7 inpaktips voor een cruise

Ga je binnenkort op cruise? Lees dan mijn 7 inpaktips voor een cruise en weet zo welke dingen onmisbaar zijn om mee te nemen en wat je beter niet in je koffer kunt stoppen.

7 inpaktips voor een cruise

1. Kopie van je paspoort

Meestal hoef je alleen je boordkaart mee te nemen wanneer je van boord gaat in een haven. Soms kan er gevraagd worden om een paspoort mee te nemen aan wal. Dan is het fijn om nog een kopie van het paspoort te hebben, zodat je altijd je gegevens paraat heb mocht  je onverhoopt je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart kwijtraken.

2. Opladers en kabeltjes

In de meeste hutten is het aantal stopcontacten beperkt tot twee. En dan is één van die twee ook nog eens een 100 volt stopcontact. Dit betekent dat je slim moet omgaan met het opladen van apparaten zoals telefoons, laptops en camera’s. Gaat het licht in je hut pas aan op het moment dat je jouw boordkaart in een houder stopt? Bedenk dan dat je ook geen apparaten kunt opladen op het moment dat je niet in de hut bent, doe dit dan bijvoorbeeld ‘s nachts.

InpaktipCruise

3. Waspoeder

Op veel cruiseschepen kun je zelf wassen en drogen in een wasserette. Zo’n was- en droogbeurt kost je vaak rond de $6 voor wassen en drogen samen. Dit is een stuk voordeliger dan je kleding laten wassen door het personeel aan boord. Uiteraard is er waspoeder verkrijgbaar aan boord maar het voordeel van zelf waspoeder meenemen is dat je de werking en dosering kent. Ik neem altijd een klein, afgesloten pakje mee in mijn koffer, dan ruikt je kleding bij aankomst op het schip nog extra fris ook.

7 inpaktips voor een cruise

4. Nachtlampje

Vind je het niet prettig dat het ‘s nachts heel erg donker is? Neem dan een nachtlampje mee! In verband met het beperkte aantal stopcontacten zou ik kiezen voor een klein ledlampje op batterij.

Als extra tip: Je kunt ook de verlichting in de badkamer aan laten. Door de opening aan de onderkant van de deur zal er dan een beetje licht doorschemeren richting het slaapgedeelte van je hut.

5. Wijn

Op veel schepen mag je één fles wijn per persoon meenemen bij inscheping. Het zelf meenemen van andere alcoholische dranken aan boord is niet toegestaan (Disney Cruise Lines uitgezonderd).

6. Kurkentrekker

Indien je een fles wijn meeneemt (met kurk dan wel :)) dan mag een kurkentrekker natuurlijk niet ontbreken. Stop de kurkentrekker wel in je koffer en niet in de handbagage!

7. Handbagage

Bij aankomst op het schip duurt het vaak nog wel enkele uren voordat het personeel jouw koffer naar de hut gebracht heeft. Stop daarom alle essentiële zaken zoals medicijnen, bril en dergelijke in je handbagage. Bij warm weer cruises kan ik je aanraden om je badkleding en zonnebrandcrème tevens in de handbagage te stoppen.

Ruimschoots voor het avondeten wordt je bagage afgeleverd, dus met avondkleding hoef je geen rekening te houden.

Photo Credit: Designed by Freepik

Leave a Reply 4 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 21 april 2015 Reply

“Op veel schepen mag je één fles wijn per persoon meenemen bij inscheping. ” #inpaktip #cruise http://t.co/xoOvQFw8TS

Eerste keer op cruise: wat neem je mee? - 29 april 2016 Reply

[…] Cruisendoejezo.nl: met onder andere deze 7 inpaktips voor een cruise. […]

dennis - 7 juli 2016 Reply

houd al je bagage bij je! het personeel zal graag de zorg overnemen van je bagage maar het is zo maar kwijt! wordt wel altijd teruggevonden hoor maar dat duurt lang met heel wat gezoek, omdat het zulke grote hoeveelheden bagage zijn!

    Cruisendoejezo.nl - 7 juli 2016 Reply

    Dank voor je reactie, Dennis!
    Het kan inderdaad even duren voordat je bagage hebt, wordt echter wel altijd netjes op de kamer bezorgd, dus geen gesleep met koffers 🙂

Leave a Reply: