Buitenhut Holland America Line Nieuw Amsterdam

Hoe ziet een buitenhut op de Holland America Line Nieuw Amsterdam er uit? Ik geef je een rondleiding in foto’s!

Hutten op een cruiseschip zijn er in veel verschillende categorieën en varianten. Ook binnen de categorie, zoals binnenhut, buitenhut en balkonhut zijn er aardig wat verschillen. Deze verschillen zitten ‘m met name in de grootte, locatie en indeling van de hut.

Wil je voor jouw cruise de juiste hut kiezen? Een goede cruise adviseur luistert naar jouw persoonlijke wensen en kan je een goed advies geven.

Buitenhut Holland America Line Nieuw Amsterdam

Buitenhut Holland America Line Nieuw Amsterdam

Dit keer laat ik je een buitenhut aan boord van de HAL Nieuw Amsterdam zien. Wil je meer weten over bijvoorbeeld een binnenhut of een balkonhut? Lees dan ook eens mijn artikel: De juiste hut kiezen voor een cruise.

Dit zegt Holland America Line over een buitenhut

De 2 bedden zijn om te vormen tot 1 queen-size bed, bad, douche. Alle staterooms in de G-categorie hebben een gedeeltelijk zeezicht.
Ongeveer 169-267 vierkante voet (1 vierkante voet = 0,09 m²)

De staterooms beschikken onder andere over de volgende voorzieningen:

 • Ons Signature Mariner’s Dream™-bed heeft fijngeweven katoenen bedlinnen
 • Luxe badstoffen badjassen voor gebruik tijdens uw cruise
 • 100% Egyptische katoenen handdoeken
 • Massagedouchekoppen van de beste kwaliteit
 • 5x vergrotende make-upspiegels en föhns van salonkwaliteit
 • Geurige zeep, lotions, shampoo en andere toiletartikelen van Elemis Aromapure
 • Op verzoek gratis fruit
 • Elegante ijsemmer en dienblad voor drankjes in de stateroom
 • Flatscreen-tv en dvd-speler
 • IJsservice, schoenenpoetsservice en dagelijks teruggeslagen bedden

Bron: Website Holland America Line

Onze buitenhut op de HAL Nieuw Amsterdam

De besproken buitenhut betreft een hut in de categorie H, een buitenhut met belemmerd uitzicht. Dat laatste klopt zeker, er ligt immers een reddingsboot voor ons raam. Ondanks de reddingsboot is het toch mogelijk om goed te zien wat er zich buiten afspeelt en is er voldoende daglicht door het grote raam van vloer tot plafond. Niet alle buitenhutten hebben echter zo’n groot raam, meestal is er sprake van een rechthoekig raam, zoals op de 1e foto van dit artikel.

De hut is ruim, niet in de laatste plaats door de plaatsing van de bedden tegen de lange zijde van de hut en er is voldoende loopruimte.

De bank met salontafel is een fijne plek om even te zitten. Nieuw zijn de flatscreen tv’s met groot beeldformaat en keuze uit een groot aanbod aan films en series on demand. Dit vervangt de vroegere dvd spelers. Wel valt ons altijd op dat het aanbod aan tv zenders zeer beperkt te noemen is.

De badkamer is voor scheepsbegrippen en zeker voor een buitenhut zeer ruim, ook door de aanwezigheid van een bad.

Deze hut is geschikt voor gasten die graag wat meer ruimte en licht willen hebben in vergelijking tot een binnenhut. De buitenhut is er ook in een variant met vrij uitzicht. Wil je de beschikking hebben over een buitenruimte? Kies dan voor een balkonhut.

 

Leave a Reply 2 comments

kees van den Bosch - 5 juni 2016 Reply

Een reactie op internet, al jaren heb ik via mijn telecomprovider(t-mobile) een interneteuropa bundel, dit voorziet in ongelimiteerd internet in europ, tot 3 gb per maand. Met name europese cruises is dit heel makkelijk, geen onverwachte kosten, alleen de bundel van 15,00 euro per maand en is uitschakebaar. Dit is heel makkelijk als men in de havens ligt dan kun je hier gebruik van maken, zonder hoge kosten per mB . Het is misscien een goede tip. Ik heb er veel plezier van drukt de kosten.

Groeten
Kees

  Cruisendoejezo.nl - 6 juni 2016 Reply

  Dankjewel voor deze fijne tip, Kees!

Leave a Reply: