezen uit verschillende soorten muzieklocaties, cafés, bars om van je avond te genieten! 

Natuurlijk krijgt de fantastische French Quarter van New Orleans ook een zone. Met bars, restaurants en zelfs een jazzclub is een nacht doorbrengen in deze zone als een nacht in de film The Big Easy.

Wil je van de zon genieten en een koele duik nemen wanneer je maar wilt? De Summer Landing is de perfecte plek om gewoon rond het zwembad te hangen en een mooie kleur te krijgen. BBQ en bier zijn slechts een onderdeel van zonnen bij het zwembad in de zomer met natuurlijk een Guy’s Pig & Anchors Smokehouse.

Mardi Gras Summer Landing

De zone La Piazza biedt Italiaanse klassiekers, dus eet wat pasta en pizza in Cucina del Capitano en Pizzaria del Capitano of wat heerlijke vis in het zeevruchtenrestaurant.

Een van de nieuwste innovaties en absoluut een uniek hoogtepunt aan boord van de Carnival Mardi Gras is The Ultimate Playground. Deze zone is de perfecte plek om wat plezier te hebben en te genieten van quality time voor het gezin. Probeer de eerste achtbaan op zee, het meest uitgebreide en grootste aquapark Carnival Waterworks of minigolf - er is voor elk wat wils.

Cruises met de Mardi Gras in 2020 en 2021

EUROPA

Eind augustus 2020 staat een korte cruise gepland van Copenhagen naar Londen.

REPOSITIONING EN TRANS-ATLANTISCH

Vervolgens vaart het cruiseschip vanuit Londen naar New York en daarna vaart het schip naar Port Canaveral, Florida.

Mardi Gras Cloud 9 Spa balkonhut

CARIBBEAN

Vanaf oktober 2020 en heel 2021 vaart het schip 8-daagse cruises vanuit Port Canaveral, Florida naar de Caribbean. Bestemmingen zijn onder andere Cozumel, Mexico, San Juan Puerto Rico en Amber Cove Dominicaanse Republiek.

Photo credit: René Beauchamp, MV Mardi Gras - Montreal, 1979CC BY-SA 3.0

Photo credit: Carnival Cruise Line

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: