4 dingen die je nog niet wist over je hut

Op een cruiseschip is ruimte per hut relatief beperkt. Of je nu een binnenhut of balkonhut boekt, de stateroom zal bijna altijd kleiner zijn dan een hotelkamer aan land. Maar hoe zorg je er dan voor dat je de beschikbare ruimte zo goed mogelijk benut?

More...

#1 Neem een kijkje onder het bed

Onder je bed is voldoende ruimte om 2 flinke koffers op te bergen, scheelt je een hoop kast- of loopruimte.

Balkonhut Princess Cruises

Balkonhut Princess Cruises

#2 Berg kleine spullen efficient op

Kleine spullen, zoals pennen, tubes zonnebrandcrème, make-up, een zonnebril, borstel, fototoestel en ga zo maar door slingeren voor je het weet door je stateroom. 

Hoe fijn is het om die  spulletjes op één vaste plaats op te bergen - en weer terug te kunnen vinden als je haast hebt omdat je nú moet vertrekken om niet te laat te komen voor je excursie?

De oplossing hiervoor is een schoenenhanger, die je over de deur van bijvoorbeeld je badkamer kunt hangen. Deze hieronder is van IKEA en kost maar €5,99.

IKEA Skubb hangende schoenenopberger

IKEA Skubb hangende schoenenopberger

#3 Alles is magnetisch

Je bevindt je op een schip, heel het binnenwerk is van staal, dus ook de wanden en deuren van je hut, maak hier gebruik van!

Wij nemen vaak  koelkastmagneten mee, zodat we dingen als het dagprogramma, uitnodigingen en losse blaadjes aan de wand kunnen ophangen in plaats van ze kwijt te raken.

Bovendien staan ze, eenmaal thuis erg leuk op je koelkast 🙂

#4 Bijna alles zit vast

De bedden kun je zelf verschuiven, om een 1-persoons- of 2-persoonsopstelling te krijgen, je Stateroom Steward helpt je hier graag bij.

Bedenk van te voren wel dat bijna alle meubels, zoals kast en bureau, ja zelfs het lampje op je nachtkastje vast zit en dus niet verplaatst kan worden.

Mocht je in zwaar weer terecht komen dan staan je spulletjes in elk geval nog op z'n plek :). Wen er dus aan om met beperkte ruimte om te gaan.

4 dingen die je nog niet wist over je hut

Carnival Horizon Family Harbor Aft View Balcony

Hoe groot is die hut dan?

Een gemiddelde binnenhut heeft een oppervlakte van een kleine 12 vierkante meter. Balkonhutten zijn iets ruimer, zo'n 19 vierkante meter.

De hier genoemde afmetingen zijn gemiddelde standaarden in de cruise industrie. Wel is het zo dat relatief wat oudere schepen vaak grotere hutten hebben.

Daarnaast kunnen de afmetingen van hutten uit dezelfde categorie onderling nogal verschillen. Een goede cruise adviseur is op de hoogte van de afmetingen, en onderlinge verschillen en helpt je bij het kiezen van de juiste hut.

Welk type hut zou jij nemen en heb je nog tips om de ruimte in je hut zo goed mogelijk te benutten?

Photo credit: IKEA, Carnival Cruise Line, Princess Cruises

Leave a Reply 11 comments

Aankomst en vertrek: Een kijkje achter de schermen - Cruisen doe je zo.nl, een blog over cruises, reizen en lifestyle - 21 juni 2014 Reply

[…] en aan en ook voor het personeel is het “alle hens aan dek!” Dekken worden geschrobd, hutten schoongemaakt, zwembaden worden leeggemaakt en weer gevuld en dat alles binnen heel korte […]

3 dingen die ik altijd meeneem op cruise - Cruisen doe je zo.nl, een blog over cruises, reizen en lifestyle - 25 juni 2014 Reply

[…] boord ga loop ik direct naar onze hut. Vaak is de steward dan nog bezig met schoonmaken van de staterooms van  vertrekkende passagiers, je kunt dan gelijk even kennismaken en je handbagage alvast in de […]

Farah - Food and other Friends - 29 juni 2014 Reply

Wat een handige tip om je koffer onder het bed te leggen. Dat ga ik onthouden (ook voor niet cruise vakanties).
En wat leuk een blog over cruisen! Ik heb zelf nog nooit op een cruise geweest, maar laatst raadde iemand me dat wel aan.

    Cruisendoejezo.nl - 30 juni 2014 Reply

    Dankjewel voor het compliment, leuk!
    Voor iedereen is er wel een cruise te vinden die bij je past, mocht je meer info willen, just ask :).

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 23 juli 2014 Reply

Hoe groot is een #binnenhut aan boord van een #cruiseschip? #cruise #cruisendoejezo

Found at http://t.co/MCbrXZhmsA http://t.co/wYafOin168

Tips voor je eerste dag aan boord van een cruise - 4 september 2014 Reply

[…] kunt gerust al even naar je Stateroom lopen om er even een kijkje te nemen, zaken als paspoorten etc. op te bergen in je kluisje en om […]

Activiteiten op een cruiseschip: Carnival wint award - Cruisen doe je zo.nl, een blog over cruises, reizen en lifestyle - 15 september 2014 Reply

[…] activiteiten worden aangekondigd in het “boordkrantje” dat je elke avond in je stateroom ontvangt. Ik lees het boordkrantje altijd graag voor het slapen gaan en verheug me dan vaak al […]

Daphne Broens (@DaphneBroens) - 17 september 2014 Reply

RT @Cruisendoejezo: Hoe groot is een #binnenhut aan boord van een #cruiseschip? #cruise #cruisendoejezo

Found at http://t.co/jZXitcbjxb ht…

Bea - 11 maart 2015 Reply

Wat een handige tips! Die ga ik even met de rest van mijn gezelschap delen!

Bijou - 9 juni 2015 Reply

Hallo Dafne,

Wat een prachtige en handige site Dafne. Je kan merken dat je de cruisevirus ECHT te pakken hebt. Net zoals ik en mijn moedertje. (wordt dit jaar 88jr). Dit jaar gaat voor het eerst mijn man mee. Ik ben echt wel benieuwd hoe hij het gaat vinden. Alleen, weet ik niet zoveel over roken op een cruiseschip. Mijn moeder en ik zijn niet-rokers en hebben hierop nooit gelet. We starten aan onze 6e cruise. Dus nog veel cruises te gaan, willen we jouw score overhalen (11). Voorkeur van rederij hebben we niet echt, ze zijn elks op hun beurt de moeite waard. Maar wat ik wel weet is dat ik niet echt voorstander ben van MSC of Costa, dan liever geen cruise maar meningen verschillen nu éénmaal.

Bedankt voor deze zeer leerrijke en informatieve site. Zit al heel de morgen aan mijn computer gekluisterd om al je tips & tricks en ervaringen te lezen en steeds leer ik nog dingen bij. Dank je wel! Zou je me (maar mss staat dit wel ergens op je site maar ben ik het nog niet meteen tegengekomen) iets kunnen vertellen over de plekken voor de rokers?

Ik wens je nog heel veel succes verder en wie weet ontmoeten we elkaar ooit eens op één van de rederijen. ;o))))
Het ga je goed!
Bijou & Co

    Cruisendoejezo.nl - 9 juni 2015 Reply

    Dank voor de tip! Ik zal er zeer binnenkort een artikel aan wijden 🙂

Leave a Reply: