3 dingen die ik altijd meeneem op cruise

Ik vertel je welke drie items standaard mee gaan in mijn koffer als ik een cruise maak en belangrijker: waarom ze voor mij onmisbaar zijn.

op cruise meenemen1. Kurkentrekker

Bij veel cruiselines mag je minimaal één fles wijn per persoon meenemen aan boord. Ik vind het heerlijk om na een drukke dag aan wal een wijntje te drinken. Heb je een balkon? Trek een flesje open en geniet van een prachtige zonsondergang.

Geen balkon? Geen probleem! Je mag overal op het schip je glas meenemen, dus ook vanuit je kamer (wijnglazen zijn er bijna altijd standaard, of vraag je steward). Wil je je eigen fles meenemen naar bv. het restaurant? In dat geval berekenen ze een corkage fee  van zo’n 15$ per fles.

2. Lanyard

Zodra ik voor het eerst aan boord ga loop ik direct naar onze hut. Vaak is de steward dan nog bezig met schoonmaken van de staterooms van  vertrekkende passagiers, je kunt dan gelijk even kennismaken en je handbagage alvast in de hut leggen. Paspoorten, creditcards en dergelijke gaan dan meteen in het kluisje. Meestal doe ik dan direct mijn lanyard (key cord) om en ik doe ‘m de hele cruise niet meer af :).

Ik vind het heel handig om je boordkaart er aan te doen (ze perforeren bij de receptie of in het casino de kaart voor je!) Op die manier hoef ik meestal geen tasje mee te nemen, ideaal. En aangezien je overal je kaart nodig hebt (drankjes, spa, restaurant…) is het fijn om ‘m bij de hand te hebben.

3. Make-up spiegel

Of je nou in een binnenhut of buitenhut verblijft: de verlichting in je hut is vaak niet al te best, met name voor het aanbrengen van make-up.

Welke items neem jij altijd mee op cruise?

Items op de foto

Pulltap’s kurkentrekker van Bol €14,95  / Make-up spiegel Hema € 3,30 / Lanyard via Ebay ongeveer € 5,- incl. verzendkosten, ook te koop op het schip maar dan betaal je meer :).

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: