Laatst vroeg iemand: "Is het verstandig om te gaan cruisen in de Caribbean tijdens het orkaanseizoen?" We beantwoorden deze vraag voor je in: Cruise tijdens het orkaanseizoen: wel of niet doen?

More...

Orkanen in het Caribisch gebied

Het orkaanseizoen in het Caribisch gebied speelt zich af tussen juni en november. De piek van het orkaanseizoen in dit gebied ligt al jaren rond 10 september volgens National Hurricane Center.

Om de berichtgeving rondom de tropische stormen en orkanen makkelijker te maken is ervoor gekozen om deze een naam te geven, zoals Bertha, Arthur etc. Het spreekt voor zich dat de impact van een orkaan telkens verschillend is en zich niet op de lange termijn laat voorspellen.

Orkaanseizoen

Wel of geen Caribbean cruise tijdens het orkaanseizoen?

Veel cruisers twijfelen hierover en dat kan ik me goed voorstellen! Wanneer je een (cruise)vakantie boekt wil je dat de reis een succes wordt, alle mogelijke gevaren en bedreigingen wil je uitsluiten.

Er zijn zeker zowel positieve als negatieve kanten te benoemen van het cruisen tijdens Hurricane Season, de uiteindelijke afweging ligt bij jou. We zetten de voors- en tegens voor je op een rij.

Cruise tijdens orkaanseizoen

Waarom je geen cruise moet maken tijdens het orkaanseizoen

De grootste reden om geen cruise te maken tijdens Hurricane Season is dat je het risico loopt dat het schip één of meerdere havens niet aandoet. Een cruiseschip zal altijd proberen om de hevige stormen en orkanen te omzeilen. Dit kan ook inhouden dat je route wordt omgezet van bv. oost-Caribisch naar west-Caribisch.

Denk je gauw last de hebben van zeeziekte? Lees dan hier nog eens mijn blogpost terug. Mocht een storm zich in de buurt van je schip bevinden, dan zal de zee ook wat onrustiger zijn.

Ga je op cruise om persé de Kaaimaneilanden of St. Thomas te bezoeken? Dan zou ik voor een ander seizoen kiezen.

Tip: In verband met de kans dat bestemmingen uitvallen of wisselen is het niet verstandig om vooraf via internet die duikexcursie op Curaçao te reserveren!

Waarom je wél een cruise moet maken tijdens het orkaanseizoen

In september kelderen de prijzen voor een cruise behoorlijk, zodra in alle staten van Amerika de scholen weer begonnen zijn. Tel daar de gunstige prijzen voor vliegtickets bij op and we've got a deal!

Het komt (bijna) nooit voor dat cruisemaatschappijen omwille van het weer een cruise annuleren, ze zullen meestal kiezen om de route te veranderen.

Het risico op een flinke storm of erger -orkaan- is zeker niet uit te sluiten maar de kans dat je zeven dagen op rij slecht weer hebt is minimaal.

Zou jij een cruise maken tijdens het orkaanseizoen? Waarom wel/niet?

Leave a Reply 7 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 20 oktober 2014 Reply

Wel of niet? Een #cruise tijdens het orkaanseizoen http://t.co/JkVEaPTAhH

Oud en nieuw - Cruisen doe je zo.nl - 30 december 2014 Reply

[…] cruisejaar met een kerstcruise, een transatlantische oversteek vanuit Miami naar Barcelona, een Caribbean Getaway en een lang gekoesterde cruisewens die in vervulling ging: Een cruise naar […]

Eugenie - 7 augustus 2015 Reply

beste,

grote vraag?

wij hebben geboekt met zes volwassen een cruise naar de oostelijke Cariben op 14 november voor 7 dagen.
de vraag is:is het verstandig rond deze tijd te gaan ivm HURRICANE??
alvast bedankt voor uw antwoord
Mvgr eugenie Tjin

  Cruisendoejezo.nl - 8 augustus 2015 Reply

  Beste Eugenie,

  Het orkaanseizoen in het Caribisch gebied speelt zich af tussen juni en november. De piek van het orkaanseizoen in dit gebied ligt al jaren rond begin september. Hoewel de natuur zich uiteraard nooit laat sturen, verwacht ik geen problemen voor jouw cruise.

  Wel zou het kunnen dat de rederij een andere haven aandoet om weersomstandigheden te omzeilen.
  Bekijk ook eens: https://cruisendoejezo.nl/cruise-tijdens-het-orkaanseizoen-wel-niet-doen/

Suzan Jansen - 31 januari 2016 Reply

Wij willen cruisen 1 week cruisen Nassau Bahama’s , st.thomas, st. Kitts, op 14 augustus tot 21 augustus . Gevaarlijk of niet? Orkaan

  Cruisendoejezo.nl - 1 februari 2016 Reply

  Hoi Suzan,

  Bedankt voor je reactie.
  Het gehele orkaanseizoen loopt grofweg van juni-november, waarbij de meeste, ergste orkanen (historisch) zijn voorgekomen in de maanden september en oktober. Wanneer je de tips in mijn artikel ter harte neemt (niet te veel focus op bepaalde bestemmingen, het schip kan en mag uitwijken) en je beschikt over een goede reisverzekering is er wat mij betreft geen bezwaar om niet te gaan cruisen in die periode.

3 cruisebestemmingen voor najaar en winter - Cruisendoejezo.nl - 14 augustus 2019 Reply

[…] Verder lezen: Cruisen tijdens het orkaanseizoen >> […]

Leave a Reply: