Alaska cruise tips

Sneeuw, fjorden, gletsjers, een hoop wilde dieren op het land en in het water. Dit alles vind je in Alaska. Lees mijn Alaska cruise tips.

In de lente en zomer varen veel rederijen naar Alaska voor cruises van 7 of 14 nachten. Een cruise naar Alaska is een geheel andere ervaring dan een Caribbean cruise of een Middellandse Zee cruise.

Alaska Cruise Tips

Alaska Cruise Tips

Rederijen en cruises

Carnival, Holland America Line, Princess, Royal Caribbean, Celebrity en NCL zijn rederijen die cruises naar Alaska aanbieden.

Er zijn cruises van 7 nachten, welke vertrekken en aankomen in Vancouver, Canada of Seattle, USA en daarnaast zijn er ook langere cruises van 14 nachten beschikbaar. Daarnaast zijn er ook cruises die vanuit Anchorage in Alaska vertrekken.

Omwille van de vluchtprijzen zijn de cruises vanuit Vancouver of Seattle voor Nederlandse passagiers vaak het meest interessant.

Het seizoen loopt van mei tot en met september, waarbij het midden van die periode als het hoogseizoen geldt.

White Pass and Yukon Railroad Alaska

Alaska cruise tips

#1 Boeken van een Alaska cruise

Cruises naar Alaska zijn populair en hierdoor zullen er niet heel veel prijsschommelingen zijn. Er zijn al Alaska cruises voor zo’n €500 per persoon per week. Deze tarieven zul je echter alleen tegenkomen in het laagseizoen en tijdig boeken kan tevens prijsvoordeel opleveren.

#2 Vertrek vanuit Vancouver of Seattle

Voor Nederlandse passagiers zijn Vancouver of Seattle de meest interessante vertrekhavens voor de cruise. De genoemde steden zijn goed en redelijk voordelig bereikbaar per vliegtuig.

Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan de steden zelf, verblijf minimaal 2 dagen voor of na de cruise in deze steden om een goede indruk te krijgen.

#3 Whale Watching

Een verblijf in Vancouver of Seattle biedt meteen ook gelegenheid om daar een Whale Watching tour te doen.

De tours in Vancouver of Seattle zijn voordeliger dan in Alaska zelf, je hebt veel meer aanbieders en daarnaast kun je er ook voor kiezen om een tour met een kleiner bootje of Zodiac te doen, op die manier ben je laag in het water en vanwege het kleine aantal deelnemers (ca. 9-12 deelnemers) is de tour heel persoonlijk.

Wij boekten een Zodiac Whale Watching tour van 2,5 uur voor zo’n $120 per persoon en zagen walvissen en orka’s van dichtbij!

Emerald Lake Alaska

Emerald Lake Alaska

Emerald Lake Alaska

#4 Excursies

Er is veel te zien en te beleven in Alaska. In het hoogseizoen kunnen soms wel tot 5 schepen aanleggen bij de cruiseterminal in de kleine dorpjes van Alaska. Je excursies goed plannen en organiseren is een must.

Excursies boeken kan vanuit het schip maar natuurlijk ook vooraf in Nederland. neem contact met me op voor meer informatie.

#5 Inpakken

Het weer in Alaska is onvoorspelbaar en kan van het ene op het andere moment omslaan. Bereid je daarop voor door je te kleden in laagjes.

Een (regen-)jack, goede stevige schoenen en een paraplu zijn zeker geen overbodige luxe.

Leave a Reply 6 comments

Stephanie visser - 18 juni 2016 Reply

Leuke blog met handige tips! Ik ben zelf ook dol op cruisen. Toevallig heb ik net weer een cruise geboekt voor aankomende zomer, check mijn blog;). Alleen een andere rederij dan normaal. Normaal cruise ik met MSC en nu met Celebrity Cruises. Heb je ervaring met deze rederij? Ben benieuwd!

    Cruisendoejezo.nl - 20 juni 2016 Reply

    Dankjewel! In vergelijking met MSC Cruises zijn je medepassagiers wat internationaler (meer Amerikanen, Canadezen etc.). Ik denk dat Celebrity je zeker zal bevallen, veel plezier!

Leave a Reply: