Cruise mythes zijn hardnekkig en we horen ze helaas maar al te vaak: 4 misvattingen over cruises ontkracht.

More...

4 misvattingen over cruises ontkracht

Het aantal Nederlandse en Belgische vakantiegangers die op cruise gaan neemt toe. Toch zijn er helaas nog een flink aantal mythes, misvattingen en vooroordelen over cruises. 

#1 Pas getrouwd of stokoud

Dit is een hele oude mythe die tegenwoordig echt niet meer waar is.

Uiteraard zijn er rederijen die over het algemeen een iets ouder publiek bedienen zoals Holland America Line, Cunard of Celebrity Cruises. Veel rederijen willen echter graag inspelen op de toenemende vraag naar cruisevakanties voor alle leeftijden.

Rederijen geschikt voor alle leeftijden zijn bijvoorbeeld Carnival Cruise Line, Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line, MSC Cruises en Costa Cruises.

Carnival Miracle

Carnival Miracle

#2 Cruisen is duur

Tegenwoordig zijn er cruises in alle prijsklassen en kan een cruise vakantie zich qua prijs en kwaliteit goed meten met bijvoorbeeld een goede all inclusive vakantie aan land.

Verder lezen: Wat kost een cruise vakantie? >>

#3 Je verveelt je aan boord

Jaren geleden, toen wij onze eerste cruise maakten waren we daar ook wel een beetje bang voor. Daarom kozen we toen bewust voor een cruise met weinig zeedagen.

We hadden al gauw door dat we het mis hadden: er was zoveel te doen aan boord dat we keuzes moesten maken wat te doen. Ook wanneer je geen behoefte hebt aan workshops, lezingen, danslessen, shows, spelletjes etc. dan zijn er genoeg fijne rustige plekken aan boord te vinden om te gaan zitten met een goed boek.

4 misvattingen over cruises ontkracht

Carnival Dream Serenity Deck

#4 Je wordt zeeziek

Maak je hier voorafgaand aan de cruise niet al te veel zorgen over! Grote, moderne cruiseschepen zijn uitgerust met prima stabilisatoren die het schommelen behoorlijk in de hand weten te houden.

Kies bijvoorbeeld voor een cruise in de blauwe en vaak relatief kalme wateren van de Caribbean.

Verder lezen: Over zeeziekte tijdens een cruise >>

Photo credits: Carnival Cruise Line

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: