5 inpaktips einde cruise

Aan iedere cruise komt een einde. Ik geef je 5 inpaktips voor het einde van de cruise.

More...

5 inpaktips einde cruise

Niemand wil denken aan de dag dat je van boord gaat. Vaak is dit het einde van je vakantie en soms heb je daarna nog een aantal dagen aan wal. Hoe dan ook: een goede voorbereiding scheelt tijd en frustratie.

CarnivalTriumph

Cruiseschip Carnival Triumph

Tip #1 - Check hoe laat je van boord kan

Afhankelijk van de rederij krijg je één of meerdere dagen voor het einde van de cruise een setje met bagagelabels en tijdsslot voor het van boord gaan. Op de laatste avond zet je de gelabelde koffers buiten de hut. Je ziet je koffers dan weer terug in de terminal.

Extra tip: Houd een set kleding en toiletspullen bij je en neem dit mee als handbagage. Hou daarbij rekening met het weer op de plek van bestemming.

Check altijd of deze tijden kloppen met jouw verdere reisplannen en hou daarbij zeker rekening met vertragingen, zowel bij het van boord gaan als wachttijden in de terminal aan land. Zeker wanneer jouw cruise aankomt op bestemmingen buiten Europa kunnen er flinke wachttijden zijn bij de douane.

Tip #2 - Ga zelf met je koffers van boord

Veel rederijen staan het passagiers toe om op een bepaalde tijd (meestal vroeg in de ochtend) zelf met de koffers van boord te gaan.

Dit wordt vaak aangeduid als "self assist debarkation". Vraag bij de receptie van jouw cruiseschip na of ze dit aanbieden.

In dat geval hou je alle bagage bij je en neem je alles zelf en in één keer mee van het schip. Hou er rekening mee dat liften en bepaalde gangen en trappen afgesloten kunnen zijn. Je moet dus in staat zijn om zelf je bagage te tillen.

Wanneer dit het geval is dan bespaart dit vaak veel tijd. Je gaat als eerste van boord en er zijn dan nog geen lange rijen bij de terminal.

5 inpaktips einde cruise

Kastruimte Carnival Breeze

Tip #3 - Ga met schone kleding van boord

Sommige rederijen bieden de mogelijkheid om zelf te wassen aan boord. Alle rederijen bieden een optie aan om tegen betaling je kleding te laten wassen aan boord.

De prijzen voor deze service verschillen. Zo is er tijdens elke Costa cruise een aanbod om 25 kledingstukken te laten wassen en strijken voor rond €20.

Tip #4 - Laat wat achter

Ga je op een cruise met mooi weer? Neem gerust wat oudere kleding mee voor overdag en gooi aan het einde van de cruise kleding, ondergoed, slippers en dergelijke weg. Je kunt uiteraard ook wat oudere kleding en ondergoed bewaren om te dragen op vakantie zodat je het aan het einde van de cruise kunt weggooien.

Tip #5 - Neem een opvouwbare tas mee

Souvenirs gekocht? Neem een opvouwbare tas mee om eventuele extra bagage in te vervoeren. Let daarbij wel goed op de toegestane afmeting en het gewicht zodat deze tas mee kan als handbagage in het vliegtuig.

Heb jij nog tips? Help andere cruisepassagiers door jouw tips in te sturen.

Foto's van Carnival Cruise Line