De cruise missen door een vertraagde vlucht?

Misschien wel één van de grootste zorgen van cruisepassagiers: De cruise missen door een vertraagde vlucht. Lees in dit artikel over jouw rechten en plichten en krijg tips over hoe te handelen. 

More...

De cruise missen door een vertraagde vlucht

De cruise missen door een vertraagde vlucht?

Met vertraging op de vakantiebestemming aankomen wil niemand, maar hierdoor de cruise missen? Dat maak het allemaal nóg erger! 

Juist voor dit soort gevallen heeft de Europese Unie een wet in het leven geroepen: EU verordening 261/2004. 

Wanneer valt mijn vlucht onder de EU verordening 261/2004?

 Niet alle vluchten vallen onder de Europese regelgeving en niet alle vertragingen komen in aanmerking voor een vergoeding. De voorwaarden zijn:

- U dient te vertrekken vanuit de Europese Unie.
- U vertrekt van buiten de Europese Unie, maar vliegt naar de Europese Unie met een Europese luchtvaartmaatschappij.

Let wel op dat het om de uitvoerende maatschappij gaat en niet perse om de maatschappij waar je tickets hebt gekocht.

Gastblogger Mitchell Weber van Aviclaim legt in deze blog uit wat deze wet betekent en wanneer je recht hebt op een vergoeding op basis van deze wet.

Over Mitchell Weber

Ik studeer rechten aan de HU en ik doe werkervaring op bij Aviclaim. Dagelijks kom ik in aanraking met problemen van passagiers met betrekking tot vertraagde en geannuleerde vluchten. Veel mensen kennen hun rechten niet en hier maken de luchtvaartmaatschappijen dankbaar gebruik van. Met deze blog wil ik passagiers graag over deze rechten vertellen en hen helpen te krijgen waar zij recht op hebben.

Gevolgschade gemiste cruise door vluchtvertraging

Passagiers die hun cruise missen door vertraging komt helaas vaker voor dan men denkt. Mocht dit gebeuren dan heet dit gevolgschade.

De luchtvaartmaatschappij is hiervoor aansprakelijk en dient jou te compenseren voor deze gevolgschade. Deze compensatie komt dan bovenop de vergoeding voor de vertraagde vlucht.

Dit kan dus om een behoorlijk bedrag gaan.

Recht op vergoeding bij vluchtvertraging

Om recht te hebben op zo’n vergoeding moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. ​

U was op tijd op de luchthaven en beschikt over de juiste reisdocumenten.

U bent met minimaal 3 uur vertraging op uw eindbestemming aangekomen.

Mocht je meer dan drie uur later vertrekken, maar met minder vertraging aankomen op de bestemming dan heb je geen recht op een vergoeding. De aankomsttijd is de tijd dat de deur van het vliegtuig open gaat. Hier willen veel airlines nog mee sjoemelen en is iets om op te letten!

De vertraging was niet vanwege een buitengewone omstandigheid.

Slecht weer, zoals een harde wind, wordt vaak gebruikt als reden voor vertraging of annulering. Dit klopt vaak niet waardoor je alsnog recht hebt op een vergoeding.

Hoe geboekt: losse reisonderdelen of pakketreis

Heb je (zelf) losse reisonderdelen (vlucht, hotel, cruise, transfer etc.) geboekt? Dan gelden rechten zoals EU verordening 261/2004.

Heb je een pakketreis geboekt bij een reisbureau, cruisespecialist of touroperator? Dan zijn zij verplicht om je bijstand te verlenen in geval van calamiteiten, zoals een vertraagde vlucht. Neem in dat geval direct contact op met het reisbureau, de cruisespecialist of touroperator.

Dit artikel is tot stand gekomen op verzoek van Mitchell Weber, Aviclaim. Aan de inhoud van het artikel kunnen geen rechten ontleend worden. Laatste wijziging: 22/4/19.

Leave a Reply 1 comment

De cruise missen door een vertraagde vlucht? - Reizen en recreatie - 23 april 2019 Reply

[…] Misschien wel één van de grootste zorgen van cruisepassagiers: De cruise missen door een vertraagde vlucht. Lees in dit artikel over jouw rechten en plichten en krijg tips over hoe te handelen. The post De cruise missen door een vertraagde vlucht? appeared first on Cruisendoejezo.nl., Lees verder bij de bron […]

Leave a Reply: