Cruisen is voor oudjes … of niet!?

Ga je nou weer een cruise maken? En dat met jouw leeftijd, cruisen is toch meer iets voor bejaarden? De zin hierboven heb ik al zó vaak gehoord van mensen, die ik vertelde over mijn vakantieplannen. Met dit artikel wil ik ‘m voor eens en voor altijd uit de wereld helpen, lees je mee?

Zoveel mensen, zoveel meningen. Gelukkig maar anders zou het maar een saaie boel worden. Toch stoort het me dat nog steeds de nodige vooroordelen over cruises bestaan. Vandaag hoop ik er één uit de wereld te helpen:

Cruisen is voor bejaarden

Anno 2014 zijn er rederijen en cruiseschepen voor alle smaken, leeftijden, sociale klassen, budgetten en ga zo maar door. In de loop der jaren hebben Cruise Lines veel aan branding gedaan en dat kun je goed terugzien in hun huidige product. Zo is Holland America Line (HAL) een rederij die een meer klassieke uitstraling heeft en dat zie je terug in de leeftijd van de passagiers. Toch vind ik dat je niet mag zeggen dat cruisen met de HAL voor oudjes is. De lengte van een cruise en de bestemmingen die je aandoet bepalen vaak of er meer of minder 60+ers aan boord zijn. Op een 25-daagse cruise van San Diego naar Sydney zal het publiek relatief ouder zijn, al was het maar omdat je voor zo’n reisje toch wel heel wat vakantiedagen bij je baas gespaard moet hebben. Plannen voor een tripje van een week door het Caribisch gebied? Dan zullen er veel meer 30-ers en gezinnen meegaan.

Carnival Cruise Cocktail Past Guest Party

Free Cocktails tijdens Past Guest Party op de Freedom

Een andere goede bekende is Carnival “The Fun Ships” Cruiselines (CCL) en dat is meteen het andere uiterste. Denk aan party all night long, een Fun Ship Freddy Special (cocktailsssss) en top-notch entertainment. Nu snap je wel dat deze Cruise Line een ander publiek trekt. Meer dan 90% van de gasten tijdens een cruise met Carnival zijn Amerikaans, vaak uit de middenklasse. De leeftijden zijn divers, ook jongeren van 21+ maar je treft veel passagiers tussen 30-60 jaar aan.

In deze post heb ik 2 Cruise Lines als voorbeeld besproken, er zijn er natuurlijk veel meer. Zou jij liever een cruise maken met HAL of Carnival of toch liever met een andere Cruise Line?

Leave a Reply 3 comments

Cruise Food: Een homemade tortilla Carnival Style - Cruisen doe je zo.nl, een blog over cruises, reizen en lifestyle - 17 juli 2014 Reply

[…] filmpjes er nog volgen. Mocht je meer willen weten over cruisen in het algemeen, maar zeker over sfeer aan boord tijdens een Carnival Cruise dan zijn de filmpjes meer dan het bekijken […]

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 18 juli 2014 Reply

Leeftijden van je #medepasagiers tijdens een #cruise #vakantie http://t.co/MSSk0jPQu8 http://t.co/UHLQHavV99

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 21 februari 2015 Reply

één van mijn eerste #blogposts over #cruises, iets met oudjes en een cocktail party… http://t.co/7aNOnjm79k http://t.co/PeoK7OZYRt

Leave a Reply: