Wat kost een drankenpakket tijdens een cruise?

Wil je all-inclusive cruisen? Wat kost een drankenpakket aan boord van een cruiseschip? Ik vertel je meer over de kosten, voordelen en nadelen van de pakketten. 

Prijswijzigingen drankenpakketten cruises

De prijzen van drankenpakketten tijdens cruises wijzigen soms. Daarom een update van dit artikel. De prijzen worden zeer regelmatig bijgewerkt.

Wat kost een drankenpakket tijdens een cruise

Voordelen

Een van de voordelen van het aanschaffen van een drankenpakket is dat je boordrekening een stuk lager kan uitvallen, indien je aardig wat (alcoholische) drankjes nuttigt. Daarnaast is het ook wel prettig om vooraf te weten welk bedrag je kwijt bent aan drankjes en kun je op die manier van te voren exact bepalen wat een cruise je kost.

Nadelen

Het eerder genoemde voordeel is tevens een nadeel: gemiddeld moet je een 6-tal alcoholische drankjes per persoon per dag nuttigen voor een break-even. 

Wanneer niet alle personen in je reisgezelschap alcohol drinken kan een drankenpakket ook ongunstig zijn. Wist je dat de meeste rederijen je verplichten om een drankenpakket af te nemen voor alle personen die in dezelfde hut verblijven?

Prijzen voor drankjes aan boord en fooien zijn bijkomende kosten bij een cruise. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook eens mijn artikel: Wat kost een cruise vakantie?

Wat kost een drankenpakket tijdens een cruise?

Hieronder vind je een overzicht van de kosten van een drankenpakket per rederij. Ik heb diverse bij Nederlandse cruisers populaire rederijen meegenomen in dit overzicht.

Ik ga uit van de drankenpakketten met frisdrank, bieren, wijnen per glas en cocktails inclusief. Daarnaast bieden rederijen vaak ook aparte frisdrankpakketten aan en/of pakketten met exclusieve cocktails en champagne.

Voor meereizende kinderen is afname van het -meestal de helft goedkopere- soft drinks pakket verplicht.

Bij de MSC Cruises en Costa cruises wordt alcohol geschonken aan personen boven de 18 jaar. Voor de overige rederijen geldt dat de minimumleeftijd voor het nuttigen van alcohol ligt bij 21 jaar. Het is mogelijk om bij guest services een ontheffing aan te vragen, zodat meereizende kinderen ouder dan 18 alsnog alcoholische dranken kunnen bestellen.

Let op! De genoemde prijzen zijn de daadwerkelijke prijzen per oktober 2016 en zijn vaak exclusief fooi. Ik heb per rederij aangegeven of de prijzen inclusief of exclusief fooi zijn.

Carnival Cruise Lines

De prijs van het Cheers! drankenpakket is $49,95 per persoon per dag bij aanschaf voorafgaand aan de cruise. Aan boord kost het pakket $54,95 Dit bedrag is exclusief een service charge van 15%. Alcoholische drankjes, cocktails, bier, wijn en frisdranken zijn inbegrepen. Speciale koffies en water in flessen zijn uitgesloten van het pakket.

Er zit een beperking van 15 (!) alcoholische drankjes per persoon per dag op dit pakket.

Kosten drankenpakket Royal Caribbean Cruises

Royal Caribbean International

Het drankenpakket van RCI wordt aangeboden onder de naam Premium Package. Voor ca. $58 per dag kan er onbeperkt besteld worden aan de bar. Bij Royal Caribbean is de service charge inclusief in de prijs van het pakket.

Het pakket mag besteld ook individueel besteld worden, er is geen verplichting om het aan te schaffen voor alle personen die in dezelfde hut verblijven.

Holland America Line

Deze rederij biedt voor $44,95 per persoon per dag een pakket aan onder de naam Signature Beverage Package. Net als bij Carnival geldt een beperking van 15 alcoholische drankjes per dag. Wel zijn de speciale koffiedranken in de Explorers Lounge inclusief. Daarnaast dien je dit pakket voor de gehele cruise aan te schaffen.

Prijzen exclusief 15% service charge.

Norwegian Cruise Line

Het Ultimate Beverage Package van NCL kost $79 indien je dit voorafgaand aan je cruise aanschaft via de site van Norwegian Cruise Line.

NCL rekent 18% fooi bovenop het pakket en daarnaast is het goed om te weten dat alle passagiers die van dezelfde creditcard gebruik maken, het pakket dienen af te nemen.

Kosten drankenpakket MSC Cruises

MSC Cruises

Voor cruises binnen Europa biedt MSC Cruises een Allegrissimo pakket waarbij een uitgebreide selectie aan alcoholische en niet-alcoholische dranken inclusief zijn. Ijsjes in een hoorntje en diverse Italiaanse koffies van het merk Lavazza zijn tevens inbegrepen, sommige koffiespecialiteiten niet. De prijslijst geeft duidelijk aan door middel van een * welke drankjes uitgesloten zijn van het pakket.

De kosten voor Allegrissimo bedragen  €26 per persoon per dag.

Voor cruises vanuit de USA, in de Caribbean en van Zuid-Amerika naar Europa en vice versa is er het More for Less pakket voor $45 per persoon per dag.

Kinderen jonger dan 3 jaar zijn niet verplicht om een pakket af te nemen. Personen onder de 18 (21 in de USA) nemen een Allegrisimo kind voor respectievelijk €12 per dag en $23 per dag.

Bij de genoemde bedragen is de service charge inclusief.

Costa Cruises

Bij Costa kost een drankenpakket €25 per persoon per dag, inclusief de servicetoeslag. Voor cruises met de Neo-schepen is de prijs €28,75 per persoon per dag.

Voor cruises in de Caribbean gelden andere prijzen, dan is er het Intenditore pakket met een prijs van €45,99 per persoon per dag, wel is dan ook de minibar inclusief.

About the Author

Daphne blogt over cruisen, cruisevakanties, lifestyle en het laatste cruisenieuws en is tevens eigenaar van CruiseCompare. Neem contact op met Daphne voor meer informatie.

Leave a Reply 18 comments

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 13 maart 2015 Reply

Wat kost een drankenpakket? #cruise #cruisendoejezo http://t.co/z06biec6tx

  wilma steiger - 26 juni 2015 Reply

  Wij hebben pas een cruise gemaakt met msc. Een allegrissimo pakket genomen 26 euro p.p.
  Hebben alle bonnetjes bewaard om te bekijken of we er goed vanaf kwamen. En dat deden we. Maar voor wie niet veel drinkt , alcohol of niet, kan je beter je consumpties los kopen.

   Cruisendoejezo.nl - 30 juni 2015 Reply

   Hallo Wilma,

   Bedankt voor je reactie. Altijd goed om te berekenen of een pakket loont. Persoonlijk vind ik de MSC pakketten heel redelijk geprijsd tov andere rederijen.

Bea - 13 maart 2015 Reply

Wij doen geen drank-pakket en gaan voor de Happy Hours 🙂 Zulke grote drinkers zijn we niet dus we denken dat we het er niet uithalen. En dan is 45 dollar per dag voor drie weken wel erg veel geld. 1000 dollar voor drinken…gaat toch wat ver!

Frisdrank is al wel inbegrepen bij ons trouwens.

  Cruisendoejezo.nl - 17 maart 2015 Reply

  Slimme keuze hoor, ik vind $45 per persoon per dag ook veel geld voor drankjes. Tijdens de borrel van de kapitein en de art-auction worden gratis drankjes geserveerd 🙂

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 13 maart 2015 Reply

Op #cruisendoejezo vind je een overzicht van de kosten van een drankenpakket per rederij. http://t.co/X58vJjaXum

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 15 maart 2015 Reply

Wat kost een drankenpakket? #cruise #cruisendoejezo http://t.co/Lz47N4eoDO

Cruisen doe je zo (@Cruisendoejezo) - 1 april 2015 Reply

Bij hoeveel drankjes per dag loont een drankenpakket? Lees het op #cruisendoejezo! http://t.co/t8qzEW3NiZ http://t.co/XNZ73SU4q6

@dbarelds - 24 april 2015 Reply

RT @Cruisendoejezo: Bij hoeveel drankjes per dag loont een drankenpakket? Lees het op #cruisendoejezo! http://t.co/XCLxMJOPum http://t.co/f…

Jan Bakker (@CaribbeJan) - 6 juli 2015 Reply

Via @Cruisendoejezo
Wat kost een drankenpakket? – Cruisen doe je zo.nl http://t.co/qLbyAJTxQk http://t.co/mGlSwliZGr |
#Cruise #Reizen #Info

@7201210 - 6 juli 2015 Reply

RT @CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo
Wat kost een drankenpakket? – Cruisen doe je zo.nl http://t.co/qLbyAJTxQk http://t.co/mGlSwliZGr |
#Cru…

@LatAttitudes - 6 juli 2015 Reply

RT @CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo
Wat kost een drankenpakket? – Cruisen doe je zo.nl http://t.co/qLbyAJTxQk http://t.co/mGlSwliZGr |
#Cru…

@TopTravel43 - 6 juli 2015 Reply

RT @CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo
Wat kost een drankenpakket? – Cruisen doe je zo.nl http://t.co/qLbyAJTxQk http://t.co/mGlSwliZGr |
#Cru…

Yardena van der Meer (@QT29) - 7 juli 2015 Reply

RT @CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo
Wat kost een drankenpakket? – Cruisen doe je zo.nl http://t.co/qLbyAJTxQk http://t.co/mGlSwliZGr |
#Cru…

Jan Bakker (@Duivelsei) - 7 juli 2015 Reply

RT @CaribbeJan: Via @Cruisendoejezo
Wat kost een drankenpakket? – Cruisen doe je zo.nl http://t.co/qLbyAJTxQk http://t.co/mGlSwliZGr |
#Cru…

Cruise tips voor families - Cruisen doe je zo.nl - 10 april 2016 Reply

[…] Een cruisevakantie heeft bijkomende kosten, zoals kosten voor drankjes aan boord, excursies maar ook videospelletjes die door de kids aan boord gespeeld kunnen worden. Wanneer je niet goed budgetteert kunnen deze kosten aardig oplopen. Bepaal dus van te voren je budget en informeer van te voren goed naar de kosten, zo kun je bijvoorbeeld bekijken of een drankenpakket voor jouw gezin loont of niet. […]

tani geukens - 25 juni 2016 Reply

heb nu platinum bij de Norwegians! en ik ben een vroegboeker, heb voor november een cruise geboekt van Rome naar Dubai, krijg ik toch de Ultimate Beverage Pakket gratis! je mag alles bestellen wat je lekker vind! het is een cruise van 21 dagen en zou normaal 1700 dollar kosten!

  Cruisendoejezo.nl - 26 juni 2016 Reply

  Dat is nog eens een mooie deal, Tani!
  Dankjewel voor de tip en reactie en alvast een fijne cruise gewenst!
  Groet, Daphne

Leave a Reply: