5 rustige plekjes op een cruiseschip

Onlangs gehoord: "Een cruise is massaal, luidruchtig en je hebt altijd en overal mensen om je heen." Ik vertel je waar je de 5 rustige plekjes op een cruiseschip kan vinden.

More...

Drukte of rust is een keuze!

Een van de leukste dingen aan een cruise is dat er veel te kiezen valt. Je kunt je volledig storten op allerlei activiteiten. Dit varieert van shows, spelletjes, het beklimmen van een klimwand, kookworkshops en ander entertainment.

Wil je meer weten over entertainment aan boord van een cruiseschip? Lees dan ook eens mijn artikel over dit onderwerp.

CarnivalVistaSerenity

Carnival Vista met Serenity Deck

5 rustige plekjes op een cruiseschip

Wil je lekker ontspannen met een boek of gewoon even niets doen? Hier vind je de rustigste plekjes op een cruiseschip!

1. Decks en lounges overdag

Zeker bij cruises met warm weer, zoals in Zuid-Europa of de Caribbean zijn de meeste mensen overdag buiten rondom het zwembad te vinden. Dit betekent dat veel decks en lounges binnen heel rustig zijn, ideaal om dat boek nu eens uit te lezen!

2. Dekken die alleen toegankelijk zijn voor volwassenen

Veel rederijen hebben ééń of meerdere buitendekken die alleen toegankelijk zijn voor volwassenen. Bij Carnival Cruise Lines heet dit het Serenity Deck, Princess noemt dit The Sanctuary en HAL heeft bijvoorbeeld een zwembad op het achterdek waar alleen volwassenen in mogen.

5 rustige plekjes op een cruiseschip

3. Zoek het hogerop

Veel cruisepassagiers willen graag op het midden dek bij het hoofdzwembad zonnen, dichtbij het Lido Buffet. Op deze plek kan het daardoor druk worden, zeker rondom het ontbijt en de lunch.

Je zult zien dat je, wanneer je een dek hoger gaat liggen rustiger ligt en veel sneller een strandbedje vindt.

4. Ken het dekkenplan

Dekkenplan HAL Zaandam

Bestudeer voor je op cruise gaat altijd even het dekkenplan van het schip waarmee je gaat varen en neem de eerste paar dagen het kaartje met dit plan met je mee. Niet alleen maar om niet te verdwalen, maar ook om nieuwe plekjes te ontdekken.

5. De bibliotheek

Vrijwel elk cruiseschip heeft een bibliotheek, al heeft de ene rederij een veel uitgebreidere bieb met dito openingstijden dan de andere. De openingstijden vind je in het dagprogramma.

Heb jij nog tips voor rustige plekjes op een cruiseschip?

Photo credit: Carnival Cruise Line

Leave a Reply 3 comments

@antonellabros - 28 april 2015 Reply

RT @Cruisendoejezo: Rustige plekjes #cruiseschip Dekken die alleen toegankelijk zijn voor volwassenen. Meer weten? http://t.co/DX7i4L46z8 h…

Leave a Reply: