Carnival cruises in 2016

Heb je plannen om een cruise te maken in 2016? Carnival Cruise Line zou een goede keuze kunnen zijn voor routes in de Caribbean, Bahama’s, Alaska en Europa!

Carnival cruises de leukste routes in 2016

Welke rederij past bij ons?

Zoveel smaken, zoveel meningen. Om te bepalen welke rederij en cruiseschip bij je past is het verstandig om je van te voren goed te in te lezen over de overeenkomsten en verschillen. Een goede cruise adviseur kan door ervaring snel en goed een inschatting maken welke rederij en cruiseschip het meest geschikt is voor jullie vakantie.

Carnival Cruise Line

Carnival

Carnival Cruise Line, opgericht in 1972 is de grootste rederij ter wereld.
Op dit moment heeft Carnival 24 schepen in de vaart. De rederij is voornamelijk actief in het Caribisch gebied en is daarnaast een bekende speler voor cruises naar Alaska. In 2016 wordt een nieuw cruiseschip aan de vloot toegevoegd, de Carnival Vista. Vanaf dat moment zal Carnival Cruise Line ook weer cruises aanbieden in de Middellandse Zee.

Cruises met Carnival staat voor FUN. Gezinnen, jonge stellen maar ook ouderen voelen zich snel thuis aan boord van de middelgrote schepen. De sfeer aan boord is informeel.

Tijdens een cruise van een week zijn er meestal 2 formele avonden. Deelname is niet verplicht maar het merendeel van de gasten kleedt zich feestelijk tijdens de formele avonden. De heren gaan gekleed in een pak met strikje of stropdas en de dames dragen een feestelijke jurk of broekpak.

Carnival cruises in 2016

Zowel overdag en ‘s avonds worden er veel activiteiten georganiseerd, er is aandacht voor sport en spel. In de avond zijn er shows in de stijl van Las Vegas, muziek met live bands in de stijlen pop, klassiek tot salsa en zijn er optredens van goede comedians.

De verzorging aan boord van alle schepen is op basis van volpension. Men kan gebruik maken van alle maaltijden en snacks zonder bijbetaling in het hoofdrestaurant met bediening aan tafel en bij de buffetten.

De diners in het hoofdrestaurant met bediening aan tafel zijn er in 2 vaste dinerzittingen maar er is ook een open dinerzitting.

Wil je meer weten over dineren en dinerzittingen? Lees dan ook eens mijn artikel over dit onderwerp!

Op een aantal schepen is er een specialiteitenrestaurant in de vorm van een Steak House, hiervoor geldt een toeslag. Alle gasten kunnen tevens kosteloos gebruik maken van roomservice.

Bij Carnival Cruise Line zijn er standaard bedragen voor fooien per persoon per dag.

Wil je meer weten over fooien? Lees dan ook eens mijn artikel over dit onderwerp!

Een indicatie voor de prijzen van drankjes: $2 frisdrank, $5 biertje, $7-8 wijn en cocktails. Voor drankjes geldt een verplichte service charge (bedieningsgeld) van 15%.

Carnival Cruiseschip Nassau Bahamas

Carnival cruise routes Bahama’s 2016

Een cruise naar de Bahama’s is een goede keuze voor stellen, ouderen en gezinnen die tijdens een vakantie in Florida het cruisen willen ontdekken.

Carnival Cruise Line zet voor haar 4-5 en 6-daagse routes schepen in als de Ecstasy, Sensation, Victory, Valor, Fantasy en Conquest. Dit betreft iets oudere, maar nog steeds prima schepen voor de niet heel erg veeleisende cruise passagier. Er zijn ruim voldoende faciliteiten aan boord. De uitstekende service, zeker in verhouding met lage cruisetarieven staan garant voor een prima vakantie.

Plaatsen die worden aangedaan in de Bahama’s zijn Nassau, Freeport, en Half Moon Cay.

Lees ook eens mijn artikel over cruise excursies in Nassau, Bahama’s!

Carnival cruise routes oostelijke caribbean

Carnival cruise routes oostelijke Caribbean 2016

Cruise vanuit Florida naar St. Thomas, St. Maarten, St. Lucia en diverse andere eilanden. Proef de authentieke Caribische sfeer op de eilanden en komt tot rust in de spa of aan het zwembad van jouw cruiseschip.

Het betreft vaak cruises van 7 of 8 dagen, waarbij Carnival Cruise Line schepen als Victory, Valor, Paradise, Conquest en Splendor inzet. Voor gasten die een schip met meer faciliteiten wensen is Glory, Magic en Breeze een goede keuze.

Met kerst 2016 is er een cruise naar de oostelijke Caribbean met het nieuwste schip de Carnival Vista.

Carnival cruise routes westelijke Caribbean 2016

Cruise vanuit Miami, Fort Lauderdale of Port Canaveral naar Cozumel in Mexico, Belize, Jamaica en meer. Geniet van alle luxe aan boord van het cruiseschip en leg overdag aan in de havens voor mooie excursies.

Ook hier gaat het vaak om cruises van 7 of 8 dagen maar ook cruises van 9 of 10 dagen komen voor. Schepen met standaard faciliteiten die deze routes varen zijn de Splendor, Conquest, Valor en Sensation. De meeste faciliteiten vind je op de Glory, Magic en Sunshine.

Carnival cruise routes zuidelijke caribbean

Carnival cruise routes zuidelijke Caribbean 2016

Ga richting Zuid-Amerika met een zuidelijke Caribbean Cruise. Bezoek bijvoorbeeld Barbados, Aruba, Bonaire en Curaçao tijdens een cruise van een week en laat je verassen door het veelzijdige entertainment aan boord.

Dit betreft cruises van 9 dagen, gevaren door de Carnival Splendor, Valor, Conquest. De nieuwste faciliteiten vind je op de Magic, Breeze en Sunshine.

In 2016 is er een nieuwjaarscruise met de Carnival Vista die een route vaart door de zuidelijke Caribbean.

Cruises met de Carnival Vista

Carnival cruise routes Europa 2016

Voor het eerst sinds jaren vaart Carnival Cruise Line weer in Europa en wel vanaf mei 2016! Het nieuwste schip van de rederij, De Carnival Vista blijft van mei tot half oktober in Europa en vaart dan routes in de Middellandse Zee.

Een aantal voorbeelden van routes:

Barcelona – Messina – Napoli – Rome – Livorno – Marseille – Mallorca – Barcelona

Athene – Izmir – Rhodos – Malta – Messina – Napoli – Rome – Livorno – Marseille – Mallorca – Barcelona

Op 21 oktober 2016 vertrekt de Carnival Vista voor een 14-daagse trans-Atlantische oversteek vanuit Barcelona naar New York. Vervolgens vaart het schip richting Florida om vanuit daar te beginnen aan een serie van cruises in de Caribbean.

Cruises naar Alaska in 2016

Carnival cruise routes Alaska 2016

Van mei tot begin september vaart de Carnival Legend vanuit Seattle naar naar Alaska voor cruises van 8 dagen. De cruises beginnen en eindigen in Seattle en daarom zou dit prijstechnisch een goede optie zijn voor Nederlandse cruise passagiers.

Tijdens een cruise van een week door Alaska doe je de volgende havens aan:

Seattle – Juneau – Skagway – Ketchikan – Victoria – Seattle.

Onderweg zie je gletsjers en de ijsschotsen in Glacier Bay en misschien wel een aantal beren… Cruises naar Alaska worden veel geboekt door passagiers van 45-50+. Hierdoor is de gemiddelde leeftijd aan boord van het cruiseschip ouder dan bij een cruise in de Caribbean.

Photo credit: Carnival Cruise Line

Leave a Reply 4 comments

@Trains_Rock - 20 december 2015 Reply

RT https://t.co/HoIpJ2SiYP Welke routes zijn er met Carnival #cruises in 2016? https://t.co/fT8MGNWVQm https://t.co/DaXJWHHF2L

Jesson Janer (@Trains_Rock) - 15 januari 2016 Reply

RT https://t.co/WtJze6A61U Welke routes zijn er met Carnival #cruises in 2016? https://t.co/DH4tyRxzN7 https://t.co/XQ0P505Qby

Jesson Janer (@Trains_Rock) - 4 februari 2016 Reply

RT https://t.co/YL6HcAhu0y Welke routes zijn er met Carnival #cruises in 2016? https://t.co/LyAaN9rL7e https://t.co/jG24Ui09Ex

Jesson Janer (@Trains_Rock) - 19 februari 2016 Reply

RT https://t.co/yvWckTllMi Welke routes zijn er met Carnival #cruises in 2016? https://t.co/FqwO7seD1z https://t.co/Pt2d4AU8Y3

Leave a Reply: