De 3 populairste cruisehavens van Europa

Ben je benieuwd welke havens in Europa het vaakst worden aangedaan door cruiseschepen? Ik vertel je er meer over.

De 3 populairste cruisehavens van Europa

Populairste cruisehavens Europa

Binnen Europa worden de havens van Barcelona, Southampton en Civitavecchia het vaakst aangedaan door cruiseschepen. Hieronder vind je meer informatie over deze Europese havens en tips over vervoer en bezienswaardigheden.

Wil je meer weten over populaire cruisehavens buiten Europa, zoals Miami, Galveston, St. Maarten of St. Thomas, lees dan ook mijn artikelen over deze havens.

Civitavecchia

Cruisehaven Civitavecchia

De haven van Civitavecchia is een industriehaven. Deze haven is populair als vertrek- en aankomsthaven en wordt ook veel als tussenhaven in Italië aangedaan. In ongeveer 20 minuten loop je naar het centrum, hier vind je ook het treinstation met een regelmatige verbinding naar Rome.

Tripadvisor biedt een handig overzicht met de kosten en duur van de treinreis (tussen de 40 min en 1:15 min).

In het centrum van Civitavecchia vind je geen grote, noemenswaardige bezienswaardigheden. Mogelijkheden om er lekker te eten of zelfs even naar het strand te gaan zijn wel aanwezig.

Southampton

Cruisehaven Southampton

Het Zuid-Engelse Southampton is de drukste cruisehaven van Europa. Vanuit de 4 terminals vertrekken en arriveren (bijna) dagelijks meerdere cruiseschepen.

Hier vind je een overzicht met alle aankomende en vertrekkende schepen vanuit Southampton.

Veel cruisepassagiers gaan vanuit Southampton een dagje naar London (ruim een uur per trein) of nemen de ferry naar Isle of Wight. Daarnaast biedt de stad een klein historisch centrum, maar ook het SeaCity museum, met een tentoonstelling over de Titanic is populair. Shoppen kun je er in één van de winkelcentra, zoals WestQuay Mall.

Barcelona

Cruisehaven Barcelona

Vanuit de cruiseterminal is het een flink eind lopen naar de Ramblas. Voor € 2,- stap je in één van de blauwe bussen die van- en naar de terminal rijden, wel zo comfortabel. De kleinere schepen leggen iets dichter bij het centrum aan.

Naast de bekende attracties is het ook goed te doen om een dagje naar het strand te gaan. Neem dan een Renfe trein vanuit Plaça Catalunya.

Is Barcelona het eindpunt van je cruise en wil je de dag doorbrengen in Barcelona of omgeving voordat je naar Nederland vliegt? Voor maar € 10,- per koffer lever je jouw koffer in bij de cruiseterminal en brengt DW Consigna de bagage naar de luchthaven. Ik heb zelf erg goede ervaringen met dit bedrijf.

Photo credit: the queen of subtle / Foter / CC BY-NC

Photo credit: Train Chartering & Private Rail Cars / Foter / CC BY-SA

Photo credit: jpli18 / Foter / CC BY-NC-SA

Leave a Reply 8 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 16 februari 2015 Reply

De 3 populairste #cruisehavens van Europa #cruisendoejezo http://t.co/okJL6nMysq http://t.co/ggKuLtfGKJ

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 17 februari 2015 Reply

Info en #tips: #Southampton de drukste #cruisehaven van Europa #cruisendoejezo http://t.co/VgmuyqUaJU http://t.co/SaJ5BuiwWt

@Stefy1168 - 18 februari 2015 Reply

RT @Cruisendoejezo: Info en #tips: #Southampton de drukste #cruisehaven van Europa #cruisendoejezo http://t.co/VgmuyqUaJU http://t.co/SaJ5B…

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 19 februari 2015 Reply

De 3 populairste #cruisehavens van Europa #cruisendoejezo http://t.co/wdabDUdiJy http://t.co/rtbOipxeps

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 9 maart 2015 Reply

De 3 populairste #cruisehavens van Europa #cruisendoejezo http://t.co/DYlZBTtrLG http://t.co/yByrzBeu13

@Waddenfront - 2 april 2015 Reply

RT @Cruisendoejezo: De 3 populairste #cruisehavens van Europa #cruisendoejezo http://t.co/pir8YZ233E http://t.co/19B6MfbHQP

Hotel nabij Rome voor of na een cruise - Cruisen doe je zo.nl - 7 juni 2015 Reply

[…] Cruisehaven Civitavecchia nabij Rome is één van de populairste cruisehavens van Europa. Wil je meer weten over deze cruisehaven, lees dan ook eens mijn artikel over dit onderwerp. […]

Hotel nabij Rome voor of na een cruise - CruiseCompare.nl - 14 juni 2015 Reply

[…] Cruisehaven Civitavecchia nabij Rome is één van de populairste cruisehavens van Europa. Wil je meer weten over deze cruisehaven, lees dan ook eens mijn artikel over dit onderwerp. […]

Leave a Reply: