De Middellandse Zee heeft zoveel meer te bieden dan alleen Barcelona, Rome en Venetië. Dit zijn 5 onverwacht leuke Middellandse Zee cruisehavens.

More...

5 onverwacht leuke Middellandse Zee cruisehavens

5 onverwacht leuke Middellandse Zee cruisehavens

Naast de populaire en bekende havens in de Middellandse Zee doen cruiseschepen ook steeds vaker kleinere en wat meer onbekende cruisehavens aan.

Wat ons betreft een mooie ontwikkeling: veel van de kleinere en wat meer onbekende cruisehavens bieden juist goede mogelijkheden om zelf op pad te gaan. Vaak ligt het stadscentrum op loopafstand van de cruisehaven.

Zadar cruisehaven

Zadar

Zadar, Kroatië duikt met enige regelmaat op als cruisehaven in Middellandse Zee cruises. Vaak betreft het dan cruises die ook havens als Venetië,  Dubrovnik en Athene aandoen.

Het is een gemakkelijke stad om te verkennen en de cruiseterminal ligt op loopafstand van het stadscentrum. Ook zijn er veel rederijen die kosteloos of tegen een kleine vergoeding een shuttle aanbieden naar het centrum.

Je vindt er veel oude kerken, ruïnes en een Forum uit de Romeinse tijd. Bijzonder is een orgel dat muziek speelt door winde en golven. Ook zijn  er volop mooie stranden in de buurt.

Cadiz cruisehaven

Cádiz

Cádiz maakt deel uit van de Spaanse provincie Andalucía, de bakermat van de Flamenco. In de zomer is het er zeer warm, al kun je afkoeling vinden door één van de stadsstranden te bezoeken.

De stad is comfortabel beloopbaar en biedt veel mooie pleinen, winkels en live muziek die tijdens de warmere maanden buiten wordt gespeeld.

5 onverwacht leuke Middellandse Zee cruisehavens

Funchal, Madeira

Funchal is een populaire aanlegplaats voor cruises, met name op transatlantische routes.

In Old Town vind je veel steile, smalle straatjes en leuke kleine winkeltjes. De restaurants zien er aantrekkelijk uit en de prijzen zijn prima. Een mooie plek voor een lunch.

Veel van de kleine huisjes zijn (gedeeltelijk) beschilderd, dit in het kader van een kunstproject, Arte de Portas Abertas, mooi!

Andere attracties zijn de kabelbaan, kerk Nossa Senhora do Monte en een ritje met een Toboggan.

Cartagena cruisehaven

Cartagena, Spanje

Cartagena is een Spaanse havenstad in de provincie Murcia. De stad ligt direct aan de Middellandse Zee.

Nog steeds zijn er veel overblijfselen van zowel de Romeinse architectuur en ook zijn er veel barokke of neoclassicistische gebouwen in Cartagena.

De cruisehaven en cruiseterminal bevindt zich in het centrum van de stad. Het historische centrum, winkels en horeca zijn binnen enkele minuten te voet te bereiken.

Attracties zijn het Teatro Romano de Carthago Nova, Licor 43 experiencia tour en de stranden van La Manga del Mar Menor.

Savona cruisehaven

Savona

Savona ligt in het noorden van Italië en Costa Cruises heeft een eigen cruiseterminal in deze stad.

Savona is met het vliegtuig het best te bereiken vanuit Nice, Frankrijk of Milaan, Italië. 

Ga naar het binnenland voor een wijnproeverij, of verblijf in de stad en verken het historische centrum van Savona.

Welke Middellandse Zee cruisehaven is jouw favoriet?

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: