Binnenkijken op de Regal Princess

We namen een kijkje aan boord van de Regal Princess in Rotterdam. Kijk je met ons mee naar de openbare ruimtes, dineren, type hutten en entertainment?

More...

Over de Regal Princess

De Regal Princess is een cruiseschip uit de Royal klasse en is in de vaart sinds 2014. Dit schip vaart in 2017 in onze zomer routes vanuit Kopenhagen en Warnemunde naar de Baltische Staten en Sint Petersburg. Vervolgens is er onder andere een trans-Atlantische oversteek, zijn er Canada-New England cruises en de laatste maanden van 2017 brengt het schip door in de Caribbean vanuit Fort Lauderdale, Florida. In 2018 is er een vergelijkbaar programma.

RegalPrincess

Regal Princess

Bij een volledige bezetting is er ruimte voor 3560 passagiers. Je medegasten zijn voornamelijk Amerikanen, Canadezen en Engelsen. Er is, zeker tijdens de schoolvakanties een goede mix tussen wat jongere en oudere cruisepassagiers.

Princess Cruises en daarmee ook de Regal Princess zou je kunnen indelen in de categorie "cultuur en culinair" cruises en rederijen. Wil je hier meer over weten en ben je benieuwd welke cruise en rederij bij jou past? Doe dan onze quiz!>>

Binnenkijken op de Regal Princess

De openbare ruimtes op het schip zijn klassiek ingericht. Er worden relatief veel donkere kleuren gebruikt. Dit maakt het interieur wat zwaar maar wel stijlvol.

​Bij binnenkomst valt het atrium direct op. Dit atrium in Italiaanse stijl wordt The Piazza genoemd. 

AtriumRegalPrincess

Atrium Regal Princess

Princess schepen hebben geen waterparken en glijbanen​ zoals bijvoorbeeld de schepen van Royal Caribbean of Norwegian Cruise Line. Toch is het zowel met als zonder kinderen goed toeven bij één van de vele zwembaden.

Op het Lido deck is ook de Skywalk te vinden. Dit is een grote glazen loopbrug en wanneer je je op zee bevindt lijkt het net alsof je over zee loopt!

RotterdamRegalPrincess

Regal Princess in Rotterdam

Ontbijt, lunch, diner en snacks

​Op dek 16 het Lido deck bevindt zich het buffetrestaurant Horizon Court. Hier vindt je een fijne selectie aan gerechten, die voor een groot deel ter plekke vers bereid worden. Er zijn ruim voldoende tafels om aan te eten, zowel binnen als buiten en de tafels zijn al netjes gedekt. Het buffet is geopend voor ontbijt, lunch, diner en late night snack.

Hier vind je meer informatie over dineren op een cruiseschip >>

Er zijn 3 hoofdrestaurants waar je met bediening aan tafel kunt ontbijten en dineren. Op zeedagen en op de dag van inscheping wordt tevens lunch geserveerd in één van de 3 hoofdrestaurants.

Naast het buffetrestaurant en het hoofdrestaurants is er de snackbar, koffiebar, pizzeria, seafood bar en diverse specialiteitenrestaurants.

Inbegrepen in het cruisetarief: Buffetrestaurant, hoofdrestaurant, pizzeria, snackbar, softijs, gebak in de koffiebar bij aankoop van koffie.

Betaalde opties: Italiaans specialiteitenrestaurant, steakhouse, chef's table, krab en zeevruchtendiner, fondue, Italiaans ijs.

BalkonhutRegalPrincess

Balkonhut Regal Princess

Type hutten

Tijdens het scheepsbezoek in Rotterdam was het schip volledig volgeboekt. Daarom konden er geen hutten bekeken worden.

Ruim 80% van de hutten zijn balkonhutten. Daarnaast zijn er binnenhutten, mini suites en suites te boeken. Bijzonder is dat dit schip geen buitenhutten kent. Indien je daglicht in je hut wil dan boek je dus minimaal een balkonhut.

Welke hut kies je voor jouw cruise? >>

Sport en entertainment

De sportschool is van redelijk groot formaat. Gebruik van de fitnesstoestellen is inbegrepen in het cruisetarief. Voor groepslessen betaal je extra.

Er is een spa, kapsalon en sauna aanwezig, allen tegen betaling.

Een cruise director (vaak van oorsprong Engels, uit Groot-Brittannië) is verantwoordelijk voor het entertainment aan boord. Hij of zij kondigt tevens 's avonds de show in het grote theater aan.

De shows zijn divers, van productie shows met zang en dans tot illusionisten en  comedy.  Daarnaast is er vertier in één van de vele bars en natuurlijk het casino.

Foto's: Princess Cruises

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: