Iedereen kent tegenwoordig wel iemand die eens een cruise gemaakt heeft. Toch zijn er momenteel slechts ca. 100.000 Nederlandse cruise passagiers per jaar. Twijfel je nog? Ter inspiratie 5 goede redenen waarom we graag cruisen.

More...

5 goede redenen waarom we graag cruisen

Zelf maakte ik mijn eerste cruise in 2010. Het was een Caribbean cruise vanuit Miami met de Carnival Glory.


Ik weet nog als de dag van gisteren hoe enthousiast ik was over de cruise, het schip en de bemanning. 


Vanaf het moment dat ik een voet op de loopplank zetten om aan boord te gaan voelde ik me direct thuis. Dit gevoel is nooit meer overgegaan.


Ook na heel veel cruises gemaakt te hebben en veel schepen van binnen te hebben gezien krijg ik nog steeds vlinders in mijn buik wanneer ik een schip voor het eerst betreed.


Het lijstje met 5 goede redenen waarom we graag cruisen bevat mijn persoonlijke mening, redenen om te cruisen. Herken je dit of het je aanvullingen op deze lijst? Leuk! Mail ons of laat een reactie achter.


Lees hier meer over ons >>


Daphne Broens

Nieuwe bestemmingen ontdekken tijdens een cruise

1

Nieuwe bestemmingen ontdekken

Ik hou van reizen en vind het leuk om in korte tijd veel nieuwe bestemmingen te ontdekken. Een week lang dag in dag uit door het zelfde dorpje, langs dezelfde boulevard lopen is niets voor mij. 

2

Het eten aan boord

Cruiseschepen zijn uitstekende plekken om nieuwe gerechten uit te proberen. Ik vind het fijn om veel keuze te hebben qua restaurants en gerechten en het spreekt me aan dat, op de specialiteitenrestaurants na, het eten is inbegrepen in het cruisetarief.


Lees hier meer over eten aan boord van een cruiseschip >>

3

Service en vriendelijkheid personeel

Het personeel aan boord is vriendelijk, behulpzaam en is het gewend om met passagiers van allerlei verschillende nationaliteiten om te gaan. Men is bereid om je te helpen, geen vraag is te gek.

5 goede redenen waarom we graag cruisen

4

Zeedagen

Vooraf aan de cruise was ik, net als veel mensen bang dat ik me opgesloten zou voelen aan boord. Nu weet ik wel beter en zijn de zeedagen, de dagen die je niet aan land gaat juist mijn favoriete dagen. Trans-Atlantische cruises zijn favoriet. Tijdens een zeedag kun je echt genieten van het schip.


Lees hier meer over zeedagen tijdens een cruise >>

5

Prijs en kwaliteit

Cruises hebben een uitstekende verhouding waneer het om prijs en geboden kwaliteit gaat. Goedkopere vakanties kunnen altijd maar waar vind je een hotel dat twee keer per dag jouw kamer schoonmaakt en waar maaltijden de gehele dag bij buffet en a la carte inclusief zijn? Drankjes en zijn wat duurder dan aan land maar worden wel geserveerd zoals het hoort met drank van kwaliteit en niet in een dun plastic bekertje zoals je bij veel all inclusive resorts ziet.

Leave a Reply 3 comments

Breng de kerstdagen door op een cruiseschip - Cruisendoejezo.nl - 19 november 2017 Reply

[…] Verder lezen: 5 redenen waarom we graag cruisen >> […]

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 19 november 2017 Reply

5 goede redenen waarom we graag #cruisen #cruisendoejezo https://t.co/7T27yL2yH6

5 goede redenen waarom we graag cruisen - Reizen en recreatie - 27 mei 2019 Reply

[…] Iedereen kent tegenwoordig wel iemand die eens een cruise gemaakt heeft. Toch zijn er momenteel slechts ca. 100.000 Nederlandse cruise passagiers per jaar. Twijfel je nog? Ter inspiratie 5 goede redenen waarom we graag cruisen. The post 5 goede redenen waarom we graag cruisen appeared first on Cruisendoejezo.nl., Lees verder bij de bron […]

Leave a Reply: