Onlangs kwamen er 2 nieuwe cruiseschepen in de vaart. We bezochten de schepen en vergeleken ze met elkaar: Carnival Horizon vs. Symphony of the Seas.

More...

De rederijen

Carnival Cruise Line is de grootste cruise rederij ter wereld en heeft zich vanaf de oprichting in 1972 bewezen in het aanbieden van cruises voor de gewone man en vrouw. Onder het motto CHOOSE FUN biedt men cruisevakanties aan voor jong en oud, stellen en families waarbij het cruiseschip dienst doet als een varend resort. Een mooi alternatief voor een resort vakantie aan land dus.

Momenteel heeft Carnival 26 cruiseschepen in de vaart. Deze schepen variëren in grootte van 2056 passagiers voor de Carnival Fantasy tot 3960 passagiers voor de Carnival Horizon. Goed beschouwd is een cruiseschip met 3960 passagiers een groot schip maar niet mega groot.

Royal Caribbean is een Amerikaanse rederij die haar oorsprong heeft in Noorwegen, opgericht in 1968. De rederij biedt op 24 schepen cruisevakanties aan voor het hele gezin en ook voor jonge en oudere stellen. 

De rederij kent een groter variatie aan schepen die onderling sterk in grootte en faciliteiten verschillen. Het momenteel kleinste schip van de rederij Empress of the Seas heeft plek voor 1840 passagiers en het momenteel grootste cruiseschip ter wereld Symphony of the Seas heeft plek voor 6680 passagiers.

Carnival Horizon vs Symphony of the Seas

Carnival Horizon vs Symphony of the Seas

Sfeer

De Carnival Horizon interieurs hebben een gezellige maar rustige uitstraling Dit in tegenstelling tot de oudere "Vegas Style" Carnival schepen van architect Joe Farcus. 

Op de Carnival Horizon is veel gebruik gemaakt van LED projecties, zoals in het werkelijk schitterende Atrium.

Wat verder opvalt is dat er veel buitenruimten zijn zodat er contact gemaakt kan worden met de zee. Ook het buiten dineren heeft veel aandacht gekregen.

Royal Caribbean Symphony of the Seas laat zich goed omschrijven als: groot en veel. Grote binnenruimten op het schip en veel dingen om te zien, te beleven en te proeven.

Kenmerkende ruimten zijn de Boardwalk met winkels, restaurants en bars en Central Park, een binnentuin met wederom winkels, restaurants en bars.

CarnivalHorizonHavanaBar

Carnival Horizon Havana Bar and Pool

Bestemmingen

Carnival Horizon maakte vanaf april 2018 een aantal Middellandse Zee cruises en vertrok vervolgens in mei 2018 voor een trans-Atlantische cruise naar New York. 

Vanuit New York zal de Horizon een aantal 5, 7 en 9 daagse Bermuda en Caribbean cruises maken. In september 2018 zal het schip vanuit thuishaven Miami, Florida beginnen aan een serie 7 en 9 daagse Caribbean cruises. Deze cruises vinden ook plaats in 2019.

Symphony of the Seas maakt vanaf april 2018 een serie 8 daagse Middellandse Zee cruises en vertrekt vervolgens eind oktober 2018 voor een trans-Atlantische cruise naar Miami.

Vanuit Miami maakt het schip 8 daagse Caribbean cruises. Deze cruises vinden ook plaats in 2019.

Prijzen

Cruises van 7 dagen met de Carnival Horizon in de Caribbean zijn er met vanaf prijzen van €550 per persoon.

Cruises van 8 dagen met de Symphony of the Seas in de Middellandse Zee zijn er met vanaf prijzen van €1300 per persoon

Cruises van 8 dagen met de Symphony of the Seas in de Caribbean zijn er met vanaf prijzen van €750 per persoon

CarnivalHorizonAtrium

Carnival Horizon Atrium

Eten en drinken

Carnival Horizon heeft 17 eetgelegenheden aan boord. Buffetten en het a la carte hoofdrestaurant zijn altijd inbegrepen voor ontbijt, lunch, diner en snacks. 

Bijzonder zijn de specialiteitenrestaurants, zoals Guy’s Pig & Anchor Bar-B-Que, Cucina del Capitano en JiJi Asian Kitchen waar je voor de lunch kosteloos kan aanschuiven.

In de avond zijn deze en andere specialiteitenrestaurants, waaronder ook Bonsai Teppanyaki te reserveren. Toeslagen variëren tussen ca. $15 - $35, afhankelijk van type restaurant en menukeuze.

Symphony of the Seas heeft 18 verschillende plekken om te eten. Tijdens een Royal Caribbean cruise zijn buffetten en de Main Dining Room inbegrepen voor ontbijt, lunch, diner en snacks.

Specialiteitenrestaurants (allen tegen betaling) zijn er volop, bijvoorbeeld Jamie's Italian ($20 lunch, $30 diner), een visrestaurant, een steakhouse ($39) en Playmakers Sports Bar & Arcade ($7 voor Chicken Wings).

Entertainment en activiteiten

Carnival Cruise Line staat bekend om het goede entertainment. In de avonden zijn er de Playlist Production shows. De Piano Bar en Punchliner Comedy Club zijn tevens druk bezochte plekken. Op vele plekken op het schip is er live muziek.

Nieuw op de Carnival Horizon is de Havana Bar en het IMAX theater.

Buitenactiviteiten zijn bijvoorbeeld een WaterWorks waterpark met glijbanen, de Skyride  en meerdere zwembaden. Er is ook een kosteloos Adult Only Serenity Deck met luxe ligbedden en ligstoelen. 

Symphony of the Seas beschikt over onder andere een FlowRider surfsymulator, Ultimate Abyss glijbaan die door 10 dekken heen gaat, een ijsbaan, waterpark voor kinderen en de nodige zwembaden.

In de avond zijn er shows, zoals de musical Hairspray en natuurlijk vele bars met live muziek. Bijzonder zijn de Robot Bartenders die jouw favoriete drankje mixen.

Hutten

Op de Carival Horizon zijn er naast de standaard binnenhutten, buitenhutten, balkonhutten en suites ook de Spa Staterooms, Family Harbor Rooms tot 5 personen met toegang tot een besloten, speciale familieruimte.

Daarnaast zijn er de Havana Staterooms die overdag toegang bieden tot het prachtige Havana zwembad.

Symphony of the Seas biedt, naast de standaard binnenhutten, buitenhutten, balkonhutten en suites ook bijvoorbeeld balkonhutten met zicht op Central Park of buitenhutten met zicht op de Boardwalk.

Tevens zijn er de Virtual Balcony Staterooms, een binnenhut met een scherm als "raam" waarop de zee geprojecteerd wordt.

oyalCaribbeanVirtualBalcony

Royal Caribbean Virtual Balcony Stateroom

Onze keuze

Onze persoonlijke keuze valt op de Carnival Horizon. De cruises met dit schip zijn heel redelijk geprijsd, er zijn zeer veel faciliteiten aan boord en er is al veel inbegrepen in het cruisetarief. Bovendien is het schip met 3960 passagiers groot maar niet mega groot.

De service van het personeel aan boord is persoonlijk, je wordt vaak met je voornaam aangesproken en daarnaast weten ze bij Carnival hoe ze een feestje moeten bouwen.

Ben je echter op zoek naar een cruise met de absolute WOW factor en houdt de grootte van het schip met haar 6680 passagiers je niet tegen? Dan is de Symphony of te Seas een goede keuze.

Er is heel veel keuze in entertainment en, indien je bereid bent om her en der wat bij te betalen, zijn er veel opties om te dineren en om leuke activiteiten te doen.

Welk cruiseschip zou jij kiezen?

Leave a Reply 2 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 27 mei 2018 Reply

Carnival Horizon vs. Symphony of the Seas #cruise #cruisendoejezo https://t.co/uggwy6L54A https://t.co/06wUIdrBft

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 11 september 2018 Reply

#Carnival Horizon vs. #RCI Symphony of the Seas.#cruise
https://t.co/uggwy6L54A https://t.co/P0SBfMrWbL

Leave a Reply: