Activiteiten op een cruiseschip: Carnival wint award

Rederij Carnival Cruise Lines heeft onlangs een prijs gewonnen in de categorie Best Onboard Activities. Wat is er allemaal te doen aan boord van een cruise? Lees er over in: Activiteiten op een cruiseschip.

Carnival wint award

Afgelopen week, op 9 september ’14 om precies te zijn, won rederij Carnival een award voor Best Activities tijdens de Cruise Awards 2014, een Engels tijdschrift en online magazine over cruisen en cruises.

De prijs werd gewonnen vanwege het goede en gevarieerde dag- en avondprogramma aan boord van de schepen.

Bronnen: Carnival PR en Cruise International

Ga ik me vervelen tijdens een cruise?

Aan boord van een cruiseschip hoef je je zeker niet te vervelen.

Afhankelijk van de (doelgroep van de) rederij worden er gedurende de hele ochtend, middag en avond activiteiten georganiseerd.

Deze activiteiten worden aangekondigd in het “boordkrantje” dat je elke avond in je stateroom ontvangt. Ik lees het boordkrantje altijd graag voor het slapen gaan en verheug me dan vaak al over wat er de volgende dag allemaal te doen en te zien is 🙂

Cruise Towel Animal en dagprogramma

Tip 1: Neem een tekst marker mee om de activiteiten waar je aan mee wilt doen te markeren.

Marker boordkrantje cruise

Tip 2: Het is handig om het krantje met je mee te nemen, zo weet je altijd waar nog iets leuks te doen is.

Daarnaast worden activiteiten ook aangekondigd via omroepberichten en kun je vaak een overzicht vinden via één van de interne tv-kanalen. Sommige rederijen, zoals Norwegian Cruise Line hebben de boordprogramma’s zelfs in een App staan.

Wat is er te doen aan boord?

De activiteiten aan boord worden meestal georganiseerd door het Entertainment Team, dit team wordt aangestuurd door een Cruise Director. Deze is eindverantwoordelijk voor de activiteiten en presenteert de grote shows.

Op de schepen van de grote Cruise Lines wordt het entertainment serieus genomen, voor veel gasten is dit een belangrijk onderdeel van de cruise-ervaring. John Heald, de Senior Cruise Director van Carnival is misschien wel de bekendste Cruise Director, mede door zijn blog, dat hier te vinden is.

Dansles cruise activiteit boordprogramma

Zowel tijdens zeedagen als op de dagen dat je met de cruise een haven aandoet zijn er uitgebreide boordprogramma’s. Aan de meeste activiteiten kun je gratis deelnemen, voor het deelnemen aan activiteiten als bingo, sommige sportlessen en casinospellen/toernooien dien je te betalen.

Voor kinderen zijn er uitgebreide, aparte programma’s, waarbij ook rekening wordt gehouden met de leeftijd van het kind of jongere.

Voorbeelden van activiteiten

Rope Course Cruise

 • Groepslessen in de gym
 • Basketbal, voetbaltoernooitjes
 • Tafeltennis, Shuffleboard
 • Lezingen, Seminars
 • Kookworkshops en culinaire demo’s
 • Danslessen
 • Bingo, Deal or no deal
 • Filmtheater
 • Etc.

Voorbeeld dagprogramma

Hieronder heb ik een bladerbaar voorbeeld van een dagprogramma neergezet, met dank aan de blog van John Heald 🙂

Wat zou jij leuk vinden om te doen, aan welke activiteiten zou je deelnemen en waarom?

Photo credit: Towel Donkey http://www.flickr.com/photos/calgaryreviews/5777091201/

Leave a Reply 6 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 16 september 2014 Reply

Nieuwe post: Activiteiten op een #cruiseschip: Wat is er te doen? http://t.co/hIeMV2UPTC

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 16 september 2014 Reply

Hoe ziet een #dagprogramma aan boord van een #cruiseschip er uit? #cruisendoejezo http://t.co/4QXwy4jG3B http://t.co/1hbZZ5btED

Een cruise met kinderen: de 3 leukste schepen - Cruisen doe je zo.nl, een blog over cruises, reizen en lifestyle - 22 oktober 2014 Reply

[…] veel cruiseschepen zijn leuke activiteiten voor de kleinere- maar ook grote(re) kinderen. Bij cruises met kinderen denk  je misschien gelijk […]

Nanne - 22 oktober 2015 Reply

Hoi Daphne,

Ik zie dat er in het programma één kunstactiviteit is. Hebben de meeste cruises ook ruimte voor kunst? Of welke cruisemaatschappijen geven daar aandacht aan? Ik zou graag een project willen doen op een cruiseschip en zoek daarvoor een ingang. Ik begrijp dat het niet heel vanzelfsprekend is, maar dat is juist wel weer interessant 🙂

MGV, Nanne

  Cruisendoejezo.nl - 28 oktober 2015 Reply

  Hoi Nanne,

  Allereerst excuses voor de wat late reactie.

  Ik zou me kunnen voorstellen dat er op diverse routes van rederijen als Holland America Line, Celebrity en dergelijke aandacht voor kunst zou kunnen zijn in de vorm van guest lectures of iets dergelijks.

  Daarnaast is er nog de Park West Gallery die kunstveilingen organiseert aan boord van de meeste, gangbare cruiseschepen.

  Omdat Park West een meer commerciële insteek heeft, zou je wellicht kunnen proberen om iets te doen in de vorm van lectures, workshops etc.

  Mocht je nog vragen hebben, mail gerust even.

  Groet,
  Daphne

5 rustige plekjes op een cruiseschip - Cruisendoejezo.nl - 1 december 2016 Reply

[…] Wil je meer weten over entertainment aan boord van een cruiseschip? Lees dan ook eens mijn artikel over dit onderwerp. […]

Leave a Reply: