2018 wordt zonder twijfel een mooi cruise jaar. Het zal een jaar worden met diverse nieuwe schepen en nog meer nieuwe ontwikkelingen. Dit zijn de cruise trends 2018.

More...

Cruise trends 2018: A Happy New Year

Cruisendoejezo.nl en CruiseCompare wenst jou en en je naasten een fijn en mooi nieuw cruise jaar 2018.

In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste cruise trends voor 2018. Gebaseerd op zowel ervaringen van onze lezers, klanten en persoonlijke cruise ervaring.

Cruise trends 2018: A Happy New Year

Focus op service

Persoonlijke service wordt steeds belangrijker, zowel in de fase van het uitzoeken en boeken van een cruise maar ook tijdens en na afloop van de cruise.

Cruisevakanties zijn per definitie relatief complex omdat ze vaak bestaan uit onderdelen als de cruise zelf en daarnaast vlucht, transfer, hotel, huurauto, excursies en meer. Deze onderdelen dienen ook nog eens naadloos op elkaar aan te sluiten. 

Een goed en persoonlijk advies van een cruise adviseur is daarbij zeker een goed idee. >>

Focus op transparantie en prijzen

De Nederlandse cruisepassagier weet graag van te voren waar hij aan toe is.

Prijzen voor zowel cruise maar ook bijkomende kosten zoals fooien, drankjes en excursies moeten transparant en inzichtelijk zijn, zowel tijdens het boeken maar ook tijdens de cruise zelf.

Experimenten van rederijen in 2017 laten zien dat de Nederlandse cruisepassagier zich niet graag laat verplichten om bijvoorbeeld een drankenpakket af te nemen.

Transparantie en vrije keuze is en blijft ook in 2018 heel belangrijk.

Meer lezen: Wat kost een cruise vakantie? >>

Cruise trends 2018

Nieuwe cruiseschepen in 2018

Rederijen vernieuwen in hoog tempo hun vloot en dat is niet voor niets. Wereldwijd gaan steeds meer reizigers op cruise en daarnaast is er veel aandacht voor de faciliteiten aan boord. Cruiseschepen krijgen steeds meer de functie van een varend resort.

Bekijk hier een overzicht van de schepen en rederijen met nieuwe cruiseschepen in 2018 >>

Nieuwe cruise bestemmingen 2018

In 2017 waren de cruises vanuit Florida USA naar Cuba groot nieuws, nog niet eerder waren er cruises vanuit de USA naar Cuba.

In 2018 zal Cuba zich verder ontwikkelen als cruise bestemming in de Caribbean.

Ook het aantal cruises die 1 of meer nachten in de haven blijven zullen toenemen, dit zodat een aanleghaven optimaal ontdekt kan worden.

MSC Cruises heeft met de MSC Seaside een prachtig en innovatief nieuw cruiseschip gepositioneerd in Miami en zal een steeds grotere speler worden in de, tot nu toe door Amerikaanse rederijen gedomineerde cruisemarkt.

Het schip als cruise bestemming in 2018

Wanneer we het hebben over faciliteiten aan boord van cruiseschepen denk dan niet alleen aan glijbanen, schaatsbanen en skydiven maar ook eens aan showkeukens, dinermogelijkheden en wellness.

Dit maakt dat in 2018 en daarna steeds meer gezinnen maar ook hele families met opa, oma, zoons, dochters en hun kinderen gaan cruisen.

Cruises worden een goed en betaalbaar alternatief voor all-inclusive vakanties.

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: