Cruisehaven Fort Lauderdale Port Everglades

Informatie en tips voor passagiers die met een cruise aankomen en vertrekken vanuit cruisehaven Fort Lauderdale Port Everglades.

More...

** Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt in augustus 2018. ** 

Fort Lauderdale

Fort Lauderdale is een stad in de Amerikaanse staat Florida en ligt aan de kust tussen Palm Beach en Miami.

Bekende airlines zoals KLM, Delta, United, American en diverse andere vliegen vanuit Amsterdam Schiphol met een tussenstop naar Fort Lauderdale. Rechtstreekse vluchten zijn er van Amsterdam naar Miami.

In en rond Fort Lauderdale zijn voor elke smaak en budget hotels te boeken, al dan niet aan het strand, zoals in Fort Lauderdale Beach of Hollywood Beach.

Nieuwe Terminal Royal Caribbean Port Everglades

Nieuwe Terminal Royal Caribbean Port Everglades

Cruisehaven Fort Lauderdale Port Everglades

In Fort Lauderdale ligt één van de drukste cruisehavens van de wereld: Port Everglades.

De cruisehaven Port Everglades ligt op 2 mijl afstand van de internationale luchthaven Fort Lauderdale (FLL).

De transfertijd vanaf de luchthaven naar de cruiseterminal bedraagt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Een taxirit vanuit FLL naar Port Everglades of vice versa kost ongeveer $15-20 per rit.

Fort Lauderdale is ook te bereiken vanuit de internationale luchthaven van Miami (MIA). De afstand is ca. 30 mijl. De transfertijd vanuit MIA naar de cruiseterminal bedraagt ongeveer 45 minuten.

Een gedeelde shuttle transfer vanuit MIA naar Port Everglades of vice versa kost ongeveer $25-30 per persoon voor maximaal 4 personen.

Ben je op zoek naar informatie over de cruisehaven van Miami? Lees dan ook eens mijn artikel over dit onderwerp.

Cruisehaven Fort Lauderdale Port Everglades

Cruisehaven Fort Lauderdale Port Everglades

Tip: huur een auto!

Breng je nog wat tijd door in Florida voor of na je cruise? Wanneer je een auto huurt dan wordt je kosteloos door de verhuurmaatschappij vanuit Fort Lauderdale Eller Drive* naar de cruiseterminal gebracht of vice versa. Je dient in de shuttlebus het voucher van de verhuurmaatschappij te tonen.

Er is al een huurauto vanaf $35-40 per dag en dit maakt het huren van een auto ook aantrekkelijk wanneer je bijvoorbeeld een late terugvlucht naar Nederland hebt.

Ook het ophalen van de auto in Fort Lauderdale en inleveren bij bijvoorbeeld MIA airport kost niets extra!

Waarom zou je de hele dag wachten op de luchthaven? Huur een auto en breng bijvoorbeeld de dag door aan het strand van Hollywood Beach of ga winkelen in outlet mall Sawgrass Mills.

* Voorheen vertrok de gratis autoverhuur shuttle vanuit en naar luchthaven FLL. Vanaf nu vertrekt deze shuttle ​vanuit verhuurstation Eller Drive.

Inchecken cruise Port Everglades

Elk cruiseschip heeft zijn eigen terminal in de cruisehaven. Sommige grote schepen hebben zelfs twee terminals om passagiers in te checken voor het schip. In het cruise ticket staat duidelijk het nummer van de terminal vermeld.

Voor de ingang van de terminal geef je jouw ruimbagage af aan één van de medewerkers. Je koffer wordt bezorgd in je hut. Een fooi van $1 per koffer wordt erg gewaardeerd.

Vervolgens ga je naar binnen en vindt een paspoortcontrole plaats en ga je door detectiepoortjes, zoals op een luchthaven.

PortEvergladesTerminal

Port Everglades Terminal Photo credit: Tilt Up

Daarna vindt de check in voor de cruise plaats door een medewerker van de rederij. Het is hier ook mogelijk om de betaalmethode aan boord vast te leggen of te wijzigen (betaling door een cash bedrag in te leggen of via creditcard).

Tenslotte ontvang je jouw boordkaart en kan de cruise beginnen!Je gaat nu naar een wachtruimte en wacht totdat je geroepen wordt om aan boord te gaan. Om vertragingen en grote drukte tegen te gaan ga je aan boord in groepen.

Afhankelijk van de rederij is het vaak al mogelijk om vanaf 11-11:30u 's ochtend in te checken voor je cruise bij Port Everglades.

Vroeger werd het first come, first serve principe gehanteerd maar tegenwoordig zijn er meer en meer rederijen die een gefaseerde inscheping invoeren en ben je meer en meer gebonden aan het tijdslot dat op je cruise ticket staat.

Photo credit: Tilt Up, Royal Caribbean, Carnival Cruise Line

Informatie en tips voor passagiers die met een cruise aankomen en vertrekken vanuit cruisehaven Fort Lauderdale Port Everglades.

Leave a Reply 4 comments

Med Cruise Guide (@MedCruiseGuide) - 24 januari 2017 Reply

RT @Cruisendoejezo: Cruisehaven Port Everglades Florida: zo kom je er! #cruisendoejezo https://t.co/ocyZNbxmFh https://t.co/jk8buBdjph

Rick F Oliva (@rickfoliva) - 27 juni 2017 Reply

RT https://t.co/cgE3m3qeOb Alles over #porteverglades #fortlauderdale #cruise https://t.co/TkTHtM0GmD https://t.co/JlecAzSx5d

Wat is de beste reisperiode voor een cruise? - Cruisendoejezo.nl - 10 september 2017 Reply

[…] Onze winter! De kinderen zijn naar school, de schepen minder vol en ook in Florida (Miami, Port Everglades, Port Canaveral) zijn de temperaturen […]

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 13 september 2018 Reply

Informatie en tips voor #passagiers die met een cruise aankomen en vertrekken vanuit #cruisehaven Fort #Lauderdale… https://t.co/UJwDVlyAX1

Leave a Reply: