Cruises vanuit Galveston

Wil je niet (weer) vanuit Miami of Fort Lauderdale vertrekken voor een cruise door het Caribisch gebied? Cruisehaven Galveston in Texas, USA is dan een mooi alternatief.

Galveston, Texas USA

Wanneer we het hebben over cruisehaven Galveston dan bedoel ik Galveston Island. Dit is een langerekt eiland voor de kust aan de Gulf of Mexico. Galveston maakt deel uit van het stedelijk gebied rondom de stad Houston.

Doordat je zeer waarschijnlijk aanvliegt op Houston Bush Airport is het goed mogelijk om redelijk geprijsde vliegtickets van en naar de USA te vinden. Voor United Airlines is Houston namelijk een belangrijke hub.

Cruise vanuit Galveston

Galveston is een toeristische plaats die het met name moet hebben van cruisepassagiers en daarnaast van de Texaanse families die er hun zomervakanties doorbrengen.

Er is een klein historisch centrum vlakbij het strand, er zijn voldoende goed geprijsde overnachtingsmogelijkheden en  daarnaast biedt Houston en haar omgeving leuke mogelijkheden voor uitstapjes zoals NASA’s Johnson Space Center. Ook de shoppers onder ons kunnen hun hart ophalen, er zijn 2 zeer goed geprijsde Outlet Centers in de omgeving. De prijzen (hotels, eten, kleding etc.) liggen er lager dan bijvoorbeeld in Florida.

Cruises vanuit Galveston

 

In het jaar 2015 zijn er drie cruisemaatschappijen die vanuit Galveston vertrekken. Met name het aanbod aan korte, 5-daagse cruises is groot maar ook tussen de cruises van een week of langer zitten mooie bestemmingen.

Hieronder vind je een overzicht van cruise lines en schepen die vertrekken vanuit Galveston. Ik geef ook per rederij een voorbeeld van een mooie reis voor een mooie prijs (eigen mening natuurlijk :)) De prijzen heb ik er niet bij gezet omdat deze nogal fluctueren gedurende het jaar.

Carnival Cruise Lines

De Carnival Freedom, Magic en Triumph maken 5 tot 12-daagse cruises naar Mexico en het Caribisch gebied.

Wat dacht je van: 12 dagen met de Triumph naar Grand Cayman, Limon – Costa Rica, Colon – Panama, Cartagena – Colombia, Santa Marta- Colombia.

Disney Cruise Line

In 2015 vertrekt de Disney Wonder in de maanden november en december vanuit Galveston voor cruises naar de Bahama’s en het Caribisch gebied.

Een voorbeeld is een 8-daagse cruise met de Disney Wonder naar Cozumel – Mexico, Grand Cayman, Falmouth – Jamaica.

Navigator of the Seas vanuit Galveston Cruise

Royal Caribbean International

De Navigator of the Seas en Liberty of the Seas maken in 2015 cruises naar Mexico en het Caribisch gebied.

Wat dacht je van: 8 dagen met de Navigator of the Seas naar Cozumel – Mexico, Belize, Isla Roatan – Honduras.

En? Lijkt het je wat, een cruise vanuit Galveston, Texas?